Trgovina
Vaša košarica

A.Vogel, Venaforce - 60 filmsko obloženih tablet

A.Vogel, Venaforce - 60 filmsko obloženih tablet Zdravila brez recepta
A.Vogel, Venaforce - 60 filmsko obloženih tablet
A.Vogel, Venaforce - 60 filmsko obloženih tablet je zdravilo rastlinskega izvora, ki je namenjeno zdravljenju nekaterih simptomov kroničnega venskega ..
Izbrano pakiranje:
60 tablet
Proizvajalec: A.Vogel
Naročite lahko le 3 izdelke.
19.94€
Brez DDV: 18.21€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikatablete
Mesto uporabeožilje, noge, organizem
Simptom/Problembolečina, vnetje, krči, oteklina
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidemišice, bolečina, vnetje, krči, oteklina, zdravilo, naravno zdravilo

A.Vogel, Venaforce - 60 filmsko obloženih tablet je zdravilo rastlinskega izvora, ki je namenjeno zdravljenju nekaterih simptomov kroničnega venskega popuščanja. Kronično vensko popuščanje je bolezen ven na nogah, pri kateri kri prepočasi odteka iz spodnjih udov, zato tekočina prehaja skozi steno kapilar (najmanjših žil) in se nabira v tkivu. Bolezen prepoznamo po znakih, kot so otekle noge, krčne žile, občutek teže v nogah, bolečine, srbenje, napetost in krči v mečih.

Zdravilo Venaforce deluje na tonus ven in prepustnost kapilarnih sten: zmanjša prehajanje tekočin iz kapilar in njihovo nabiranje v tkivu. Na ta način zmanjša otekanje nog in ublaži pogoste spremljajoče simptome, kot so občutek teže in napetosti v nogah, bolečine ter srbenje.

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Običajni odmerek za odrasle sta 2 tableti dnevno (ena zjutraj in ena zvečer) med obrokom hrane. Tableto pogoltnite celo z zadostno količino vode. Zaradi lažjega jemanja imajo tablete gladko (filmsko) oblogo in ovalno obliko. 

Uporaba pri otrocih in mladostnikih: Ker ni dovolj podatkov o uporabi zdravila pri otrocih, ga ne priporočamo do starosti 18 let.

Če menite, da je učinek zdravila Venaforce prešibak ali premočan, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Preden opazimo ugodne učinke, je navadno potrebno vsaj štiritedensko jemanje zdravila. Po posvetu z zdravnikom lahko jemljete zdravilo dlje časa. Če simptomi ne izginejo po šestih tednih jemanja ali če se med zdravljenjem poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravilna učinkovina: ena tableta vsebuje 157,5 – 225,0 mg suhega ekstrakta svežega semena navadnega divjega kostanja (Aesculus hippocastanum L., semen), tako da ustreza 50 mg triterpenskih glikozidov, izraženih kot brezvodni escin. Ekstrakcijsko topilo: 60-odstotni (m/m) etanol.

Druge sestavine (pomožne snovi) v jedru tablete: mikrokristalna celuloza, koruzni škrob, koloidni brezvodni silicijev dioksid, sojin polisaharid, kopovidon. Druge sestavine (pomožne snovi) v oblogi tablete: 30-odstotna disperzija kopolimera metakrilne kisline in etilakrilata (1:1), kopolimer metakrilne kisline in metilmetakrilata (1:1), smukec, trietilcitrat. 

Ne uporabljajte zdravila Venaforce

Če ste alergični na zdravilno učinkovino, arašide, sojo ali katerokoli sestavino zdravila.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Če se obstoječi znaki kroničnega venskega popuščanja poslabšajo, se morate takoj posvetovati z zdravnikom. V nekaterih primerih težave z venami niso posledica kroničnega venskega popuščanja, temveč drugih bolezni, na primer bolezni srca, ledvic ali jeter. Zdravilo Venaforce ni primerno za uporabo pri teh težavah. Znakov, kot so vnetje kože, vnetje ven, podkožne otrdline, hujše bolečine, kožne razjede in nenadno otekanje ene ali obeh nog, ne smete zdraviti sami, temveč se ob njihovem pojavu takoj posvetujte z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Venaforce

Ni poročil o medsebojnem delovanju zdravila Venaforce z drugimi zdravili. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo Venaforce skupaj s hrano in pijačo

Zdravilo zaužijte med obrokom hrane. Ni znano, da bi hrana ali pijača vplivala na učinek zdravila.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporaba v teh obdobjih ni priporočljiva. Podatki o vplivu zdravila Venaforce na plodnost niso na voljo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Posebna opozorila o nekaterih sestavinah zdravila Venaforce

Zdravilo vsebuje sojine polisaharide. Če ste alergični na arašide ali sojo, ne uporabljate tega zdravila

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje