Trgovina
Vaša košarica

Fypryst Combo kožni nanos raztopina za majhne pse, 0,67 ml 1x

Fypryst Combo kožni nanos raztopina za majhne pse, 0,67 ml 1x
Fypryst Combo kožni nanos raztopina za majhne pse, 0,67 ml 1x
Zatiranje bolhavosti, klopovosti in ušivosti.Fypryst Combo kožni nanos raztopina za majhne pse, 0,67 ml 1xPsi s telesno maso 2 do 10 kgZa zatiranje bo..
Izbrano pakiranje:
0,67 ml
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
9.20€
Brez DDV: 7.54€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika raztopina
Mesto uporabe koža
Simptom/Problem bolhe, klopi, uši
Ciljna skupina živali, majhni psi (2 - 10 kg)
Ključne beside Bolhavost, klopavost, ušivost, živali, psi, veliki psi, raztopina, kožni nanos

Zatiranje bolhavosti, klopovosti in ušivosti.

Fypryst Combo kožni nanos raztopina za majhne pse, 0,67 ml 1x

Psi s telesno maso 2 do 10 kg

 • Za zatiranje bolhavosti in bolhavosti ob sočasni klopavosti in ušivosti.
 • Zdravljenje bolhavosti (Ctenocephalides spp.). Pri novih infestacijah z odraslimi bolhami traja insekticidni učinek 8 tednov. Zdravilo osem tednov po nanosu preprečuje razmnoževanje bolh, tako da zavira razvoj jajčec (ovicidno delovanje), ličink in bub (larvicidno delovanje), ki jih izležejo odrasle bolhe.
 • Zdravljenje klopavosti (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus). Zdravilo ima proti klopom obstojen akaricidni učinek, ki traja do 4 tedne.
 • Zdravljenje ušivosti (Trichodectes canis).
 • Zdravilo se lahko uporablja v sklopu zdravljenja alergijskega dermatitisa, ki ga povzroča bolhavost, kadar je diagnozo potrdil veterinar.

Samo za zunanjo uporabo (kožni nanos).

Način uporabe:

 • Merilno kapalko vzemite iz ovojnine. Držite jo navpično, zavrtite pokrovček in ga povlecite s merilne kapalke.
 • Pokrovček obrnite in njegov nasprotni konec nastavite na merilno kapalko. Potisnite ga na merilno kapalko in ga zavrtite, da tesnilo poči, nato pokrovček odstranite s merilne kapalke.
 • Nanesite na kožo na začetku vratu pred lopaticama.
 • Živali razmaknite dlake, da vidite kožo. Konico merilne kapalke nastavite na kožo in merilno kapalko stiskajte, da izpraznite vso njeno vsebino neposredno na ustrezno mesto na koži.

Ker raziskave o varnosti niso bile izvedene, je minimalni presledek med dvema nanosoma 4 tedne.

Na mestu uporabe se lahko pojavijo prehodne spremembe dlake (sprijeta ali mastna dlaka).

Ena merilna kapalka po 0,67 ml vsebuje:

Učinkovine:

 • fipronil 67 mg
 • (S)-metopren 60,30 mg

Pomožne snovi:

 • butilhidroksianizol (E320) 0,134 mg
 • butilhidroksitoluen (E321) 0,067 mg

Posebna opozorila za vsako ciljno živalsko vrsto:

Kopanje in namakanje živali dva dni po nanosu zdravila ter kopanje živali pogosteje kot enkrat tedensko ni priporočljivo, ker vpliv kopanja na učinkovitost zdravila ni bil raziskan. Blažilni šampon se lahko uporabi pred nanosom zdravila, vendar se pri tedenski uporabi šampona trajanje zaščitnega učinka zdravila proti bolham skrajša na približno 5 tednov. Tedensko kopanje z medicinskim šamponom, ki je vseboval 2-odstotni klorheksidin, v obdobju 6-tedenske raziskave ni vplivalo na učinkovitost zdravila proti bolham. Psi ne smejo plavati v vodotokih še 2 dni po nanašanju zdravila. Posamezni klopi se lahko pritrdijo, zato v neugodnih razmerah ni mogoče povsem izključiti prenosa kužnih bolezni. Bolhe z domačih živali se pogosto naselijo v košarah živali, blazinah in na mestih, kjer živali pogosto ležijo, kot so preproge in oblazinjeno pohištvo, zato je treba pri masivni okužbi in pred ukrepi za zatiranje okuženosti s primernim insekticidom obdelati tudi ta mesta in jih redno sesati.

Posebni previdnostni ukrepi za uporabo pri živalih:

Paziti je treba, da zdravilo ne pride živali v oči. Paziti je treba, da zdravila ne bi nanesli na predel, kjer ga žival lahko poliže, in da živali po nanašanju zdravila ne bodo druga druge lizale. Fipronil in (S)-metopren ne smeta priti v vodotoke, ker sta lahko nevarna za ribe in druge vodne organizme. Psi ne smejo plavati v vodotokih še 2 dni po nanašanju zdravila.

Brejost in laktacija:

Lahko se uporablja v obdobju brejosti in laktacije.

Preveliko odmerjanje (simptomi, nujni ukrepi, protistrupi):

V raziskavah o varnosti pri ciljni živalski vrsti, v katerih so zdravilo preizkušali pri 8 tednov starih pasjih mladičih, psih v obdobju rasti in psih s telesno maso približno 2 kg, po enkratnem odmerku, ki je bil petkrat večji od priporočenega odmerka, niso ugotovili neželenih učinkov zdravila. Ker pa se nevarnost pojava neželenih učinkov (glejte poglavje 6) pri uporabi prevelikega odmerka poveča, je treba vedno uporabiti merilno kapalko ustrezne velikosti glede na telesno maso živali.

Posebni previdnostni ukrepi, ki jih mora izvajati oseba, ki živalim daje zdravilo:

Zdravilo ima lahko dražeč učinek na sluznicah, koži in očeh, zato je treba paziti, da ne bi prišlo v stik z usti, kožo ali očmi. Osebe z znano preobčutljivostjo za insekticide ali alkohol naj se izogibajo stika z zdravilom. Pazite, da vsebina merilne kapalke ne bi prišla v stik s prsti. Če se to zgodi, si roke umijte z milom in vodo. Če zdravilo zanesete v oko, oko previdno sperite s čisto vodo. Po uporabi si umijte roke. Med nanašanjem zdravila ne kadite, pijte ali jejte. Živali po nanašanju zdravila ne prijemajte, dokler se mesto nanašanja ne posuši, in ne dovolite otrokom, da bi se z njimi igrali, dokler se mesto nanašanja ne posuši. Zato priporočajo, naj zdravila ne bi nanašali čez dan, temveč zgodaj zvečer, živali z nedavno nanesenim zdravilom pa ne smejo spati pri lastnikih, še zlasti otrocih. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje