Trgovina
Vaša košarica

A.Vogel, Prostasan - 90 kapsul

A.Vogel, Prostasan - 90 kapsul Zdravila brez recepta
A.Vogel, Prostasan - 90 kapsul
A.Vogel, Prostasan - 90 kapsul je zdravilo rastlinskega izvora z lipofilnim ekstraktom plodu palmeta, ki se uporablja za lajšanje težav zaradi blago p..
Izbrano pakiranje:
90 kapsul
Proizvajalec: A.Vogel
Naročite lahko le 1 izdelek.
42.88€
Brez DDV: 39.16€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika kapsule
Mesto uporabe prostata, sečila
Simptom/Problem mokrenje, težko uriniranje
Ciljna skupina starejši, moški, odrasli
Ključne beside prostata, moški, preventiva, starost, sečila
A.Vogel, Prostasan - 90 kapsul je zdravilo rastlinskega izvora z lipofilnim ekstraktom plodu palmeta, ki se uporablja za lajšanje težav zaradi blago povečane prostate (benigna hiperplazija prostate), kot so pogosto tiščanje na vodo, težaven začetek uriniranja, dalj časa trajajoče kapljanje urina po uriniranju, pogostejše uriniranje, pogostejše nočno uriniranje, nepopolno praznjenje mehurja, šibek in prekinjajoč curek, nenadna potreba po odvajanju vode in težave pri uriniranju.

Pri jemanju zdravila Prostasan natančno upoštevajte navodila za uporabo. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Koliko zdravila Prostasan lahko vzamete in kako pogosto
Starejši od 18 let: zaužijte 1 kapsulo dnevno. Zdravilo ni namenjeno mlajšim od 18 let.  Zaužijte celo kapsulo med obrokom hrane ali po njem z manjšo količino vode. Kapsule ne pregriznite. 

Kako dolgo lahko jemljete zdravilo Prostasan® Če vam zdravnik ni predpisal drugače, jemljite zdravilo za opaznejše izboljšanje simptomov neprekinjeno najmanj 2 do 3 mesece. Za trajnejši učinek je priporočljivo jemati zdravilo neprekinjeno vsaj 3-6 mesecev. Če menite, da je učinek zdravila Prostasan® premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilna učinkovina je gosti ekstrakt plodu palmeta - Sabalis serrulatae fructus extractum spissum (Serenoa repens (Bartram) Small. (Sabal serrulata (Michaux) Nichols)) (9–12:1). Ekstrakcijsko topilo: 96 odstotni V/V etanol.
Ena kapsula vsebuje 320 mg zdravilne učinkovine. 

Pomožne snovi v ovoju kapsule: želatina, glicerol, 70 odstotni sorbitol, rdeče barvilo - železov(III) oksid (E172), črno barvilo – železov (II, III) oksid (E172), rumeno barvilo - železov oksid (E172).

Ne jemljite zdravila Prostasan 
Če ste alergični (preobčutljivi) na zdravilno učinkovino ali katerokoli sestavino zdravila Prostasan®. Zdravilo ni namenjeno mlajšim od 18 let.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Prostasan® 
- Zdravilo je primerno le za moške. 
- Pri težavah zaradi povečane prostate je nujen pregled pri zdravniku, da izključi možnost morebitne rakave bolezni. 
- Zdravilo lajša znake bolezni, povezane s povečanjem prostate, vendar ne vpliva na zmanjšanje prostate. Verjetno tudi ne vpliva na raven za prostato specifičnega antigena (PSA). 
- Zdravilo Prostasan® ne more nadomestiti kirurškega posega, če zanj obstajajo razlogi. 
- Če se vam zdravstveno stanje po 2-3 mesecih jemanja zdravila Prostasan® ne izboljša ali se celo poslabša, se ponovno posvetujte z zdravnikom. 
- Svojega zdravnika ali farmacevta v lekarni seznanite s svojimi alergijami, če so vam znane, in z morebitnimi drugimi izdelki, ki jih uporabljate za lajšanje istih težav. 
- Zdravila ne jemljite pred kirurškimi posegi. 
- Uporabe zdravila pri bolnikih s sočasnimi boleznimi, kot so npr. zmanjšana funkcija jeter ali ledvic, sladkorna bolezen, niso preučevali, zato je v teh primerih potrebna previdnost.

Jemanje drugih zdravil 
Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano, niti niso znane druge oblike interakcij. Če uporabljate druga zdravila, ki vam jih je predpisal zdravnik za zdravljenje prostate, ne jemljite zdravila Prostasan® brez posveta z zdravnikom. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. 

Jemanje zdravila Prostasan® 
skupaj s hrano in pijačo Zdravilo vzemite med obrokom hrane ali po njem. 

Nosečnost in dojenje 
Zdravilo Prostasan® ni namenjeno za uporabo pri ženskah.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev 
Vpliv zdravila na zmanjšanje sposobnosti upravljanja vozil in strojev ni znan. 

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Prostasan® 
To zdravilo vsebuje od 6,93 do 8,47 mg sorbitola. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev (imate intoleranco za nekatere sladkorje), se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje