Kako si pomagati pri težavah s sklepi?


Nelagodje in bolečine v sklepih, togi in škrtajoči sklepi so pogosta nadloga, s katero se srečuje četrtina prebivalstva, v starejši populaciji pa je takšnih kar 80 %. Ne le, da smo zaradi tega prikrajšani za marsikaj lepega, kot so sproščeno vrtnarjenje, pohodi v hribe in najrazličnejše športne aktivnosti, ki so zelo pomembne za dolgoročno ohranjanje zdravja. Znajdemo se v začaranem krogu, saj zaradi bolečin pogosto »obsedimo« in se izogibamo aktivnostim, ki te bolečine sprožijo, to pa dodatno slabo vpliva na naše zdravje.


Zakaj pride do bolečin v sklepih?

Hrustanec je čvrsto in prožno tkivo, ki v sklepih blaži udarce in obremenitve ter zadržuje sklepno tekočino. Staranje, poškodbe sklepov in drugi zunanji dejavniki (debelost, dednost, stres) povzročajo počasno propadanje sklepnega hrustanca. S staranjem se postopoma zmanjšuje tudi količina kolagena v telesu, proces regeneracije ni več dovolj učinkovit, naši sklepi se zaradi obremenitev z leti obrabljajo. Z napredovanjem obrabe se lahko pojavi občasna ali stalna bolečina tudi v času mirovanja, ki ovira naše vsakdanje aktivnosti. Zelo pogost razlog za bolečine v sklepih je tudi osteoartritis. 

Učinkovita naravna pomoč 

Da si povrnete svobodo gibanja, posezite po naravni pomoči – Medexov Collagen flex curcumin je učinkovita kombinacija patentiranih sestavin za podporo hrustancu in kostem, katerih učinkovitost je potrjena s kliničnimi študijami. Collagen flex curcumin je namenjen vsem:

ki potrebujete podporo za normalno delovanje hrustanca in kosti

se – ne glede na starost – srečujete z nelagodjem v sklepih med in po izvajanju fizičnih aktivnosti 

s prekomerno telesno težo, zaradi katere so kosti in hrustanec bolj obremenjeni

ki prisegate na učinkovite naravne rešitve.


Zakaj je Collagen flex curcumin tako učinkovit?

Collagen flex curcumin vsebuje patentirane sestavine, katerih učinkovitost je potrjena s kliničnimi študijami: nativni kolagen tip II b-2cool® (iz piščančjega hrustanca), hialuronsko kislino ExceptionHyal® Star (širokega spektra), visoko biorazpoložljive kurkuminoide Cavacurmin® (enkapsuliran ekstrakt brez aditivov s 40-krat višjo absorpcijo), silicij ter vitamina C in D. 


NATIVNI KOLAGEN TIP II b-2 cool®

Nativni kolagen iz piščančjega hrustanca b-2 cool® ima ohranjeno trodimenzionalno strukturo. Po sestavi je enak kolagenu, ki ga najdemo v sklepih. Ima drugačen mehanizem delovanja kot hidrolizirani kolagen (deluje preko imunskega sistema in absorpcija ni potrebna), zato ga je za doseganje učinka treba zaužiti manj. Klinične študije kažejo na učinkovitost že pri dnevnem odmerku 40 mg. Prav takšen odmerek vsebuje Collagen flex curcumin.


KURKUMINOIDI CAVACURMIN®

Kurkuma ni le začimba, ampak jo že stoletja uporabljajo v ljudskem zdravilstvu za zdravljenje različnih vnetij. Vsebuje močne antioksidante kurkominoide, ki pa se zelo slabo absorbirajo. Izvleček kurkume CAVACURMIN®, ki ga vsebuje Collagen flex curcumin, je pridobljen po posebnem postopku, ki omogoča kar 40-krat večjo biorazpoložljivost. Glede na učinkovitost absorpcije je količina v izdelku Collagen flex curcumin enaka 1200 mg klasičnega ekstrakta s 95 % kurkumina. 


HIALURONSKA KISLINA EXCEPTIONHYAL® STAR

Hialuronska kislina deluje kot neke vrste mazivo za sklepe. Pripomore k blaženju udarcev,

do katerih pride ob obremenitvah in gibanju. Molekule hialuronske kisline EXCEPTIONHYAL® STAR posnemajo naravno prisotno hialuronsko kislino v telesu in zato delujejo bolj celostno in učinkovito.


NARAVNI VIR SILICIJA IZ IZVLECKA BAMBUSA

Silicij je tretji najpogostejši element v sledovih v človeškem telesu. Stimulira sintezo kolagena, povezuje kolagenska vlakna ter vzdržuje čvrstost in elastičnost, pomemben pa je tudi za trdnost kosti. S staranjem se vsebnost silicija v telesu manjša in sovpada z razgradnjo kolagena. 


VITAMINA D IN C

Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti in delovanju mišic ter k normalni absorpciji kalcija in fosforja, vitamin C pa ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti.


Collagen flex curcumin je varna in učinkovita naravna pomoč za podporo hrustancu in kostem, ki navdušuje vse več uporabnikov. Kot pravi fizioterapevtka Alenka Pogačar: »Pacientom svetujemo, naj bodo pri izbiri prehranskih dopolnil za sklepe pozorni predvsem na klinično potrjeno učinkovitost sestavin in njihovo kombinacijo. Učinkovitost Medexovega Collagen flex curcumina je potrjena s kliničnimi študijami.«