Naklofen, gel 60 g

Kratek opis
Blagovna znamka Krka
Oblika gel
Mesto uporabe sklepi , mišice
Simptom/Problem bolečina , vnetje , artritis , revma
Ciljna skupina starejši , odrasli , moški , ženska , otroci
Ključne beside šport , mišice , bolečina , vnetje , artritis , revma , analgetik

6.43 €6.43
Redna cena €6.43 Prihranek €0.00

Zdravilo Naklofen gel je zdravilo za zunanjo uporabo s protivnetnim in protibolečinskim delovanjem. Zdravilna učinkovina (dietilamonijev diklofenakat) prodre do obolelega mesta ter povzroči zmanjšanje vnetne otekline in izboljša gibljivost.
 
Zdravilo Naklofen gel lahko uporabljate za lajšanje bolečin in vnetja pri:
- degenerativni revmatski bolezni (artroze perifernih sklepov in hrbtenice),
- zunajsklepnem revmatizmu (vnetja mehkih tkiv, vnetja kit in kitnih ovojnic),
- drugih bolečinskih znakih (športnih in nezgodnih poškodbah mehkih tkiv, kot so nategi, zvini in udarnine, kadar ni poškodovana tudi koža).
Zdravilna učinkovina je dietilamonijev diklofenakat. 1 g gela vsebuje 11,6 mg dietilamonijevega diklofenakata.
 
Pomožne snovi so karbomer, makrogol, dietanolamin, izopropilalkohol, propilenglikol, brezvodni natrijev sulfit, cetomakrogol, deciloleat, tekoči parafin in prečiščena voda.
Pri jemanju zdravila Naklofen natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se osvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
 
Odrasli in mladostniki, stari 14 let ali več:  Na oboleli predel iztisnete 5 cm do 10 cm gela 3-krat do 4-krat na dan in ga narahlo vtrite v kožo.
 
Zdravila brez posveta z zdravnikom ne smete uporabljati več kot 7 dni. Če znaki vašega obolenja v tem
času ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
 
Otroci in mladostniki (mlajši od 14 let):  Na razpolago ni dovolj podatkov o varnosti in učinkovitosti pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 14 let .
 
Če se mora zdravilo, pri mladostnikih, starih 14 let in več, uporabljati za lajšanje bolečine več kot 7 dni ali če se simptomi poslabšajo, se morajo bolnik/starši mladostnika posvetovati z zdravnikom. Zdravilo Naklofen gel lahko uporabljate sočasno s peroralnimi oblikami zdravil s protivnetnim in protibolečinskim delovanjem, vendar bodite previdni.
Ne uporabljajte zdravila Naklofen:
- če ste alergični (preobčutljivi) na dietilamonijev diklofenakat ali katerokoli sestavino zdravila Naklofen,
- če ste alergični (preobčutljivi) na druga nesteroidna protivnetna zdravila (predvsem, če ste po jemanju acetilsalicilne kisline ali drugih nesteroidnih protivnetnih zdravil dobili napade astme, vnetje sluznice v nosu ali koprivnico),
- če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti,
- pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 14 let.
 
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Naklofen:
- zdravilo Naklofen gel lahko nanašate samo na zdravo in nepoškodovano kožo,
- gel ne sme priti v stik s sluznico ali z očmi,
- med uporabo zdravila Naklofen gel se morate izogibati pretiranemu sončenju,
- če se po nanosu zdravila Naklofen gel pojavi kožni izpuščaj, je potrebno zdravljenje prekiniti, po uporabi si morate dobro umiti roke,
- zdravila ne smete zaužiti,
- gel lahko nanesete pod obvezo ali zavojem, ki ju običajno uporabljate pri poškodbah, kot so izvini, nikakor pa zdravila ne nanašajte pod neprodušno obvezo (okluzivni povoj),
- pri dolgotrajni uporabi večjih količin gela na velikih površinah občutljive kože.
 
Nosečnost in dojenje: 
- Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Ne uporabljajte zdravila Naklofen gel, če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti, ker lahko poškoduje vašega še nerojenega otroka ali povzroči težave pri porodu. Zdravilo Naklofen gel lahko prvih 6 mesecev nosečnosti uporabljate samo po nasvetu zdravnika. Odmerki morajo biti čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše. Zdravilo Naklofen gel se lahko med dojenjem uporablja samo po nasvetu zdravnika, ker dietilamonijev diklofenakat prehaja v mleko v majhnih količinah. Med dojenjem zdravila ne nanašajte na prsi, kakor tudi ne na večje površine kože drugod po telesu in skozi daljše obdobje.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki