Trgovina
Vaša košarica

Flebaven 1000 mg, 90 obloženih tablet

Flebaven 1000 mg, 90 obloženih tablet
Flebaven 1000 mg, 90 obloženih tablet
Flebaven 1000 mg, 90 obloženih tablet se uporablja pri odraslih za zdravljenju znakov in simptomov kronične bolezni ven, kot so bolečine, občutek težk..
Izbrano pakiranje:
90 obloženih tablet
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 1 izdelek.
46.89€
Brez DDV: 42.82€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikatablete
Mesto uporabenoge, ožilje
Simptom/Problemutrujenost, bolečina, hemoroidi
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidebolečina, težke noge, utrujene noge, krči, oteklina, hemeroidi, vnetje, utrujenost

Flebaven 1000 mg, 90 obloženih tablet se uporablja pri odraslih za zdravljenju znakov in simptomov kronične bolezni ven, kot so bolečine, občutek težkih nog, utrujene noge, nemirne noge, nočni krči, otekline in trofične spremembe (spremembe kože zaradi slabše prekrvitve). Namenjeno je tudi zdravljenju simptomov, povezanih z akutno hemoroidalno boleznijo, kot so bolečine, krvavitve in otekanje v predelu zadnjika.

Diosmin spada v skupino učinkovin, ki se imenujejo bioflavonoidi, in se uporablja za stabiliziranje kapilar. Zdravilo Flebaven vsebuje učinkovino, ki vpliva na delovanje ven in jih varuje; povečuje tonus ven in odpornost kapilar. Zdravilo Flebaven zmanjšuje nastajanje oteklin in ima protivnetne učinke.

Če zdravilo Flebaven jemljete za zdravljenje kronične bolezni ven in se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 tednih, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Če zdravilo Flebaven jemljete za zdravljenje simptomov akutne hemoroidalne bolezni in se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odmerjanje

  • Kronična bolezen ven

Priporočeni dnevni odmerek je 1 tableta. Zdravilo morate jemati vsaj 4 do 5 tednov, preden lahko pričakujete izboljšanje. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 tednih, se morate posvetovati z zdravnikom. Samozdravljenje brez posveta z zdravnikom lahko traja 3 mesece. Lahko pa zdravilo Flebaven jemljete dlje, če zdravnik ugotovi, da ne potrebujete drugega specifičnega zdravljenja.

  • Akutna hemoroidalna bolezen

Priporočeni dnevni odmerek prve 4 dni zdravljenja so 3 tablete. Naslednje 3 dni je priporočeni dnevni odmerek 2 tableti. Potem je priporočeni odmerek za vzdrževalno zdravljenje 1 tableta na dan. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se morate posvetovati z zdravnikom. Samozdravljenje z zdravilom Flebaven lahko traja 15 dni; če simptomi v tem času ne izginejo, se posvetujte z zdravnikom.

Način uporabe

Zdravilo Flebaven vzemite med obrokom. Tableto pogoltnite z nekaj tekočine

Učinkovina je diosmin. Ena tableta vsebuje 1000 mg mikroniziranega diosmina.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so polivinilalkohol, premreženi natrijev karmelozat in magnezijev stearat.

Ne jemljite zdravila Flebaven:

  • če ste alergični na diosmin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila Flebaven se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kronična bolezen ven

V primeru poslabšanja bolezni med zdravljenjem, ki se lahko kaže kot vnetje kože, vnetje ven, podkožne otrdline, hujše bolečine, kožne razjede ali pri pojavu neznačilnih simptomov, kot je na primer nenadno otekanje ene noge ali obeh nog, se morate takoj posvetovati z zdravnikom.

Zdravljenje z zdravilom Flebaven je najbolj koristno ob sočasnem uravnoteženem načinu življenja:

  • izogibati se je treba izpostavljanju soncu in predolgemu stanju,
  • ohranjati je treba ustrezno telesno maso,
  • pri nekaterih bolnikih lahko nošenje posebnih nogavic izboljša krvni obtok.

Zdravilo ni učinkovito pri zmanjševanju oteklin v spodnjih okončinah, ki so nastale zaradi bolezni srca, ledvic ali jeter.

Akutna hemoroidalna bolezen

Če imate akutni napad hemoroidov, zdravila Flebaven ne smete jemati dlje kot 15 dni. Če se v tem času simptomi ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom. Če se bolezen med zdravljenjem poslabša, to je če opazite povečano krvavenje iz danke, kri v blatu ali ste v dvomu glede krvavečih hemoroidov, se posvetujte z zdravnikom. Zdravljenje z zdravilom Flebaven ne more nadomestiti specifičnega zdravljenja drugih analnih motenj.

Otroci in mladostniki

Uporaba pri otrocih in mladostnikih ni priporočljiva.

Druga zdravila in zdravilo Flebaven

Čeprav do sedaj niso poročali o medsebojnem delovanju diosmina z drugimi zdravili, obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo Flebaven skupaj s hrano

Zdravilo Flebaven vzemite med obrokom.

Nosečnost in dojenje

Varnosti uporabe zdravila Flebaven med nosečnostjo in dojenjem niso ugotovili, zato ga v teh obdobjih odsvetujemo. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zdravilo Flebaven nima vpliva ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje