Multiva Calming, tablete za mačke in majhne pse

Kratek opis
Blagovna znamka VETNOVA
Oblika tablete
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem stres
Ciljna skupina mačke
Ključne beside potovanje , živali , stres , utrujenost , kolostrum

12.43 €12.43
Redna cena €12.81 Prihranek €0.38

Multiva Calming, tablete za mačke in majhne pse spodbujajo občutek pomirjenosti pri mačkah in psih s težavami z anksioznostjo in / ali stresom, povezanimi z vsemi okoljskimi dejavniki. Omogoča, da se žival prilagodi stresorju, zmanjša pojavnost neželenega vedenja in izboljša njihovo počutje. Priporočeno za občasne (potovanja, obiski veterinarja ali pasjih frizerjev, ognjemetov ali neviht) ali daljše terapije (tesnoba z ločitvijo, podaljšana obdobja samote, selitev, počitnice v hotelih, hospitalizacija). Dokazano je tudi kot podporna terapija pri zdravljenju vedenjskih težav.

Lastnosti delovanja učinkovin:

  • L-Teanin je naravno prisotna aminokislina, ki jo najdemo v zelenem čaju. Daje prednost proizvodnji drugih aminokislin s pomirjevalnimi lastnostmi, kot so dopamin, GABA in triptofan ter pomaga izboljšati ravnotežje nevrotransmiterjev. Uporaba L-Teanina spodbuja stanje miru in sprostitve, ne da bi povzročalo zaspanost, zmanjšuje epizode stresa, tesnobe, hiperaktivnosti in razdražljivosti ter povečuje budnost, izboljšuje sposobnosti koncentracije in učenja.
  • Unikatni kompleks kolostruma je izoliran iz beljakovin kolostruma. Pokazalo se je, da kolostrum vsebuje predhodnike pomembnih nevroaktivnih molekul, ki lahko vplivajo na budnost, kognitivno funkcijo in ravni tesnobe pri nemirnih živalih. Ocene proteinskih frakcij, pridobljenih iz kolostruma pri mačkah in psih, so pokazale zmanjšanje stresa in škodljivih vedenjskih vzorcev. Kolostrum deluje sinergistično z L-teaninom.
  • Tiamin (vitamin B1) je vpleten v metabolizem centralnega živčnega sistema, ki pomaga vzdrževati pravilno delovanje in pospeševati stanje umirjenosti. Izboljša cirkulacijo, optimizira kognitivne aktivnosti in cerebralne funkcije. Pomanjkanje tiamina povzroča duševno zmedenost, šibkost mišic, krče, živčnost in izgubo apetita, zato je pomembno, da se zagotovi  vnos vitamina B1 v obdobjih stresa.

Mačke in psi majhnih pasem: 1 žvečljiva tableta na 10 kg telesne teže na dan pol ure ali 1 uro pred znanim stresnim dogodkom. V primeru hujšega stresorja ( nevihta, ognjemeti, obisk veterinarja, potovanje,…) lahko odmerek varno podvojite ali potrojite. Sestavine v izdelku ne povzročajo neželenih učinkov, zasvojenosti ali zaspanosti ali zmanjšajo telesne sposobnosti živali. V situacijah dolgotrajnega stresa (tesnoba z ločitvijo, bivanje v psarnah ...) je odmerek potrebno ponoviti vsakih 8-12 ur.

( 1 pakiranje pri navedeni dozi zadošča za 42 dni za mačko in majhnega psa telesne teže 5 kg )

Sestava na tbl.: vitamin B1 ( tiamin) 62,50 mg, L-teanin 21,12 mg, unikatni kompleks kolostruma 10,56 mg. Sestava: pivski kvas, hidrolizirana piščančja jetra, glicerin, repično olje, lecitin, soja, maltodekstrin, natrijev alginat, kalcijev sulfat, L-teanin, kolostrum, propionska kislina, naravni tokoferoli. Dodatki (na kg): Vitamini : Vitamin B1 (tiamin mononitrat) 23.465 mg.


Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki