
- Zaloga: Na zalogi
Kratek opis | |
Oblika | tekočina |
Mesto uporabe | prebavila, koža |
Simptom/Problem | napihnjenost, prebava |
Ciljna skupina | starejši, odrasli, moški, ženska, otroci |
Ključne beside | Koncentrirana sirotka, mlečna kislina, mleko, prebavila, koža |
A.Vogel, Molkosan - 200 ml je pridobljen z mlečnokislinsko fermentacijo sirotke. Izdelek praktično ne vsebuje beljakovin in maščob. Največji delež (približno 80%) mlečne kisline predstavlja desnosučna [L(+)] mlečna kislina.
Fermentirano sirotko, pridobljeno iz kravjega mleka, najprej skrbno prefiltrirajo. Nato ji odstranijo vse beljakovine in maščobe ter gluten, ob koncu pa odparijo še velik del vode in s tem pridobijo koncentrat fermentirane sirotke, kar poznate pod imenom Molkosan. Dr. A.Vogel je za pridobivanje Molkosana vse zgoraj omenjene postopke uporabil ravno z namenom, da L-(+) desnosučno mlečno kislino ponudi v sprejemljivi obliki ljudem, ki imajo alergijo na mleko in so zato mnogokrat prikrajšani za ugodne učinke sirotke v mlečnih izdelkih.
Notranja uporaba: Molkosan® razredčite v razmerju 1 proti 10. Za redčenje lahko uporabite vodo, zeliščne čaje (na primer koprivin, lipov čaj ipd.) ali sadne in zelenjavne sokove, s katerimi pripravite osvežilne, okusne in zdrave napitke. Napitek lahko popijete naenkrat ali ga razdelite na več manjših dnevnih odmerkov. Jemanje časovno ni omejeno.
Zunanja uporaba: Za nego intimnih delov telesa razredčite Molkosan® z vodo v razmerju 1:1. Za kopeli razredčite Molkosan® z vodo v razmerju 1:30. Koristi za ohranjanje primerne kislosti kože, npr. na intimnih delih telesa.
100 ml vsebuje:
energijska vrednost | 90 kJ / 20 kcal |
maščobe | < 0,5 g |
— od tega nasičene maščobne kisline | < 0,5 g |
ogljikovi hidrati | < 0,5 g |
— od tega sladkorji | < 0,5 g |
beljakovine | 0,0 g |
prehranske vlaknine | 0,0 g |
sol | 0,1 g |
L(+) mlečna kislina | 7,0 g |