Trgovina
Vaša košarica

Vitabalans Vita B12 + Folna kislina 1000mcg/400mcg, 100 pastil

Vitabalans Vita B12 + Folna kislina 1000mcg/400mcg, 100 pastil
Vitabalans Vita B12 + Folna kislina 1000mcg/400mcg, 100 pastil
Vitamin B12 in folna kislina sta vitamina, ki podpirata normalno delovanje živčnega sistema in katerih aktivnost v telesu je soodvisna. Pri vitaminu B..
Izbrano pakiranje:
100 pastil
Proizvajalec: Vitabalans oy
15.01€
Brez DDV: 13.71€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapastile
Mesto uporabeorganizem, živčni sistem
Simptom/Problemutrujenost, izčrpanost, slabokrvnost, stres
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidefolna kislina, vitamin B12, utrujenost, izčrpanost, presnova, metabolizem, pomanjkanje

Vitamin B12 in folna kislina sta vitamina, ki podpirata normalno delovanje živčnega sistema in katerih aktivnost v telesu je soodvisna. Pri vitaminu B12 je najpogostejši vzrok pomanjkanja znižana vrednost želodčne kisline, ki preprečuje aktivno absorpcijo vitamina, medtem ko je pomanjkanje folata največkrat posledica nezadostnega vnosa sadja in zelenjave. Pomanjkanje vitamina B12 običajno prizadene starostnike, pomanjkanje folata pa je najpogostejše pri ženskah in moških srednjih let.

Vitamin B12 in folna kislina prispevata k normalnemu psihološkemu delovanju in funkcijam. Mednje prištevamo kognitivne funkcije, kot so spomin, učenje, koncentracija in razmišljanje. Dolgotrajno pomanjkanje vitamina B12 in folne kisline lahko oslabi kognitivne oziroma mentalne zmogljivosti posameznika, predvsem spomin, zlasti pri starejših. Oba vitamina imata pomembno vlogo pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin B12 in folna kislina spodbujata normalno presnovo homocisteina. Ta nastaja pri presnovi prehranskih beljakovin in se nadalje pretvori v aminokislini metionin in cistein, ki v svoji strukturi vsebujeta žveplo. Vitamin B12 in folna kislina uravnavata pretvorbo homocisteina v metionin, ob njunem pomanjkanju pa se homocistein kopiči v krvnem obtoku. Visoka raven homocisteina lahko škodljivo vpliva na receptorje centralnega živčnega sistema.

Če izdelek vsebuje dovolj visoko koncentracijo vitamina B12, se le-ta dobro absorbira že čez sluznico ustne votline. Pastilo Vita B12 + folna kislina je potrebno počasti raztopiti v ustih, da se doseže maksimalna absorpcija vitamina B12. Folna kislina se absorbira v črevesju.

Navodila za uporabo: Odrasli: 1 pastila dnevno. Pastilo počasi raztopite v ustih.

Dnevni odmerek 1 pastila vsebuje:

  • vitamin B12 1 mg
  • folna kislina* 400 µg

*Vitamin se v prehranskih dodatkih nahaja v obliki folne kisline, v prehrani pa v obliki folata.

Sestavine: Sladilo (ksilitol), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), cianokobalamin, aroma zelene mete, pteroilmonoglutaminska kislina.

Brez sestavin živalskega izvora, laktoze, glutena in sladkorja. 

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje