Trgovina
Vaša košarica

Angal, 24 pastil

Angal, 24 pastil Zdravila brez recepta
Angal, 24 pastil
Angal, 24 pastil   imajo dvojni učinek, saj vsebujejo dve zdravilni učinkovini: lidokain in klorheksidin. Pastile delujejo protimikrobno (uničujejo..
Izbrano pakiranje:
24 pastil
Proizvajalec: Lek
Naročite lahko le 3 izdelke.
9.19€
Brez DDV: 8.39€
  • Zaloga: Ni na zalogi
Kratek opis
Oblikapastile
Mesto uporabegrlo, sluznica, žrelo
Simptom/Problembolečina, vnetje, okužba
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški , ženska, otroci
Ključne besideanalgetik, antiseptik, bolečina, vnetje, okužba, grlo, pastile
Angal, 24 pastil   imajo dvojni učinek, saj vsebujejo dve zdravilni učinkovini: lidokain in klorheksidin. Pastile delujejo protimikrobno (uničujejo mikroorganizme v žrelu) in lokalno protibolečinsko. Na ta način lajšajo vnetje v žrelu in zmanjšajo možnost razvoja hujših bakterijskih okužb ter lajšajo bolečine, boleče požiranje in draženje v predelu žrela. Pastile Angal ne vsebujejo sladkorja (saharoze), zato jih lahko uporabljate tudi, če imate sladkorno bolezen.

Pastile Angal uporabljamo lokalno za:
  • ­ zdravljenje okužb ustne sluznice in žrela,
  • lajšanje bolečin pri vnetju ustne sluznice,
  • lajšanje težav pri vnetem žrelu (boleče požiranje, draženje).

Pri uporabi natančno upoštevajte navodila. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom ali zdravnikom.

Običajen odmerek je: Odrasli: 6 do 10 pastil na dan.

Uporaba pri otrocih: Mladostniki, stari od 12 do 18 let: 6 do 10 pastil na dan. Otroci, stari od 5 do 12 let: 3 do 5 pastil na dan. Zdravilo Angal ni primerno za otroke, mlajše od 5 let

Pastile Angal lahko kombinirate s pršilom Angal, vendar ne smete preseči dnevnega odmerka. Odrasli lahko obe obliki zdravila skupaj uporabite največ desetkrat na dan. Primer:  če zaužijete eno pastilo, lahko v istem dnevu uporabite enkratni odmerek pršila še devetkrat. Če zaužijete dve pastili, lahko v istem dnevu uporabite enkratni odmerek pršila še osemkrat, in tako naprej. Kombinacije pršila Angal in pastil Angal se pri otrocih ne sme uporabljati.

Pastile so namenjene za lokalno uporabo. Po eno pastilo naenkrat počasi raztopite v ustih. Zdravila Angal ne uporabljajte nepretrgano več kot 3 do 4 dni in tudi ne prepogosto. Uporabljajte ga le toliko časa, da si olajšate bolečine in zmanjšate draženje zaradi vnetja žrela. Če se po 3 do 4 dneh zdravljenja stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravilni učinkovini sta klorheksidinijev diklorid in lidokainijev klorid. Ena pastila vsebuje 5 mg klorheksidinijevega diklorida in 1 mg lidokainijevega klorida.

Pomožne snovi so levomentol, sorbitol (E420), magnezijev stearat (E572) in brezvodna citronska kislina.

Ne uporabljajte pastil Angal
  • ­ če ste alergični na zdravilni učinkovini (klorheksidin, lidokain) ali katerokoli sestavino zdravila ali druge lokalne anestetike, podobne lidokainu,
  • pri otrocih, ki so mlajši od 5 let,
  • pri otrocih, ki so že kdaj imeli mišične krče, saj pastile Angal vsebujejo levomentol.
Bodite posebno pozorni pri uporabi pastil Angal:
– če imate zvišano telesno temperaturo, hude bolečine v žrelu in težko požirate,
– če imate srčno popuščanje,
– če imate zmanjšano delovanje jeter,
– če uporabljate zdravila za zdravljenje motenj srčnega ritma (aritmij),
– če ste nagnjeni k preobčutljivostnim reakcijam.

V teh primerih se pred uporabo zdravila Angal posvetujte z zdravnikom. V primeru, da se težave po 3 do 4 dneh uporabe ne izboljšajo oziroma se poslabšajo, se morate posvetovati z zdravnikom.Zdravilo Angal ni združljivo z nekaterimi snovmi, ki so pogosto prisotne v zobnih pastah. Zato naj med uporabo zdravila Angal in umivanjem zob mine vsaj pol ure.

Uporaba drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Zdravila Angal ne jemljite sočasno z zdravili, ki zavirajo delovanje encima holinesteraza (neostigmin, distigmin in piridostigmin) in drugih zdravil, ki se uporabljajo pri zdravljenju miastenije (avtoimuna bolezen, ki slabi vaše mišice). Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Angal, če jemljete zdravila za zdravljenje motenj srčnega ritma (aritmije). Zaradi medsebojnega delovanja ne smete hkrati z zdravilom Angal jemati drugih zdravil za lajšanje vnetega žrela (antiseptikov). To ne velja za Angal v obliki pršila, ki vsebuje enaki učinkovini kot pastile. Pri kombiniranju uporabe pršila in pastil Angal ne smete preseči dnevnega odmerka.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Če ste noseči ali dojite, ne jemljite zdravila Angal, razen po posvetu z zdravnikom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Študij o vplivu zdravila na sposobnost upravljanja vozil ali strojev niso izvedli.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila
Ena pastila (1 odmerek) vsebuje 1,2 g sorbitola. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev (imate intoleranco), se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.


Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje