Boost vitamin B12, pršilo

Kratek opis
Blagovna znamka Betteryou
Oblika pršilo
Mesto uporabe živčevje
Simptom/Problem spomin , stres , diabetes , celiakija , nosečnost , presnova
Ciljna skupina vegetarijanci

15.49 €15.49
Redna cena €17.49 Prihranek €2.00

Boost vitamin B12, pršilo oskrbi vaše telo z vitaminom B12, ki v hipu dvigne raven energije in zmanjšuje utrujenost in izčrpanost, hkrati pa ugodno vpliva na spomin in sposobnost koncentracije.

Jemanje vitamina B12 v obliki ustnega pršila, ki vsebuje metilkobalamin, zagotavlja hitro in učinkovito absorpcijo skozi sluznico neposredno v kri. Za razliko od tablet ali kapsul zaobide prebavni sistem, ki pogosto moti absorpcijo.Ne glede koliko ste stari in kakšne prehranske navade imate, bodite pozorni na simptome, ki so lahko znaki pomanjkanja vitamina B12. Če čutite utrujenost, slabokrvnost, depresijo, znake demence, težave z živci ali imate katero koli drugo nenalezljivo kronično bolezen pomislite tudi na B12.

Pomanjkanje je ugotovljeno pri starejših, ki nimajo dovolj želodčne kisline, ki je potrebna za absorpcijo, zato priporočajo, da bi večina starejših od 50 let morala jemati prehranska dopolnila ali obogatena živila z vitaminom B12. Na drugem mestu so ljudje, ki jim je diagnosticirana slabokrvnost, ki so imeli operacije na prebavilih, vključno z operacijami zaradi hujšanja, ki imajo celiakijo ali Crohnovo bolezen ali kakšno drugo kronično bolezen zaradi katerih jemljejo veliko zdravil, ki tudi zavirajo absorpcijo vitamina B12.

Izdelek Boost je primeren za: vegane, obolele za celiakijo, diabetike, nosečnice in doječe matere.

Sestavine: prečiščena voda, ksilitol (brezovo sladilo), naraven okus marelice, citronska kislina (sredstvo za uravnavanje kislosti), metilkobalamin (B12), konzervans: kalijev sorbat, ekstrakt zelenega čaja, kromov klorid.

Priporočeni dnevni odmerek (4 razprški) vitaminskega prehranskega dopolnila Boost vsebuje:
Sestavina Količina RDA v %
Vitamin B12 1200 mcg 48.000
Krom 40 mcg 100
Izvleček zelenega čaja 16 mg /  
 
Vrednosti RDA v % predstavljajo količine v dnevnem odmerku glede na priporočen dnevni vnos, določen v Pravilniku o prehranskih dopolnilih R Slovenije.
 
Vsebina pršila zadošča za 160 razprškov oziroma 40 telesu potrebnih dnevnih odmerkov vitamina B12 (za 40 dni).
Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je sklenila, da sprejemljive zgornje količine dnevnega vnosa vitamina B12 ni treba določiti.
Mnenje Evropske komisije, Generalni direktorat za zdravje in varstvo potrošnikov, Znanstvenega odbora za prehrano o najvišjem dovoljenem vnosu vitamina B12, kjer ugotavljajo, da postavitev zgornje meje ni potrebna in da so zelo visoki dnevni vnosi popolnoma varni, lahko preberete tukaj.
 
Dnevno 4 razprške vitaminskega prehranskega dopolnila Boost, razpršite neposredno pod jezik. Če imate kronične zdravstvene težave, se posvetujte z zdravnikom, morda vam bo svetoval jemanje vitamina B12 v še večjih odmerkih. Zahtevajte laboratorijsko merjenje ravni vitamina B12.
 
Priporočamo se, da otroci mlajši od 12 let dnevno zaužijejo največ 2 razprška (polovica dnevnega odmerka za odrasle) vitaminskega prehranskega dopolnila Boost.
Izdelek je prehransko dopolnilo. Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Hraniti nedosegljivo otrokom. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. 
 
Vitamin B12 prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju in zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin B12 ima vlogo pri delitvi celic, pri nastajanju rdečih krvničk in pri delovanju imunskega sistema. Krom ima vlogo pri presnovi makrohranil in prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki