Nolpaza control, gastrorezistentne tablete

Kratek opis
Blagovna znamka Krka
Oblika tablete
Mesto uporabe prebavila , želodec , sluznica
Simptom/Problem prebava , zgaga , vnetje
Ciljna skupina starejši , odrasli , moški , ženska , otroci
Ključne beside vnetje , zgaga , bolečina , prebavila , zaščita

9.40 €9.40
Redna cena €9.40 Prihranek €0.00

Nolpaza control, gastrorezistentne tablete vsebuje zdravilno učinkovino pantoprazol, ki blokira "črpalko", ki proizvaja želodčno kislino. S tem zmanjša količino kisline v vašem želodcu. Zdravilo Nolpaza control se uporablja za kratkotrajno zdravljenje znakov refluksa (na primer zgaga, regurgitacija kisline) pri odraslih.

Refluks je vračanje kisline iz želodca v požiralnik ("prebavna cev"), ki lahko postane pekoče in boleče. To vam lahko povzroči bolezenske znake, kot je boleč žgoči občutek v prsih, ki se dviga proti žrelu (zgaga) in okus po kislem v ustih (regurgitacija kisline). Že po 1 dnevu zdravljenja z zdravilom Nolpaza control utegnete opaziti zmanjšanje simptomov kislega refluksa in zgage, vendar to zdravilo ni namenjeno takojšnjemu olajšanju. Mogoče bo za olajšanje znakov treba jemati tablete 2−3 dni zaporedoma.
Pri jemanju zdravila Nolpaza control natančno upoštevajte to navodilo. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Vzemite 1 tableto na dan. Priporočenega dnevnega odmerka 20 mg pantoprazola ne smete prekoračiti. To zdravilo morate jemati najmanj 2−3 dni zaporedoma. Zdravilo Nolpaza control prenehajte jemati, ko ste popolnoma brez simptomov bolezni. Zmanjšanje znakov kislega refluksa in zgage utegnete opaziti že po 1 dnevu zdravljenja z zdravilom Nolpaza control, vendar to zdravilo ni namenjeno takojšnjemu olajšanju. Če se znaki bolezni ne zmanjšajo po 2 tednih neprekinjenega jemanja tega zdravila, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Ne jemljite tablet Nolpaza control več kot 4 tedne brez posveta pri zdravniku. Vzemite tableto pred obrokom, vsak dan ob istem času. Tableto morate pogoltniti celo z nekaj vode. Ne žvečite ali lomite tablete.

Otroci in mladostniki: Zdravila Nolpaza control ne smejo uporabljati otroci in mlajši od 18 let starosti.
Zdravilna učinkovina je pantoprazol. Ena gastrorezistentna tableta vsebuje 20 mg pantoprazola v obliki natrijevega pantoprazolata seskvihidrata.

Pomožne snovi so manitol, krospovidon, brezvodni natrijev karbonat, sorbitol (E420) in kalcijev stearat v jedru tablete ter hipromeloza, povidon, titanov dioksid (E171), rumeni železov oksid (E172), propilenglikol, kopolimer 1: 1 metakrilne kisline in etiletakrilata, 30 odstotna disperzija, natrijev lavrilsulfat, polisorbat 80, makrogol 6000 in smukec v filmski oblogi.
Ne jemljite zdravila Nolpaza control
- če ste alergični (preobčutljivi) na pantoprazol ali katerokoli sestavino zdravila Nolpaza control
- če jemljete zdravilo, ki vsebuje atazanavir (za zdravljenje okužbe s HIV)
- če ste mlajši od 18 let
- če ste noseči ali dojite

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Nolpaza control
Najprej se posvetujte s svojim zdravnikom, če:
- ste se zaradi zgage ali prebavnih motenj neprekinjeno zdravili 4 tedne ali več
- ste starejši od 55 let in zaradi prebavnih motenj dnevno jemljete zdravila brez recepta
- ste starejši od 55 let in imate nove simptome ali pa so se ti nedavno spremenili
- ste že imeli razjedo želodca ali operacijo želodca
- ste imeli težave z jetri ali zlatenico (porumenitev kože ali oči)
- redno obiskujete vašega zdravnika zaradi resnih težav ali stanj
- greste na endoskopijo ali dihalni test s sečnino

Takoj obvestite svojega zdravnika, če pred ali po jemanju tega zdravila opazite kateregakoli od spodaj navedenih simptomov, ki so lahko znaki druge, resnejše bolezni:
- nenamerna izguba telesne mase (ni posledica diete ali telesne vadbe)
- bruhanje, zlasti ponavljajoče
- bruhanje krvi, ki se lahko kaže kot temna kavna usedlina v izbruhani vsebini
- opažate kri v blatu, ki je črnega ali katranastega videza
- težave ali bolečine pri požiranju
- ste bledi in slabotni (slabokrvni)
- bolečina v prsih
- bolečina v želodcu
- resna in/ali stalna driska, ker je zdravilo Nolpaza control povezano z blagim povečanjem pojavnosti infekcijskih drisk

Vaš zdravnik naj se odloči, ali so potrebne dodatne preiskave. Če morate opraviti krvne preiskave, povejte svojemu zdravniku, da jemljete to zdravilo. Že po 1 dnevu zdravljenja z zdravilom Nolpaza control utegnete opaziti zmanjšanje simptomov
kislega refluksa in zgage, vendar to zdravilo ni namenjeno takojšnjemu olajšanju. Ne smete ga jemati v preventivne namene. Če že nekaj časa trpite zaradi ponavljajoče se zgage in prebavnih težav, ne pozabite redno obiskovati svojega zdravnika.

Uporaba drugih zdravil
Zdravilo Nolpaza control lahko prepreči pravilno delovanje drugim zdravilom. Povejte svojemu zdravniku ali farmacevtu, če uporabljate zdravila, ki vsebujejo katero od naslednjih zdravilnih učinkovin:
- ketokonazol (ki se uporablja za zdravljenje glivičnih okužb).
- varfarin ali fenprokumon (ki se uporablja za redčenje krvi in preprečevanje nastanka krvnih strdkov). Mogoče boste potrebovali nadaljnje krvne preiskave.
- atazanavir (ki se uporablja za zdravljenje okužbe s HIV). Zdravila Nolpaza control ne smete uporabljati, če jemljete atazanavir.

Ne jemljite zdravila Nolpaza control z ostalimi zdravili, ki zavirajo izločanje kisline v vašem želodcu, kot so drugi zaviralci protonske črpalke (omeprazol, esomeprazol, lansoprazol ali rabeprazol) ali blokatorji H2 receptorjev (npr. ranitidin, famotidin). Lahko pa jemljete zdravilo Nolpaza control z antacidi (npr. hidrotalcit, magaldrat, alginska kislina, natrijev hidrogenkarbonat, aluminijev hidroksid, magnezijev karbonat ali kombinacije naštetih), če je potrebno. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. To vključuje tudi zdravila rastlinskega izvora ali homeopatska zdravila.

Uporaba zdravila Nolpaza control skupaj s hrano in pijačo
Tablete morate pogoltniti cele s tekočino pred obrokom.

Nosečnost in dojenje
Ne vzemite zdravila Nolpaza control, če ste noseči, mislite, da bi bili lahko noseči, ali če dojite. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Če se pojavita neželena učinka kot sta vrtoglavica ali motnja vida, ne smete voziti ali upravljati s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Nolpaza control
Zdravilo Nolpaza control vsebuje sorbitol (E420). Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro