Bepanthol, kapljice za oči

Kratek opis
Blagovna znamka Bayer
Oblika kapljice
Mesto uporabe oči
Simptom/Problem suhe oči , draženje , utrujene oči
Ciljna skupina starejši , moški , ženska , otroci
Ključne beside oči , suhe oči , nega , kapljice

11.87 €11.87
Redna cena €13.35 Prihranek €1.47

Bepanthol, kapljice za oči na roženici ustvarijo sterilen, viskozno-elastičen, prozoren zaščitni film brez konzervansov. Bepanthol kapljice za oči vsebujejo natrijev hialuronat, tj. natrijevo sol hialuronske kisline, ki zaradi svojih fizikalnih lastnosti ustvari enakomeren, stalen in dolgotrajno obstojen zaščitni sloj na površini roženice, ki ne poslabša vida.  Bepanthol kapljice za oči vsebujejo provitamin B5 (dekspantenol) z visoko kapaciteto vezave vode, ki navlaži in neguje oko ter obenem, skupaj z natrijevim hialuronatom, zadržuje vlago. Kombinacija natrijevega hialuronata (stabilizira solzni film) in dekspantenola (neguje in pomirja) ščiti in vlaži površino očesa ter jo ohranja gladko. 

Bepanthol kapljice za oči tako omogočajo dolgoročno olajšanje težav pri: 
 • mehanskih obremenitvah, npr. med uporabo trdih ali mehkih kontaktnih leč ali pri diagnostičnih preiskavah oči;
 • okoljskem stresu, ki ga povzročajo klimatske naprave, veter, mraz, suh ali onesnažen zrak (npr. s cigaretnim dimom);
 • preobremenitvah oči zaradi intenzivnega gledanja, npr. na računalniških terminaloh, z mikroskopi ali med daljšim upravljanjem motornih vozil. 

Bepanthol kapljice za oči ne vsebujejo konzervansov, zato jih uporabniki tudi v primeru dolgotrajne uporabe dobro prenašajo. Primerne tudi za uporabnike kontaktnih leč.

Odtrgajte enoodmerni vsebnik.  Prepričajte se, da je vsak enoodmerni vsebnik nepoškodovan.  Če želite enoodmerni vsebnik, odvijte (ne vlecite) pokrovček. Glavo nagnite nekoliko nazaj, poglejte navzgor in nežno povlecite spodnjo očesno veko stran od očesa. Vkapajte eno kapljico v vezično vrečko očesa 3 do 5-krat na dan. Počasi zaprite oči, da se tekočina enakomerno porazdeli po površini očesa. Če se težave poslabšajo ali se ne izboljšajo, se posvetujte z oftalmologom!
Sestava: Natrijev hialuronat 0,15 %, dekspantenol 2 %, natrijev klorid, natrijev hidrogenfosfat, natrijev dihidrogenfosfat, voda za injekcije.

Pakiranje za prodajo na drobno: 20 enoodmernih vsebnikov po 0,5 ml.
 • Izdelka ne uporabljajte, če je poškodovana enoodmerni vsebnik ali vrečka.
 • Ne dotikajte se očesa z enoodmernim vsebnikom
 • Izdelka ne uporabljajte, če ste alergični na katero koli sestavino. V zelo redkih primerih lahko uporaba kapljic za oči povzroči draženje zelo občutljivih oči
 • Izdelek je primeren samo za enkratno uporabo. Bepanthol kapljice za oči ne vsebujejo konzervansov, zato je treba raztopino, ki se ne uporabi takoj po odprtju, zavreči.
 • Če uporabljate še kakšne druge kapljice / mazilo za oči, mora med uporabo prvega in drugega izdelka preteči vsaj 15 minut. Bepanthol kapljice za oči morate vedno uporabiti zadnje. 
 • Izdelka ne uporabljate, če so vaše oči okužene ali poškodovane.
 • Po uporabi izdelka se vam lahko za kratek čas pojavi začasna zmanjšana vidna sposobnost. V tem času ne vozite avtomobila ter ne upravljajte strojev in naprav. Počakajte, da se vidna sposobnost v celoti povrne. 
 • Kapljic za oči ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, ki je označen na vsakem enoodmernem vsebniku, vrečki in na škatli. Bepanthol kapljice za oči vsebujejo fosfatni pufer. Ob dolgotrajni uporabi in funkcijskih spremembah roženice lahko Bepanthol kapljice za oči povzročijo nalaganje kalcijevih soli v roženici. 

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki