Trgovina
Vaša košarica

Angal, 24 pastil z okusom limone

Angal, 24 pastil z okusom limone Zdravila brez recepta
Angal, 24 pastil z okusom limone
Angal, 24 pastil z okusom limone  imajo dvojni učinek, saj vsebujejo dve zdravilni učinkovini: lidokain in klorheksidin. Pastile delujejo protimikrobn..
Izbrano pakiranje:
24 pastil
Proizvajalec: Lek
Naročite lahko le 3 izdelke.
9.19€
Brez DDV: 8.39€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika pastile
Mesto uporabe grlo , sluznica , žrelo
Simptom/Problem bolečina , vnetje , okužba
Ciljna skupina starejši , odrasli , moški , ženska , otroci
Ključne beside analgetik , antiseptik , bolečina , vnetje , okužba , grlo , pastile, limona

Angal, 24 pastil z okusom limone  imajo dvojni učinek, saj vsebujejo dve zdravilni učinkovini: lidokain in klorheksidin. Pastile delujejo protimikrobno (uničujejo mikroorganizme) in lokalno protibolečinsko. Na ta način lajšajo vnetje v žrelu in zmanjšajo možnost razvoja hujših bakterijskih okužb ter lajšajo bolečine, boleče požiranje in draženje v predelu žrela. Pastile Angal ne vsebujejo sladkorja (saharoze), zato jih lahko uporabljate tudi, če imate sladkorno bolezen.

Pastile Angal uporabljamo lokalno za:

 • zdravljenje okužb ustne sluznice in žrela,
 • lajšanje bolečin pri vnetju ustne sluznice,
 • lajšanje težav pri vnetem žrelu (boleče požiranje, draženje).

Pastile Angal so namenjene odraslim, mladostnikom in otrokom, starejšim od 6 let. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 do 4 dneh, se posvetujte z zdravnikom.


Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Uporaba pri odraslih in mladostnikih, starih več kot 12 let: priporočeni odmerek je 6 do 10 pastil na dan. Pastile Angal lahko kombinirate s pršilom Angal, vendar ne smete preseči dnevnega odmerka. Odrasli lahko obe obliki zdravila skupaj uporabite največ desetkrat na dan. Primer: če zaužijete eno pastilo, lahko v istem dnevu uporabite enkratni odmerek pršila (tj. 3–5 zaporednih pritiskov na pršilno glavo) še devetkrat. Če zaužijete dve pastili, lahko v istem dnevu uporabite enkratni odmerek pršila še osemkrat in tako naprej.

Uporaba pri otrocih, starih več kot 6 let: Priporočeni odmerek je 3 do 5 pastil na dan. Kombinacije pršila Angal in pastil Angal se pri otrocih ne sme uporabljati.

Način uporabe: za orofaringealno uporabo. Pastile so namenjene za lokalno uporabo. Po eno pastilo naenkrat počasi raztopite v ustih.

Trajanje zdravljenja: Pastil Angal ne uporabljajte nepretrgano več kot 3 do 4 dni in tudi ne prepogosto. Zdravilo uporabljajte le toliko časa, da si olajšate bolečine in zmanjšate draženje zaradi vnetja žrela. Če se po 3 do 4 dneh zdravljenja stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.


Zdravilni učinkovini sta klorheksidinijev diklorid in lidokainijev klorid. Ena stisnjena pastila vsebuje 5 mg klorheksidinijevega diklorida in 1 mg lidokainijevega klorida.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: sorbitol (E420), magnezijev stearat (E572), aspartam (E951), aroma limone (vsebuje benzilni alkohol, etanol, kalij in natrij), kalijev acesulfamat (E950).

Ne uporabljajte pastil Angal

 • če ste alergični na zdravilni učinkovini (klorheksidin, lidokain) ali katero koli sestavino tega zdravila ali druge lokalne anestetike, podobne lidokainu,
 • pri otrocih, ki so mlajši od 6 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom uporabe pastil Angal se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom,

 • če imate zvišano telesno temperaturo (vročino), hude bolečine v žrelu in težko požirate,
 • če imate srčno popuščanje,
 • če imate zmanjšano delovanje jeter,
 • če uporabljate zdravila za zdravljenje motenj srčnega ritma (aritmij),
 • če ste nagnjeni k preobčutljivostnim reakcijam.

Pastile Angal niso združljive z nekaterimi snovmi, ki so pogosto prisotne v zobnih pastah. Zato naj med uporabo pastil Angal in umivanjem zob mine vsaj pol ure.

Druga zdravila in pastile Angal

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Pastil Angal ne uporabljajte:

– sočasno z zdravili, ki zavirajo delovanje encima holinesteraza (neostigmin, distigmin in piridostigmin) in drugimi zdravili, ki se uporabljajo pri zdravljenju miastenije (avtoimuna bolezen, ki slabi vaše mišice).

– hkrati z drugimi zdravili za lajšanje vnetega žrela (antiseptikov). To ne velja za pršilo Angal, ki vsebuje enaki zdravilni učinkovini kot pastile. Pri kombiniranju uporabe pršila in pastil Angal ne smete preseči dnevnega odmerka (glejte tudi poglavje 3 – »Kako uporabljati pastile Angal«).

– skupaj z drugimi raztopinami za razkuževanje, ki vsebujejo težke kovine.

Pastile Angal skupaj s hrano in pijačo

Pastil ne uporabljajte neposredno pred ali med obrokom.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da ste noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Če ste noseči ali dojite, ne uporabljajte pastil Angal, razen če vam tega ne svetuje zdravnik.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Študij o vplivu zdravila na sposobnost upravljanja vozil ali strojev niso izvedli. Zdravilo Angal nima vpliva ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Pastile Angal vsebujejo vsebuje sorbitol.

Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom. Pastile Angal vsebujejo aspartam, ki je vir fenilalanina. Lahko škoduje ljudem s fenilketonurijo. Pastile Angal vsebujejo etanol To zdravilo vsebuje majhne količine etanola (alkohola), in sicer manj kot 100 mg na pastilo. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje