AQUA MARIS® TALASOTERAPIJA, sistem za izpiranje nosa in sinusov

Kratek opis
Blagovna znamka Jadran Galenski Laboratorij
Oblika raztopina
Mesto uporabe nos
Simptom/Problem prehlad , alergija
Ciljna skupina starejši , odrasli , moški , ženska , otroci
Ključne beside higiena , preventiva , umivanje , šport , pripomoček

18.14 €18.14
Redna cena €18.70 Prihranek €0.56

AQUA MARIS® TALASOTERAPIJA, sistem za izpiranje nosa in sinusov je naravna morska sol iz Jadranskega morja je z več kot 80 minerali obogatenimi z eteričnimi olji mirte in smilja namenjena za uporabo z Aqua Maris® Talasoterapija sistemom za izpiranje nosa in sinusov. Z izpiranjem se čisti nos in odstranjuje odvečna sluz. Postopek je prijeten in enostaven.

Pripravljena raztopina morske soli v vodi zaradi bogate vsebnosti mineralov in dodatkov eteričnih olj mirte in smilja blagodejno deluje na nosno sluznico. Priložena posoda za izpiranje s svojo obliko omogoča enostavno, prijetno in učinkovito izpiranje nosne votline in sinusov.
 
Aqua Maris® Talasoterapija sistem za izpiranje nosa in sinusov je namenjen:
- osebam z akutnim in kroničnim rinitisom ali sinuzitisom ter alergijami, 
- po operativnem posegu v nosu (po posvetu z zdravnikom) 
- za vzdrževanje nosne higiene, še posebno aktivnim in rekreativnim športnikom
- pri oteženem dihanju, ki je posledica zadrževanja v ogrevanih in klimatiziranih prostorih.
 
Osebe s težavami s sinusi in alergijami lahko postopek ponovijo nekajkrat tedensko. Aktivnim in rekreativnim športnikom priporočamo izpiranje nosu pred fizično aktivnostjo, pri oteženem dihanju pa po potrebi.
 

Morsko sol iz vrečke vsujte v posodo za izpiranje katero napolnite z mlačno (okoli 37 °C) vodo do črte, premešajte in nad umivalnikom izperite nos in sinuse na naslednji način: 

  • Nagnite glavo naprej in vstran; brado pritisnite na prsi.
  • Vrh posode prislonite na nosnico in namestite kakor da bi želeli zamašiti nosnico. Dihajte skozi usta.
  • Pričnite z izpiranjem. Raztopina bo iztekala skozi drugo nosnico. Voda prehaja nosno votlino ter poleg tega, da temeljito čisti nosne kanale, nežno masira številne živčne končiče v sinusih.
  • Izpihajte nos v treh položajih:
  • Nagnite glavo naprej v viseči položaj, obrnite jo na eno stran, spodnjo nosnico zaprite in počasi pihnite skozi zgornjo nosnico.
  • Nagnite glavo naprej v viseči položaj in pihnite skozi isto nosnico.
  • Poravnajte se in izpihnite nosnico v pokončnem položaju.  Ponovite postopek z nasprotno nosnico. Po izpiranju se boste počutili napolnjeni z energijo in sveži.
  • Po uporabi je posodo za pripravo raztopine potrebno izprati z mlačno vodo in dobro posušiti. Posoda je namenjena večkratni uporabi in se je ne sme prati v pomivalnem stroju.

Nepravilen položaj telesa, glave ali posode za izpiranje lahko onemogočajo pravilno iztekanje iz nosne votline ter lahko povzročijo iztekanje v usta in grlo. V takih primerih popravite položaj skladno z navodili za uporabo ter nadaljujte z izpiranjem.

Pakiranje vsebuje anatomsko oblikovano posodo za izpiranje nosa in sinusov + 30 vrečk.
Ena vrečka vsebuje 2,97 g naravne morske soli iz Jadranskega morja ter eterična olja mirte in smilja. Vsebina ene vrečke raztopljene v vodi primerne temperature v Aqua Maris® posodi za izpiranje nosa in sinusov (320 ml oz. do oznake na posodi) odgovarja izotonični raztopini. Volumen posode zadošča izpiranju obeh nosnic.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki