Avene Cicalfate losjon

Kratek opis
Blagovna znamka Avene
Oblika losjon
Mesto uporabe ustnice , koža , roke
Simptom/Problem dermatitis , suha koža , rdečica
Ciljna skupina dojenček , otroci
Ključne beside nega

12.55 €12.55
Redna cena €14.16 Prihranek €1.62

Avène Cicalfate losjon  je z obliko in dodatkom silikatov, ki sušijo, prilagojen vlažnim dermatozam. Namenjen je za izboljšanje celjenja in zaščito ran pred sekundarno infekcijo. Avène Cicalfate losjon je edini izdelek z dokazanim trojnim delovanjem:  celjenje, antibakterijsko delovanje in učinek sušenja.  Vsebuje Avéne termalno vodo, cinkov sulfat, cinkov oksid, bakrov oksid. Vsebuje tudi mikronizirani sukralfat (molekula, ki pospešuje hitro zapiranje razpok v koži), zaradi česar je izdelek edinstven in brez konkurence. Dodatek silikatov omogoča površinski prenos tekočine in učinek sušenja. Vse sestavine delujejo lokalno brez sistemske resorbcije, zaradi česar se Cicalfate losjon lahko priporoča tudi že dojenčkom. Cicalfate losjon se lahko uporablja za vsa področja kože obraza in telesa. Nekaj priporočil za uporabo: norice (vodene koze), vlažne infekcije v kožnih pregibih, maceracije v kožnih pregibih, vlažne infekcije v perianalnem predelu (težje oblike pleničnega izpuščaja, perianalni dermatitis, balanopostitis), vlažni ekcemi, dishidroza in impetigo.

1 pakiranje vsebuje 40 ml losjona.
 
Sestava:
Avène termalna voda 90%, baker sulfat 0,25%, cink sulfat 0,25%, cink oksid 4 %, mikronizirani sukralfat 1%, silikati 1,50%.
 
Avene termalna voda deluje pomirjajoče, protivnetno in proti-dražilno. Baker sulfat deluje antibakterijsko in antifugalno. Cink oksid in cink sulfat imata adstrigentno in antibakterijsko delovanje. Skupaj delujeta kot baktericid na Fusobacterium nucleatum in Streptococcus pyogenes. Bakteriostatsko delujeta na Streptococcus aureus in fungistatično na Candido albicans in Malassezio furfur. Mikronizirani sukralfat se močno veže na proteine celične membrane in spodbuja regeneracijo poškodovanih celic. Z ustvarjanjem zaščitne bariere zagotavlja tudi fizično zaščito pred zunanjimi vplivi. Silikati delujejo površinsko s prenašanjem tekočine in učinkom sušenja.
 
Kontraindikacije, stranski učinki, interakcije:
Niso poznane.  Samo za zunanjo uporabo. Ni dovoljeno nanašati na sluznice. Če ne pride do izboljšanja, se posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom. Hraniti izven dosega otrok.
 
Način uporabe:
Odstraniti (odtrgat)i konico aplikatorja na steklenički. Stekleničko dobro pretresti in odpreti z obračanjem aplikatorja v smeri urinega kazalca (zapiranje v obratni smeri); nanesti na želeno mesto, ki je predhodno očiščeno s pomočjo vate. Nanašati vsakodnevno 1 do 2-krat pri vseh oblikah poškodb kože: razpoke, praske, ekcemi, pri iritacijah kože in izpuščaju, vključno s pleničnim izpuščajem ter po manjših kirurških posegih.
 
Doziranje:
2-krat dnevno, 5 do 15 dni zaporedno.
 

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro