- Zaloga: Na zalogi
Kratek opis | |
Oblika | napitek, tekočina |
Mesto uporabe | črevesje, prebavila |
Simptom/Problem | napihnjenost, napenjanje, zaprtje |
Ciljna skupina | starejši, odrasli, moški, ženska, otroci |
Ključne beside | prebavni encimi, napihnjenost, napenjanje, zaprtje, beljakovine, maščobe |
A.Vogel, Molkosan Fruit - 200 ml je različica koncentrirane fermentirane sirotke Molkosana s prijetnim sadnim okusom. Molkosan je že dobro uveljavljen izdelek znamke A.Vogel na našem tržišču. Gre za fermentirano koncentrirano sirotko, ki so ji odvzete maščobe in beljakovine. Za Molkosan Fruit je značilno, da pripomore k normalnemu delovanju prebavnih encimov.
Steklenico pred uporabo dobro pretresite. 4 čajne žličke tekočine Molkosan Fruit dajte v kozarec s hladno vodo (navadno ali mineralno). Najbolje je, če napitek popijete na tešče. Če vam to ne odgovarja, ga lahko po požirkih pijete ves dan. Molkosan fruit lahko uporabljate tudi dlje časa.
Sestavine: Koncentrirana fermentirana sirotka (vsebuje L+ mlečno kislino), sadni sok iz koncentrata (iz plodov aronije in granatnega jabolka) 26 %, kalcijev laktat, naravne arome, kalijev citrat (sredstvo za uravnavanje kislosti), jabolčna kislina (sredstvo za kisanje), kalijev sorbat (konzervans), steviol glikozidi (sladilo). Sirotki smo odstranili beljakovine. Izdelek je pasteriziran. Kalcij deluje tako, da prispeva k normalnemu delovanju prebavnih encimov in tako posredno pripomore k boljši prebavi.
Aronija vsebuje proantocianide in druge fenolne spojine. Granatno jabolko je vedno veljalo za dragocen sadež, že od nekdaj se je uporabljal v prehranske in zdravilne namene. Vsebuje polifenole, predvsem tanine, ki mu dajejo rahlo grenak okus. Sok granatnega jabolka ima večjo antioksidativno učinkovitost kot rdeče vino, askorbinska kislina (vit. C), sok grozdja, borovnic, brusnic in agrumov. Stevia je naravno sladilo.
100 ml vsebuje:
energijska vrednost | 170 kJ / 39 kcal |
maščobe | < 0,5 g |
— od tega nasičene maščobne kisline | < 0,5 g |
ogljikovi hidrati | < 3,5 g |
— od tega sladkorji | < 3,0 g |
beljakovine | < 0,5 g |
sol | 0,25 g |
sadni sok | 26 % |
L(+) mlečna kislina | 7,0 g |
kalcij | 600 mg (75 %*) |
*delež priporočenega dnevnega vnosa po priporočilih EU (NRV)