Lekadol, 30 filmsko obloženih tablet

Kratek opis
Blagovna znamka Lek
Oblika tablete
Mesto uporabe mišice , sklepi , glava , telo
Simptom/Problem bolečina , vročina , glavobol , migrena , prehlad , zobobol
Ciljna skupina starejši , odrasli , moški , ženska , otroci , nosečnice , diabetiki
Ključne beside bolečina , analgetik , vročina , migrena , prehlad , zobobol

8.90 €8.90
Redna cena €8.90 Prihranek €0.00

Lekadol, 30 filmsko obloženih tablet vsebuje učinkovino paracetamol. Deluje tako, da lajša bolečine in znižuje zvišano telesno temperaturo. Zdravilo LEKADOL ne draži želodčne sluznice, zato ga lahko jemljejo tudi bolniki z želodčnimi težavami in z rano na želodcu ali dvanajstniku. Tablete so ovalne, zato jih lažje pogoltnete. Zaradi filmske obloge nimajo neprijetnega okusa.

Zdravilo LEKADOL lahko jemljete pri:
– blagih do zmernih bolečinah (glavobol, zobobol, bolečine med menstruacijo),
– bolečinah pri poškodbah ter po zdravniških in zobozdravniških posegih,
– revmatičnih bolečinah (npr. pri osteoartrozi in kratkotrajnih bolečinah v križu, ki so posledica nepravilne drže, natega križa ali športnih poškodb),
– bolečinah v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi,
– zvišani telesni temperaturi, ki spremlja bakterijske in virusne okužbe.
 
Zdravilo je namenjeno odraslim in otrokom, ki so stari več kot 6 let.
 
Pri jemanju zdravila Lekadol upoštevajte farmacevtova ali zdravnikova navodila.

Odmerjanje:
Odrasli in otroci po 12. letu: 1 do 2 tableti na vsakih 4 do 6 ur oziroma po potrebi, vendar ne prej kot po štirih urah. Največji dovoljeni dnevni odmerek je 8 tablet (4,0 g paracetamola).
Otroci, stari 6 do 12 let, vzamejo ½ do 1 tableto na 4 do 6 ur. Največji dnevni odmerek so 4 tablete. Med posameznimi odmerki naj bo najmanj 4 ure presledka.

Za otroke, ki so stari manj kot 6 let, je primeren sirup Lekadol. Zdravilo Lekadol filmsko obložene tablete pogoltnite z zadostno količino tekočine (voda, čaj, sadni ali zelenjavni sok). Priporočamo, da zdravilo Lekadol vzamete vsaj eno uro pred jedjo. Tako bo učinek hitrejši. Zdravilo Lekadol lahko jemljete največ 10 dni zaporedoma, otrokom pa dajete največ 5 dni zaporedoma. Če težave ne odpravite, se posvetujte z zdravnikom. Za zniževanje zvišane telesne temperature ne jemljite zdravila več kot 3 dni. Tudi otrokom ga ne dajajte dalj časa. Če se stanje po 3 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom in ta bo določil nadaljnje zdravljenje.
1 pakiranje vsebuje 30 filmsko obloženih tablet.
1 tableta vsebuje 500 mg paracetamola kot zdravilno učinkovino.
Pomožne snovi:
  • jedro: natrijev karboksimetilškrob (vrsta A), mikrokristalna celuloza (E460), predgelirani škrob, stearinska kislina, magnezijev stearat (E572),
  • obloga: hipromeloza (E464), hidroksipropilceluloza (E463), titanov dioksid (E171), aroma limone, smukec (E553b).
Zdravila Lekadol ne smete jemati, če:
  • ste alergični na paracetamol ali katerokoli drugo sestavino zdravila,
  • imate hujše motnje delovanja jeter.
Pred jemanjem zdravila Lekadol filmsko obložene tablete se posvetujte z zdravnikom in bodite še posebej pozorni, če:
  • če imate blage do zmerne motnje delovanja jeter,
  • če imate motnje delovanja ledvic,
  • če vsak dan popijete večje količine alkohola (tri ali več alkoholnih pijač na dan).
  • če jemljete zdravila proti strjevanju krvi (npr. varfarin), lahko občasno, za lajšanje bolečin ali zniževanje zvišane telesne temperature, vzamete tudi zdravilo Lekadol. Dolgotrajnejše (več kot teden dni) sočasno jemanje paracetamola (več kot 2 g na dan) in zdravil proti strjevanju krvi pa mora biti pod zdravniškim nadzorom.
Drugih zdravil, ki vsebujejo paracetamol, ne smete jemati poleg zdravila Lekadol, ker lahko presežete priporočeni odmerek paracetamola. Prav tako sočasno z zdravilom Lekadol ne jemljite drugih protibolečinskih zdravil, ki vsebujejo nesteroidna protivnetna zdravila (npr. acetilsalicilno kislino, naproksen, ibuprofen, salicilamid). Paracetamol lahko povzroči nepravilne rezultate nekaterih testov za merjenje sladkorja v krvi. Med jemanjem zdravila Lekadol ne pijte alkoholnih pijač. Sočasno pitje alkoholnih pijač lahko poveča nevarnost za poškodbe jeter in krvavitev v želodcu. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Odsvetujemo uporabo zdravila Lekadol v času nosečnosti in dojenja, razen, če vam je tako svetoval zdravnik. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki