Bio-Selen+Cink, 30 tablet

Kratek opis
Blagovna znamka Pharma Nord
Oblika tablete
Mesto uporabe telo
Simptom/Problem dieta , odpornost , alergija , vročina , kajenje
Ciljna skupina vegetarijanci
Ključne beside dopolnilo , minerali , kri , šport

9.29 €9.29
Redna cena €10.49 Prihranek €1.20

Bio-Selen+Cink je prehransko dopolnilo, ki je izdelano po strogo nadzorovanem farmacevtskem postopku. Vsebuje minerala selen in cink, ki sta nujno potrebna za normalno delovanje orgnizma. Priporočamo ga vsem, ki s svojo redno prehrano ne zadostijo potrebam organizma po teh elementih. Posebej ga priporočamo mladostnikom, vegetarijancem in starejšim osebam, ki so še posebej dovzetne za pomanjkanje mineralov selena in cinka. Uporabo dopolnila priporočamo tudi osebam, ki popijejo večje količine alkohola ter kadilcem.
 
Sodobna prehrana je pogosto pomanjkljiva prav glede vsebnosti mineralov selena in cinka. Posebej to velja za prehrano, ki je včasih pogostoma premalo pestra (na primer pri dietah zaradi alergij). Prav tako je selena premalo v prehrani študentov in vegetarijancev, zlasti pa pri starostnikih. Zanimiv je za jemanje tudi v obdobju okrevanja.
 
Selen spada v skupino primarnih antioksidantov. V normalni fiziologiji imunskega sistema je vloga selena s cinkom zelo pomembna. Ker v kasnejših letih količina selena v krvi upada in ker ga je v prehrani premalo, je njegovo dodajanje k prehrani smotrno in nujno. Zaradi svoje antioksidativne vloge je pomemben tudi za kadilce in pri čezmernem pitju alkohola. Tudi v razmerah onesnaženega okolja (na primer težke kovine) je pokazalo, da je selena v hrani premalo in je smotrno njegovo dodajanje.
 
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo.

1 pakiranje vsebuje 30 tablet.

Vsebnost v 1 tableti: cinkov glukonat, vitamin C, vitamin E, selenov metionin, vitamin A, vitamin B6.

1 tableta na dan med obrokom od 14. leta naprej.
 
Dnevno jemanje 800 μg in več selena skozi daljše obdobje lahko povzroči toksične simptome. Pri občutljivih osebah se lahko pojavi navzea, debelejši in krhki nohti, vonj po česnu. Pri dnevni dozi 100 μg selena, ki jo svetujemo pri Bio-Selen+Cinku, so ugotovili dobro sprejemanje.
 
Bio-Selen+Cinku so ugotovili dobro sprejemanje. Če izjemoma pride do občutka zgage, predlagamo jemanje med obrokom. Bistvena značilnost prehrambnega dodatka Bio-Selen+Cink je ta, da se v njem Selen in Cink nahajata v takšni obliki, kot ju sicer prejemamo s hrano.
 
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro