Aptamil Proexpert Pregomin Allergy Digestive Care

Kratek opis
Blagovna znamka Milupa
Oblika prah
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem alergija
Ciljna skupina dojenček , otroci
Ključne beside prehrana , alergija

17.95 €17.95
Redna cena €18.51 Prihranek €0.56

Aptamil Proexpert Pregomin Allergy Digestive Care je namenjen za prehransko uravnavanje alergije na beljakovine kravjega mleka in/ali malabsorpcije maščob pri dojenčkih od rojstva naprej. Aptamil Proexpert Pregomin ADC je posebej pripravljen za dojenčke z alergijo in/ali malabsorpcijo maščob. Zaradi beljakovin sirotke, ki so ekstenzivno hidrolizirane, se zmanjša tveganje za nastanek alergij. Uporabljen je poseben vir maščob (MCT-srednjeverižni trigliceridi), ki pomaga pri lažji absorpciji, kadar je črevo poškodovano.


Tabela za hranjenje: Aptamil Proexpert Pregomin ADC se mora uporabljati samo na recept, ki ga predpiše zdravnik. To so splošna navodila za pripravo; vaš dojenček pa lahko potrebuje več ali manj od navedenega.

Starost dojenčka

Približna teža (kg)

Št. Hranjenj na 24 ur

Za en obrok potrebuje

Količina vode ml

Število meric ADC

Od 0 – 14 dni

2,5 – 3

7

60

2

2 – 8 tednov

3 – 3,5

6

90

3

2 meseca

3,5 – 4

5

120

4

3 mesece

4 – 5

5

150

5

4 mesece

5 – 6

5

180

6

5 mesecev

6 – 7

5

210

7

Po 6 mesecu

>7

4

210

7

 

Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 4,3 g. Uporabljajte le priloženo merico. Formule ne pripravljajte močnejše ali šibkejše koncentracije kot je navedeno.

  • Vedno si umijte roke in vse pripomočke, ki jih boste uporabili.
  • Stekleničko in cucelj sterilizirajte v vreli vodi 10 minut.
  • Zavrite pitno vodo za 10 minut in jo ohladite na približno 40 °C. V stekleničko vlijte potrebno količino prekuhane vode.Merico napolnite z izdelkom in jo poravnajte z nožem do roba (ne pritiskajte). V stekleničko z vodo dodajte ustrezno število meric izdelka.
  • Stekleničko zaprite z zamaškom in jo stresajte. Namestite steriliziran cucelj. Temperaturo obroka preverite na svojem zapestju. Idealna temperatura obroka je, ko ne čutite ne toplo ne hladno (cca 37 °C). Pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite.
  • Stekleničko in cucelj očistite takoj po uporabi. Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Dobro zaprt izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku). Porabite v 3 tednih po odprtju.

Sestavine: glukozni sirup, koncentrat hidrolizirani beljakovin sirotke (iz mleka), srednjeverižni trigliceridi, rastlinska olja (repično, sončnično, palmovo olje in olje enoceličnih organizmov), emulgator: ester citronske kisline mono in digliceridov, kalcijev fosfat, kalijev hidrogen fosfat, kalijev klorid, kalcijev karbonat, ribje olje, holin klorid, natrijev klorid, magnezijev klorid, L-askorbinska kislina, tavrin, natrijev L-askorbat, inozitol, železov sulfat, DL-alfa tokoferil acetat, cinkov sulfat, L-karnitin, uridin 5’-monofosfat natrijeva sol, citidin 5’-monofosfat, adenozin 5’-monofosfat, inozin 5’ monofosfat natrijeva sol, nikotinamid, kalcijev D-pantotenat, gvanozin 5’-monofosfat natrijeva sol, D-biotin, bakrov sulfat, pteroilmonoglutaminska kislina, manganov sulfat, retinil palmitat, riboflavin, DL-alfa tokoferol, cianokobalamin, tiamin hidroklorid, holekalciferol, piridoksin hidroklorid,
kalijev jodid, fitomenadion, natrijev selenit.

Alergeni: mleko, ribe, soja.

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem s področja medicine, farmacije oz. prehrane, nege in otroka. Izdelek se mora uporabljati pod zdravniškim nadzorom. Aptamil Proexpert Pregomin ADC je namenjen za posebne zdravstvene namene in se lahko uporablja kot edini vir prehrane dojenčkov od rojstva dalje. Če dojenčka dojite in mu ponudite hrano po steklenički, se lahko zgodi, da ne bo želel nadaljevati z dojenjem. Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Med hranjenjem dojenčka nikoli ne pustite samega. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti po nasvetu zdravnika ali medicinske sestre postopoma pričnite z uvajanjem čvrste hrane.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro