Bepanscar, gel proti brazgotinam

Kratek opis
Blagovna znamka Bayer
Oblika gel
Mesto uporabe koža , telo , brazgotina
Simptom/Problem brazgotina
Ciljna skupina starejši , odrasli , moški , ženska , otroci
Ključne beside nega , brazgotina , poškodba , rdečica , srbenje

38.15 €38.15
Redna cena €39.33 Prihranek €1.18

Bepanscar, gel proti brazgotinam  je silikonska emulzija, ki se uporablja na zaprti rani, da se prepreči nastanek rdeče in dvignjene brazgotine (hipertrofične brazgotine).  Bepanscar gel proti brazgotinam se lahko uporablja tudi za glajenje, mehčanje in ravnanje obstoječih brazgotin ter za zmanjševanje rdečine, napetosti in srbenja, do česar pogosto prihaja pri brazgotinah.

Bepanscar gelu proti brazgotinam je priložena masažna kroglica. Masažno kroglico uporabljajte samo na že nastalih brazgotinah (rana mora biti zaprta več kot en mesec).

  • Rana, zaprta manj kot en mesec:

Bepanscar gel proti brazgotinam se lahko uporablja šele, ko je rana popolnoma zaprta. Pri ranah, ki so zaprte manj kot en mesec, uporabljamo samo gel, in sicer na naslednji način: Zadostno količino (odvisno od velikosti brazgotine) Bepanscar gela proti brazgotinam s prstom nanesite na brazgotino in ustvarite na njej tanko plast ter počakajte nekaj minut (npr. preden se oblečete). Sveži ostanki Bepanscar gela proti brazgotinam lahko pustijo sledove na oblačilu. Bepanscar gel proti brazgotinam nanesite dvakrat na dan (na primer zjutraj in zvečer). Če se vmes kopate/tuširate ali ste športno aktivni, ga nanesite še enkrat. Bepanscar gel proti brazgotinam uporabljajte vsaj dva meseca. Bepanscar gel proti brazgotinam je primeren za odrasle in otroke.

  • Rana, zaprta več kot en mesec:

Bepanscar gelu proti brazgotinam je priložena masažna kroglica. Masažno kroglico uporabljajte samo na že nastalih brazgotinah (rana mora biti zaprta več kot en mesec). Pri ranah, zaprtih več kot en mesec, pred nanosom Bepanscar gela proti brazgotinam uporabite masažno kroglico.Masažno kroglico uporabite za nežno masažo (z rahlim pritiskom) brazgotine, tako da z njo pred nanosom Bepanscar gela proti brazgotinam, kot je opisano zgoraj v razdelku 1, nekajkrat povaljate po brazgotini. S tem pomagate razgraditi kolagenska vlakna. 

Dimetikon, premreženi polimer dimetikona, voda, pentilen glikol, pantenol, kopolimer bisizobutil PEG/PPG 10/7 dimetikona, dimetikonol, tetranatrijev glutamat diacetat, citronska kislina

Kdaj ne smemo uporabljati Bepanscar® gela proti brazgotinam?
  • Ne uporabljajte ga na odprtih ranah in sluznicah.
  • Ne uporabljajte ga v bližini oči.
  • Ne uporabljajte ga v primeru znanih alergij na katero od sestavin.
  • Samo za zunanjo uporabo.
Katere varnostne ukrepe je treba upoštevati pri uporabi Bepanscar® gela proti brazgotinam?
Če občutite razdraženost kože, prenehajte z uporabo in po potrebi poiščite zdravniško pomoč. V primeru nenamernega vnosa v oči, na odprte rane ali na sluznico sperite z veliko vode. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Katere varnostne ukrepe je treba upoštevati pri uporabi masažne kroglice?
Ne uporabljajte na sveže zaprtih ranah (ki so zaprte manj kot en mesec), ker je novonastala koža še preveč krhka in zato obstaja nevarnost, da se rana ponovno odpre. Če pri uporabi občutite neugodje ali bolečine, prenehajte z uporabo. Masažno kroglico očistite tako, da jo dobro obrišete z vlažno ali suho mehko krpo. Kroglice ne spirajte neposredno pod vodo. Masažne kroglice ne jemljite stran. 

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki