Trgovina
Vaša košarica

A.Vogel, Salvisan oralno pršilo

A.Vogel, Salvisan oralno pršilo Zdravila brez recepta
A.Vogel, Salvisan oralno pršilo
A.Vogel, Salvisan oralno pršilo  je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lokalno lajšanje simptomov vnetij ustne votline in ..
Izbrano pakiranje:
30 ml
Proizvajalec: A.Vogel
Naročite lahko le 3 izdelke.
9.64€
Brez DDV: 8.80€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapršilo
Mesto uporabežrelo, grlo
Simptom/Problembolečina, prehlad, gripa, vnetje
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidezelišča, zdravilo, bolečina, prehlad, gripa, vnetje, žrelo
A.Vogel, Salvisan oralno pršilo  je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lokalno lajšanje simptomov vnetij ustne votline in žrela. Navedeno področje uporabe temelji izključno na dolgotrajnih izkušnjah. 

Pri uporabi zdravila Salvisan natančno upoštevajte navodila za uporabo. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Običajni odmerek je: za odrasle in mladostnike nad 12 let: šestkrat do desetkrat dnevno po dva vpiha.

Zdravilo je primerno samo za pršenje v usta. V enem vpihu je 0,22 ml raztopine. Če menite, da je učinek zdravila Salvisan premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. 

1 ml raztopine vsebuje zdravilne učinkovine:

- 863,3 mg tekočega ekstrakta zeli sveže škrlatne ehinaceje (Echinacea purpurea (L.) Moench herba, extractum fluidum), razmerje droga : ekstrakt je 1 : 12; ekstrakcijsko topilo je 65 % m/m etanol,

- 45,5 mg tekočega ekstrakta korenine sveže škrlatne ehinaceje (Echinacea purpurea (L.) Moench radix, extractum fluidum), razmerje droga : ekstrakt je 1 : 11; ekstrakcijsko topilo je 65 % m/m etanol,

- 430,0 mg tekočega ekstrakta lista svežega žajblja (Salvia officinalis (L.) folium, extractum fluidum), razmerje droga : ekstrakt je 1 : 17; ekstrakcijsko topilo je 68 % V/V etanol.

Pomožne snovi: ester saharoze in lavrinske kisline, sojin lecitin, 94 odstotni m/m etanol, eterično olje poprove mete, nekristalizirajoči tekoči sorbitol. 

Ne uporabljajte zdravila Salvisan

- če ste alergični na zdravilno učinkovino ali katerokoli sestavino zdravila Salvisan,

- če ste preobčutljivi na rastline iz družine košaric (latinsko Asteraceae), kot sta arnika in rman, ali na ekstrakte iz njih,

- če imate napredujoče sistemske ali avtoimunske bolezni, nepravilno ali pomanjkljivo delovanje imunskega sistema, umetno zmanjšan imunski odziv ali bolezni, povezane z levkociti (na primer levkemijo ali levkopenijo).

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Salvisan

- Zaradi pomanjkanja podatkov zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 12 let.

- Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 3-4 dneh, ali če se poslabšajo in dobite povišano telesno temperaturo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

- Če ste nagnjeni k alergijam, se vam lahko po jemanju zdravila Salvisan pojavijo alergijske reakcije. Pred uporabo tega zdravila se morate zato posvetovati z zdravnikom.

Jemanje drugih zdravil

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Jemanje zdravila Salvisan skupaj s hrano in pijačo

Zdravilo lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane.

Nosečnost in dojenje

Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabe zdravila v teh obdobjih ne priporočamo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Salvisan

To zdravilo vsebuje 38-42 vol. % etanola (alkohola), to je do 163 mg na odmerek, kar ustreza 3,7 ml piva oziroma 1,5 ml vina na odmerek. Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo. To zdravilo vsebuje sorbitol. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje