Bepanthen mazilo, 100 g

Kratek opis
Blagovna znamka Bayer
Oblika mazilo
Mesto uporabe koža
Simptom/Problem vnetje , suha koža , rane , odrgnine , razpokane bradavice , strije
Ciljna skupina odrasli , moški , ženske , starejši , nosečnice , otroci , dojenčki
Ključne beside vnetje , poškodba , padec , odrgnina , otroci , dojenčki , nega

13.83 €13.83
Redna cena €15.60 Prihranek €1.77

Bepanthen mazilo, 100 g je zdravilo, ki vsebuje dekspantenol v mazilni podlagi, ki se po nanosu z lahkoto in hitro vsrka. Dekspantenol se v kožnih celicah pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki vstopa v sestavo koencima A in tako bistveno vpliva na tvorbo in obnovo epitelija. Spodbuja celično mitozo (proces delitve celic), prispeva k trajnosti kolagenskih vlaken, pospešuje celjenje ran ter blaži vnetja. Zdravilo Bepanthen mazilo je izrazito mastno, zato po nanosu preprečuje stik zdravljene površine z vodo (ali sečem). Priporočamo ga predvsem za nanašanje na neporaščeno kožo, ker ima za razliko od kreme Bepanthen večjo viskoznost in ga zato težje nanašamo na kožo.
Pri uporabi zdravila Bepanthen mazilo natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. 

Nega suhe, hrapave ali razpokane kože: Mazilo nanašajte v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan oziroma kolikor je potrebno. 

Nega dojk med dojenjem: Mazilo nanašajte po vsakem dojenju, tako da prekrijete boleče in razpokane bradavice z gazo, namazano z mazilom. 

Nega dojenčka: Mazilo uporabljajte pri dojenčkih ob vsakem previjanju. Nanesite ga na dobro umite in osušene predele kože, ki so pordeli ali prizadeti zaradi pleničnih izpuščajev (enako ravnamo tudi pri preprečevanju poškodb dojenčkove kože). 

Zdravljenje poškodovane cervikalne sluznice: Mazilo nanašajte enkrat ali večkrat na dan po zdravnikovem navodilu. 

Pospeševanje celjenja in epitelizacija manjših poškodb: Mazilo nanašajte enkrat ali večkrat na dan oziroma po zdravnikovem navodilu. 

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilna učinkovina je dekspantenol. 1 g mazila vsebuje 50 mg dekspantenola. Pomožne snovi so Protegin X (glicerilmonooleat, lanolinski alkoholi, tekoči parafin, rumeni vazelin, ozokerit), cetilalkohol, stearilalkohol, beli vosek (E901), lanolin (E913), beli vazelin, rafinirano mandljevo olje, tekoči parafin, prečiščena voda.
Ne uporabljajte zdravila Bepanthen mazilo: 
- če ste preobčutljivi (alergični na) za dekspantenol ali katerokoli sestavino zdravila Bepanthen mazila. Za inficirane rane uporabljajte zdravilo Bepanthen plus krema. 

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Bepanthen mazilo Posebna opozorila in previdnostni ukrepi niso potrebni.

Jemanje drugih zdravil 
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni poznano. 

Nosečnost in dojenje 
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Zdravilo Bepanthen mazilo lahko uporabljate med nosečnostjo in dojenjem.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev 
Ni znano, da bi zdravilo Bepanthen mazilo vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji. 

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Bepanthen mazilo Lanolin, stearilalkohol in cetilalkohol lahko povzročijo lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki