Ceres MCT, dietetično olje 77%

Kratek opis
Blagovna znamka Ceres mct
Oblika olje
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem presnova , holesterol , dieta
Ciljna skupina starejši , odrasli , moški , ženske , otroci , dojenčki
Ključne beside minerali , presnova , dieta , holesterol

19.40 €19.40
Redna cena €24.40 Prihranek €5.00

Ceres MCT, dietetično olje 77% je dietetično živilo za posebne medicinske namene, bogato z omega 3 ter vitamini A, D in E. Primerno je za kuho. Primerno je za dietetično obravnavo motenj v presnovi maščob (slabi presnovi in slabi absorpciji), oksidacijskih motenj dolgoverižnih maščobnih kislin in v okviru ketogene diete.

V naši vsakdanji prehrani opravljajo maščobe pomembne naloge. So najpomembnejši vir energije, telo oskrbujejo z življenjsko pomembnimi maščobnimi kislinami in omogočajo sprejemanje v maščobi topnih vitaminov A, D, E in K. Maščobne kisline pa se med seboj precej razlikujejo po svoji zgradbi in delovanju. Oznaka MCT* se nanaša na strukturo maščobnih kislin. Običajne oz. tradicionalne jedilne maščobe, kot sta na primer olivno (oljčno) in sončnično olje vsebujeta predvsem dolgoverižne maščobne kisline (LCT*), eksotične rastlinske maščobe, kot sta kokosova maščoba in maščoba palmovih jedrc pa nasprotno vsebujeta srednjeverižne maščobne kisline (MCT). Te maščobe se uporabljajo kot osnova v proizvodnji Ceres MCT proizvodov. 

MCT maščobe, ki jih vsebujejo Ceres MCT proizvodi, so primerne za posebno dietno prehrano v primeru sindroma kratkega črevesa, obolenj zaradi kroničnega vnetja črevesja ali post-operativnega zdravljenja pri operacijah črevesja in pri kroničnem pankreatitisu. Delno se uporabljajo tudi v ketogeni dieti, ki je predpisana bolnikom, ki trpijo zaradi epileptičnih napadov, so pa odporni na zdravljenje s farmacevtskimi proizvodi. Kot dietetično živilo so proizvodi - seveda pod stalno zdravniško kontrolo – primerni tudi pri zdravljenju prirojenih presnovnih obolenj, kot so okvare pri oksidaciji dolgoverižnih maščobnih kislin (LCHAD in VLCAD).

Dietetično jedilno olje. Primerno za kuho. Živilo za posebne medicinske namene. Doziranje mora določiti zdravnik ali strokovnjak s področja prehrane in je odvisno od starosti, teže in kliničnega stanja pacienta. Količino olja, ki ga zaužijete, povečujte postopno. V prvih dneh terapije odsvetujemo zaužitje večje količine, saj lahko povzroči drisko.


Sestavine: srednjeverižni trigliceridi (iz palmove in kokosove maščobe), olje barvilnega rumenika, laneno olje, vitamini E, A, β-karoten, vitamin D.

Povprečne energijske vrednosti v 100 ml:  Energijska vrednost 3367 kJ (819 kcal), maščobe 91 g, od tega nasičene maščobe 74 g, od tega mct 70 g, od tega enkrat nenasičene maščobe 3 g, od tega večkrat nenasičene maščobe 14 g, od teh linolna kislina (omega 6) 9,5 g, od teh alfa-linolenska kislina (omega 3) 4,5 g, holesterol 2,0 mg; ogljikovi hidrati 0 g, od tega sladkorji 0 g; prehranske vlaknine 0 g, beljakovine 0 g, sol 0 g, vitamin A 728,0 ug (91 %*), vitamin D 2,3 ug (46 %*), vitamin E 23,0 mg (192 %*).

*=priporočen dnevni vnos.

77 % MCT-maščoba v celotnem deležu maščobe.

Ni primerno za parenteralno prehrano; primerno je za dojenčke, otroke in odrasle. Doziranje mora določiti zdravnik ali strokovnjak s področja prehrane in je odvisno od starosti, teže in kliničnega stanja pacienta. Količino olja, ki ga zaužijete, povečujte postopno. V prvih dneh terapije odsvetujemo zaužitje večje količine, saj lahko povzroči drisko. Shranjujte v suhem prostoru, zaščitenem pred svetlobo, ogretem do največ 20°C. Po odprtju porabite v roku 1-2 mesecev.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro