Trgovina
Vaša košarica

Acuvue Revitalens večnamenska razkuževalna raztopina za mehke kontaktne leče, 360 ml

Acuvue Revitalens večnamenska razkuževalna raztopina za mehke kontaktne leče, 360 ml
Acuvue Revitalens večnamenska razkuževalna raztopina za mehke kontaktne leče, 360 ml
Acuvue Revitalens večnamenska razkuževalna raztopina za mehke kontaktne leče, 360 ml čisti, spira, razkuži, shranjuje, odstranjuje obloge s površine, ..
Izbrano pakiranje:
360 ml
Proizvajalec: Amo
11.52€
Brez DDV: 9.44€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika raztopina/tekočina
Mesto uporabe oči
Simptom/Problem shranjevanje kontaktnih leč, obloge na mehkih kontaktnih lečah
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside čiščenje, razkuževanje, spiranje, mehke kontaktne leče (hidrofilne), vlaženje

Acuvue Revitalens večnamenska razkuževalna raztopina za mehke kontaktne leče, 360 ml čisti, spira, razkuži, shranjuje, odstranjuje obloge s površine, vključno z maščobami in beljakovinami, in ponovno navlaži mehke (hidrofilne) kontaktne leče.

Prednosti vsake mehke kontaktne leče je njihova uporaba, ki zagotavlja visoko občutje udobja. So enostavne za uporabo. Imajo visoko prepustnost kisika in zagotavljajo dihanje roženice.  Mehke kontaktne leče so bolj krhke od trdih kontaktnih leč in je potrebna redna menjava saj se v njih tvorijo maščobe, beljakovine in ostali depoziti solznega filma. 

Kontaktne leče razvrstimo v več kategorij:

  • po materialu,
  • po trajanju uporabe, 
  • po pogostosti menjavanja,
  • po njihovem vplivu na izgled očesa,
  • po obliki njihovih ploskev. 

Težava s katero se lahko srečujejo uporabniki leč, je občutek suhega očesa, simptom je pekoča bolečina in srbenje, moteč občutek peska v očeh, zamegljen vid in možnost pordelega očesa.

Pred rokovanjem z vašimi mehkimi kontaktnimi lečami si vselej temeljito operite in posušite roke

Čiščenje: Nekaj kapljic večnamenske razkuževalne raztopine ACUVUE RevitaLens kanite na vsako stran leče. Vsako stran 2–4 sekunde nežno otirajte od sredine proti robu. Nikoli ne otirajte s krožnimi gibi, saj lahko s tem lečo pretrgate, zunanjih robov pa ne očistite.

Spiranje: Vsako stran leče vsaj 5 sekund spirajte z večnamensko razkuževalno raztopino ACUVUE RevitaLens . Leče pospravite v pravi prekat ACUVUE posodice za leče (modro za levo – belo za desno). Oba prekata napolnite s svežo ACUVUE RevitaLens večnamensko razkuževalno raztopino. Zaprite posodico za leče in leče namakajte vsaj 6 ur, da se razkužijo in odstranijo beljakovine in maščobe. Sedaj so leče pripravljene za uporabo. Posodico za leče sperite s ACUVUE RevitaLens® večnamensko razkuževalno raztopino in pustite, da se posuši na zraku.

Shranjevanje: Leče lahko pustite v zaprti posodici za leče v večnamenski razkuževalni raztopini ACUVUE RevitaLens skupaj 30 zaporednih dni. Po 30 dneh morate čiščenje in razkuževanje ponoviti, preden lahko leče ponovno uporabite.

Intenzivno čiščenje: Večnamenska razkuževalna raztopina ACUVUE RevitaLens odstrani beljakovine z leče med čiščenjem in razkuževanjem. S tem ostanejo leče gladke za bolj prijetno uporabo.

Sestavine: Aleksidin 0,00016 %; polikvaternij-1 0,0003 % (PQ-1); borova kislina; natrijev borat dekahidrat; Tetronic 904, dinatrijev edetat (EDTA); trinatrijev citrat dihidrat; natrijev klorid in destilirana voda.

Izdelek ne vsebuje ftalatov. Izdelek ne vsebuje BPA.

Shranjevanje: Plastenko takoj po uporabi tesno zaprite. Hranite med 5°C in 25 °C.

Odstranjevanje in potek roka uporabnosti: Uporabite pred potekom roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Preostanek raztopine zavrzite 90 dni po odprtju plastenke. Preostanek raztopine v posodici za kontaktne leče zavrzite, preden ponovno razkužite svoje leče. Staro posodico za leče vedno zavrzite in uporabite novo priloženo.

Uporabljajte večnamensko razkuževalno raztopino ACUVUE RevitaLens za vse mehke leče, vključno z lečami iz silikonskega hidrogela. Ne uporabljajte, če ste alergični na katero od sestavin. Leč ne nosite dalj časa, kot je predpisano. Poškodovane ali izsušene leče zavrzite. Ne uporabljajte aerosolov, kadar nosite kontaktne leče. Redno hodite na očesne preglede v okulistu. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Večnamensko razkuževalno raztopino ACUVUE RevitaLens vedno uporabljajte s priloženo posodico za leče ACUVUE. Ne uporabljajte, če je zaščitni ovoj poškodovan ali odstranjen. Vedno uporabljajte svežo raztopino. Preden leče namočite, jih vedno vsaj 2–4 sekunde ročno otirajte z raztopino. Z lečami ne plavajte, se ne prhajte in ne kopajte v kadi. Za navlaženje leč ne uporabljajte sline in jih ne dajajte v usta. Ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti. Da preprečite onesnaženje, se konica steklenice ne sme dotikati nobene površine in preprečite stik z očmi. Raztopine ne zaužijte. Leč ali posodice z lečami ne spirajte pod tekočo vodo in jih v njej ne hranite.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje