Doppelherz Aktiv Koencim Q10 + B vitamin, kapsule

Kratek opis
Blagovna znamka Queisser Pharma
Oblika kapsule
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem srčno-žilne bolezni , stres
Ciljna skupina starejši , odrasli , moški , ženska , otroci
Ključne beside imunski sistem , presnova

8.44 €8.44
Redna cena €8.70 Prihranek €0.26

Doppelherz Aktiv Koencim Q10 + B vitamin, kapsule so prehransko dopolnilo. Brez laktoze in glutena. B vitamini prispevajo k sproščanju energije pri presnovi. Vitamin C in cink za zaščito celic.  Naše telo v vsakem življenjskem obdobju potrebuje zadostno preskrbo s hranili. Posebej v času povečanih obremenitev telesa igra uravnotežena prehrana zelo pomembno vlogo. Prehrana ima pomembno vlogo za zdravje in dobro počutje.

Doppelherz Koencim Q10 + B vitamini vsebuje 5 izbranih B-vitaminov, prav tako pa vitamina C in E ter mikroelement cink. Poleg tega vsebujejo tudi koencim Q10. Vitamin B6 ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena. Glikogen je skladišče energije v jetrih in mišičnih celicah. Vitamini B1, B2, B6, biotin in vitamin C prispevajo k sproščanju energije pri presnovi in k delovanju živčnega sistema. Vitamini B6, B12 in C ter mikroelement cink imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vitamina E in C ter mikroelement cink prispevajo k zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Koencim Q10 sodi v skupino ubikinonov. Predpona »ubi« pomeni, da se ta snov nahaja povsod v telesu. V določenih organih, kot so srce, ledvica, jetra in mišice je posebej veliko koencima Q10. Približno 45 % koencima Q10 se nahaja v mitohondrijih, organelih v celicah, ki imajo bistveno vlogo v človeški presnovi. Koencim Q10 lahko telo zgradi samo, lahko pa ga vnesemo tudi s hrano. Posebej bogat vir so živila živalskega izvora.


Priporočeno odmerjanje: Zaužijte 1 kapsulo dnevno, v času obroka, neprežvečeno, z nekaj tekočine. 

Hranilne sestavine

V dnevnem

odmerku (1 kapsula)

% PDV/RDA**

Hranilne sestavine

V dnevnem

odmerku (1 kapsula)

% PDV/RDA**

koencim Q10

50 mg

***

biotin

50 mcg

100 %

vitamin B1

1,1 mg

100 %

vitamin E

24 mg α-TE

200 %

vitamin B2

3,5 mg

250 %

vitamin C

12 mg

15 %

vitamin B6

2,8 mg

200 %

cink

5 mg

50 %

vitamin B12

5,0 mcg

200 %

 

**Po EU direktivi o označevanju prehranskih dopolnil.

*** Ni priporočenih dnevnih vnosov.

Sestavine: sojino olje (delno nasičeno), želatina (iz govedine), koencim Q10 12 %, D-alfa-tokoferol, sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol; L-askorbinska kislina, sredstvo za glaziranje: rumeni čebelji vosek; sredstvo za ohranjanje vlage: sorbitol; cinkov oksid, emulgator sojin lecitin; piridoksinhidroklorid, riboflavin, tiaminmononitrat, barvila železovi oksidi in železovi hidroksidi; D-biotin, cianokobalamin.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano, ki je pomembna za zdrav način življenja. Hranite zunaj dosega otrok! Za otroke in mladino prehranskega dopolnila ne priporočamo.  Hranite pri sobni temperaturi, na suhem mestu.


Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro