Trgovina
Vaša košarica

A.Vogel, Po-Ho olje

A.Vogel, Po-Ho olje Pripomočki in zaščita
A.Vogel, Po-Ho olje
A.Vogel, Po-Ho olje je naravni rastlinski pripravek. Olje Po-Ho je sestavljeno iz različnih eteričnih olj iz skrbno izbranih rastlin. Ta eterična olja..
Izbrano pakiranje:
10 ml
Proizvajalec: A.Vogel
8.49€
Brez DDV: 6.96€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikaolje
Mesto uporabekoža, telo, nos
Simptom/Problemprehlad
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besideinhalacija, olje, prehlad, odpornost, masaža, kopeli
A.Vogel, Po-Ho olje je naravni rastlinski pripravek. Olje Po-Ho je sestavljeno iz različnih eteričnih olj iz skrbno izbranih rastlin. Ta eterična olja so pridobljena z destilacijo iz sveže pridelanih rastlin.
 • Namenjeno je zunanji uporabi.
Proizvedeno je po originalnem receptu Alfreda Vogla, pionirja naravnega zdravljenja. Alfred Vogel je o eteričnem olju Po-Ho prvič pisal že marca 1929 v svoji prvi reviji, Das Neue Leben (Nov začetek). Ime izhaja iz kitajskega narečja mandarinščina, kjer Po-Ho pomeni poprova meta. Njeno eterično olje je eno izmed petih v tej osvežujoči mešanici.


Olje Po-Ho lahko uporabljate za vtiranje (nekaj kapljic pospeši prekrvavljenost kože in osvežuje) in masiranje (predvsem po fizičnih naporih in športni dejavnosti). Konico prsta namočite s kapljico olja in vtrite na želeno mesto. Olje Po-Ho lahko uporabljate tudi kot dodatek parnim kopelim za obraz (nekaj kapljic olja kanete v vročo vodo) in pri tem uporabite inhalator Po-Ho.

Mešanico eteričnih olj Po-Ho največkrat uporabljamo za inhalacijo. To lahko storite na različne načine.

 • Na papirnat robček nanesite nekaj kapljic olja. Držite ga pred nosom in inhalirajte. Za boljše spanje lahko robček z oljem postavite poleg vzglavnika ali ga vstavite pod prevleko.
 • Če želite inhalirati močnejši odmerek olja Po-Ho, dodajte nekaj kapljic v posodo z vročo vodo, se nagnite nad njo, prekrite glavo z brisačo in vdihujte hlape. Pri tem bodite previdni, saj na začetku inhalacije hlapi olja lahko dražijo oči.
 • Olje Po-Ho lahko vtrete v zgornji del prsi. S pomočjo telesne toplote bo olje hlapelo - te hlape lahko inhalirate.
 • Na voljo je priročen žepni inhalator Po-Ho, ki ga lahko uporabljate kjerkoli. Uporabljate ga tako, da konico inhalatorja nežno vstavite v nosnico, zatesnite drugo nosnico in globoko vdihnete. Postopek ponovite z drugo nosnico. Uporaba žepnega inhalatorja ni primerna za otroke, mlajše od 6 let.

Z mešanico eteričnih olj Po-Ho lahko pripomorete k lajšanju bolečin v mišicah.

 • Nekaj kapljic olja nežno nanesite na boleče mesto in masirajte.
 • Bodite previdni pri uporabi na koži obraza. Hlapi eteričnih olj lahko dražijo oči in povzročajo pekoč občutek ter solzenje.
 • Olje lahko nanesete na sence ali na stranske dele glave, ne smete pa ga nanašati na kožo okrog oči.


Olje Po-Ho je naravni rastlinski pripravek. Vsebuje eucalypti aetheroleum (eterično olje evkaliptusa), Menthae piperitae aetherolum (eterično olje poprove mete), Terebinthinae aetherolum (eterično olje terpentina), Camphorae solutio oleaosa (kafrino olje (arašidovo olje, kafra)), D-Limonen (limonen).
Kdaj olja Po-Ho ne smete uporabljati oz. ga lahko uporabljate samo po posvetu z zdravnikom ali farmacevtom
 • pri majhnih otrocih
 • pri znani preobčutljivosti na katero od sestavin, prisotnih v mešanici eteričnih olj oz. bolniki z nagnjenostjo k alergijskim reakcijam na zdravila
 • bolniki z bronhialno astmo

Bolniki s predhodno poškodovanimi ledvicami lahko olje Po-Ho uporabljajo le kratek čas in ne na velikem območju.

Opozorilo: Olja Po-Ho ne uporabljajte na odprtih ranah. Pazite, da olje ne pride v stik z očmi in sluznicami. Olja Po-Ho ne smete kaniti neposredno v nos. S prsti, ki so bili v stiku z oljem, se ne dotikajte predela kože okoli oči.Kateri neželeni učinki se lahko pojavijo pri uporabi olja Po-Ho V redkih primerih se lahko draženje kože (srbenje, pordelost). Če se to zgodi, takoj prenehajte uporabljati olje Po-Ho in se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kako shranjujete olje Po-Ho:

 • Olje Po-Ho shranjujte pri sobni temperaturi in nedosegljivo otrokom.
 • Vsebnik naj bo tesno zaprt.
 • Rok uporabnosti je naveden na vrhu zunanje embalaže.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje