Trgovina
Vaša košarica

A.Vogel, Vitamin E kapsule

A.Vogel, Vitamin E kapsule Prehrana in dopolnila
A.Vogel, Vitamin E kapsule
A.Vogel, Vitamin E kapsule so prehransko dopolnilo z naravnim vitaminom E iz hladno stisnjenega olja pšeničnih kalčkov.Vitamin E (tokoferol) je vitami..
Izbrano pakiranje:
120 kapsul
Proizvajalec: A.Vogel
12.16€
Brez DDV: 11.11€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika kapsule
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem pomanjkanje vitamina
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, nosečnice, otroci
Ključne beside prehransko dopolnilo, vitamin, olje pšeničnih kalčkov, nosečnice, organizem, prekrvavitev
A.Vogel, Vitamin E kapsule so prehransko dopolnilo z naravnim vitaminom E iz hladno stisnjenega olja pšeničnih kalčkov.

Vitamin E (tokoferol) je vitamin, topen v maščobah. Je antioksidant, ki se nahaja v pšeničnih kalčkih, zelju, oreških, solati, zeleni, koruzi, soji... Deluje pozitivno na celotni organizem: pospešuje prekrvitev, izboljšuje mišično storilnost, preprečuje nastanek žilnih okvar, pospešuje transport maščob in varuje ožilje pred aterosklerotičnimi spremembami. Prek hipofize posredno vpliva tudi na žleze z notranjim izločanjem in kot "vitamin plodnosti" uravnava delovanje spolnih žlez. Vitamin E je pridobljen iz olja pšeničnih kalčkov, ki ga skrbno pridobivamo z nadzorovanim postopkom stiskanja.

Kot izrazite odlike vitamina E je Alfred Vogel našteval preprečevanje splava, normalni razvoj ploda v nosečnosti in pravilni potek nosečnosti. Pri moških je normalno delovanje spolnih žlez, ki vpliva na vitalnost, voljo do dela in vzdržljivost, odvisno od dovolj vitamina E. Prav tako tokoferol vpliva na obnavljanje in delovanje gladkega in prečno progastega mišičja in preprečuje izrabo mišic. Pozitivno vpliva torej tudi na srčno mišico. Pomanjkanje vitamina E neugodno vpliva na živčevje, zmanjša se tudi trdnost žilnih sten v vezivu, kar privede do slabšega krvnega obtoka in zvečane porabe kisika. Odmerki vitamina E naj bi ugodno vplivali tudi na revmatične težave.


Odrasli 3- do 4-krat dnevno 1 kapsulo (22,5 – 30 mg vit.E)

Mladostniki od 11. do 14. leta 1-krat dnevno 1 kapsulo (7,5 mg vit.E)

Kapsule zaužijte pred obrokom z veliko tekočine. Kapsul ne razpolavljajte.

Sestavine. hladno stisnjeno olje pšeničnih kalčkov (96 %) (vsebuje gluten), D alfa-tokoferol, ovojnica kapsule: želatina, sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol.

Vsebnost: Vsaka kapsula vsebuje 7,5 mg vitamina E, ki je koristen dodatek k prehrani.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Priporočamo raznoliko in uravnoteženo prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte na suhem in zaščiteno pred svetlobo. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Vitamin E v olju je za nosečnice še posebej priporočljiv, da z njim mažejo trebuh in tako zmanjšajo možnost nastanka strij. Prav tako je peroralno (z zaužitjem) priporočljiv, saj prispeva k naravnemu razvoju ploda in pravilnemu poteku nosečnosti.

 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje