Trgovina
Vaša košarica

A.Vogel, Kelp tablete

A.Vogel, Kelp tablete Prehrana in dopolnila
A.Vogel, Kelp tablete
A.Vogel, Kelp tablete so bogate z jodom, ki pomagajo vzdrževati normalno delovanje ščitnice in proizvodnjo ščitničnih hormonov. Jod organskega izvora ..
Izbrano pakiranje:
120 tablet
Proizvajalec: A.Vogel
9.17€
Brez DDV: 8.37€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem nepravilno delovanje ščitnice
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside ščitnica, jod, ščitnični hormoni, mikroelement, antioksidant
A.Vogel, Kelp tablete so bogate z jodom, ki pomagajo vzdrževati normalno delovanje ščitnice in proizvodnjo ščitničnih hormonov. Jod organskega izvora (pridobljen iz rjavih morskih alg, lišajev, vodne kreše, bršljana in morskih rib) naj bi se v primerjavi z anorganskim, kemično čistim kalijevim jodidom v telesu lažje presnavljal.

Tablete Kelp so prehransko dopolnilo iz rjavih morskih alg. Jod je mikroelement, ki je v naši prehrani potreben za tvorbo tiroidnih hormonov (tiroksin in trijodtironin). Ti uravnavajo presnovne procese v vseh celicah in telesno temperaturo. Jod je potreben za normalno delovanje žleze ščitnice, pri otrocih pa je pomemben za telesni in duševni razvoj. Ljudje zaužijejo premalo joda, uživanje jodirane soli pa je pripomoglo k zmanjšanju pojava golšavosti.

Odrasli in otroci, starejši od 11 let, zaužijte trikrat dnevno po eno tableto pred jedjo. S tem boste zaužili 150 μg joda dnevno, kar ustreza 100 odstotkom priporočenega dnevnega vnosa.

Običajno potrebo organizma po jodu (150–200 μg na dan) zadostimo že s prehrano (še posebej z ribami) in jodirano kuhinjsko soljo.

Sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: celuloza, koruzni škrob, modificiran škrob, prah iz rjave morske alge Macrocystis pyrifera (13 %), razmaščena in očiščena sojina moka, hidrogenirano olje bombaževega semena. 
Ena tableta vsebuje 50 μg joda (33 % priporočenega dnevnega vnosa).

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje