Galex, Glicerinske svečke za otroke

Kratek opis
Blagovna znamka Galex
Oblika svečke
Mesto uporabe prebavila , črevesje
Simptom/Problem napenjanje , zaprtje
Ciljna skupina otroci
Ključne beside odvajalo , napenjanje , svečke , zdravilo , zaprtje

4.31 €4.31
Redna cena €4.44 Prihranek €0.13

Galex, Glicerinske svečke za otroke vsebujejo glicerol, ki je blago osmotsko odvajalo – v črevesu veže nase vodo in preprečuje njeno resorpcijo. S tem se poveča črevesna vsebina, kar spodbudi peristaltiko in izzove izpraznjenje. Blato se hkrati zmehča in njegovo odvajanje je zato olajšano. Natrijev stearat prispeva k odvajalnemu učinku, ker rahlo draži sluznico črevesa in spodbudi peristaltiko (gibanje črevesa). Obe sestavini delujeta tudi kot drsljivca in tako dodatno olajšata odvajanje blata. Odvajalni učinek nastopi hitro (v 15 do 45 minutah).

GLICERINSKE SVEČKE ZA OTROKE uporabljamo kot odvajalo pri občasnem akutnem zaprtju in ko je potrebno mehko, neboleče iztrebljanje. Svečke so namenjene kratkotrajnemu in občasnemu lajšanju težav zaprtja, ki ga ni mogoče odpraviti s spremenjeno prehrano, povečanim vnosom tekočin ali preparati z vlakninami.

Uporabite jih šele, ko odvajanje blata izostane nekaj zaporednih dni. Pri dojenčkih, ki se hranijo z materinim mlekom in otrocih, ki zaužijejo manj tekočine in vlaknin, je neredno odvajanje lahko običajno, če zaprtja ne spremlja vročina ali bruhanje. Če je obdobje med odvajanjem daljše od treh dni, je lahko naslednje odvajanje boleče zaradi trdega blata.

GLICERINSKE SVEČKE ZA OTROKE so blago odvajalo, zato so posebej primerne za otroke, lahko pa se uporabljajo tudi pri dojenčkih starejših od 3 mesecev

Pri uporabi zdravila GLICERINSKE SVEČKE ZA OTROKE natančno upoštevajte navodila za uporabo. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Dvojni trak pretrgajte po zarezi in izluščite svečko ter jo vstavite otroku v danko.

Običajni odmerki so:

  • za dojenčke in otroke do 6 let: ob zaprtju vstavite 1 svečko v danko na dan,
  • za otroke od 6 let dalje: ob zaprtju vstavite 1 do 2 svečki v danko na dan.

Samo za rektalno uporabo! Dolgotrajna neprekinjena uporaba odvajal ni priporočljiva. GLICERINSKE SVEČKE ZA OTROKE so namenjene kratkotrajnemu in občasnemu lajšanju težav zaprtja, ki ga ni mogoče odpraviti s spremenjeno prehrano, povečanim vnosom tekočin ali preparati z vlakninami. Če se zaprtje pri otroku pojavlja pogosto ali traja dalj časa (več kot 5 dni), se posvetujte z zdravnikom.

Zdravilna učinkovina je glicerol. 1 svečka zdravila GLICERINSKE SVEČKE ZA OTROKE vsebuje 1 g brezvodnega glicerola. Pomožni snovi: natrijev stearat in prečiščena voda.

Ne uporabljajte zdravila GLICERINSKE SVEČKE ZA OTROKE (ne dajajte zdravila otroku): pri preobčutljivosti za katerokoli sestavino zdravila;

  • pri bolečinah v trebuhu, katerih vzrok ni znan;
  • pri analni fisuri (razpoka sluznice ali kože danke);
  • pri ileusu (izrazita ali popolna mehanska ali funkcionalna zapora pretoka črevesne vsebine).

Posebna opozorila in previdnostni ukrepi:

Dolgotrajna neprekinjena uporaba odvajal ni priporočljiva. Svečke so namenjene kratkotrajnemu in občasnemu lajšanju težav zaprtja, ki ga ni mogoče odpraviti s spremenjeno prehrano, povečanim vnosom tekočin ali preparati z vlakninami. Če se otroku, kljub prehrani bogati z vlakninami in povečanim vnosom tekočin, stanje v petih dneh ne izboljša, ali celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom!

Mladostniki in otroci: GLICERINSKE SVEČKE ZA OTROKE so namenjene dojenčkom starejšim od 3 mesecev in otrokom do 12 leta starosti.

Jemanje drugih zdravil: Pri predpisani uporabi GLICERINSKIH SVEČK ZA OTROKE ni znanega medsebojnega delovanja z drugimi zdravili. Obvestite otrokovega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Jemanje zdravila GLICERINSKE SVEČKE ZA OTROKE skupaj s hrano in pijačo: Ni podatkov.

Nosečnost in dojenje: Zdravilo ni namenjeno za nosečnice in doječe matere.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Ni podatkov, da bi uživanje zdravila GLICERINSKE SVEČKE ZA OTROKE vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanje s stroji.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki