Trgovina
Vaša košarica

Aptamil Proexpert A.R.

Aptamil Proexpert A.R.  Prehrana in dopolnila
Aptamil Proexpert A.R.
Aptamil Proexpert A.R. je namenjen za prehransko uravnavanje polivanja pri dojenčkih od rojstva naprej. Regurgitacija ali polivanje je pri dojenčkih p..
Izbrano pakiranje:
400g
Proizvajalec: Milupa
16.74€
Brez DDV: 15.29€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika nadomestno mleko, prah
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem polivanje
Ciljna skupina otroci, dojenčki
Ključne beside hrana, prehrana, polivanje, rast in razvoj

Aptamil Proexpert A.R. je namenjen za prehransko uravnavanje polivanja pri dojenčkih od rojstva naprej. Regurgitacija ali polivanje je pri dojenčkih pogosta. Prilagojena mlečna formula s specifičnimi sestavinami lahko pomaga lajšati simptome. Aptamil Proexpert A.R. je posebej pripravljen za zmanjšanje močnega polivanja in zmanjšanje števila polivanj pri dojenčkih. Vsebuje specifično sestavino (naravni gumi iz zrn rožičevca), ki med prebavljanjem zgosti formulo v dojenčkovem želodčku in klinično dokazano zmanjšuje polivanje.

Tabela za hranjenje: Aptamil Proexpert A.R. se mora uporabljati samo v skladu z zdravnikovim priporočilom. To so splošna navodila za pripravo; vaš dojenček pa lahko potrebuje več ali manj od navedenega.

Starost dojenčka

Približna teža (kg)

Št. Hranjenj na 24 ur

Za en obrok potrebuje

Količina vode ml

Število meric Comfort1

Od 0 – 14 dni

2,5 – 3

7

60

2

2 – 8 tednov

3 – 3,5

6

90

3

2 meseca

3,5 – 4

5

120

4

3 mesece

4 – 5

5

150

5

4 mesece

5 – 6

5

180

6

5 mesecev

6 – 7

5

210

7

Po 6 mesecu

>7

4

210

7

 

Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 4,4 g. Uporabljajte le priloženo merico. Formule ne pripravljajte močnejše ali šibkejše koncentracije kot je navedeno.

  • Vedno si umijte roke in vse pripomočke, ki jih boste uporabili.
  • Stekleničko in cucelj sterilizirajte v vreli vodi 10 minut.
  • Zavrite pitno vodo za 10 minut in jo ohladite na približno 40 °C. V stekleničko vlijte potrebno količino prekuhane vode.
  • Merico napolnite z izdelkom in jo poravnajte z nožem do roba (ne pritiskajte). V stekleničko z vodo dodajte ustrezno število meric izdelka.
  • Stekleničko zaprite z zamaškom in jo stresajte. Namestite steriliziran cucelj. Temperaturo obroka preverite na svojem zapestju. Idealna temperatura obroka je, ko ne čutite ne toplo ne hladno (cca 37 °C). Pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite.
  • Stekleničko in cucelj očistite takoj po uporabi. Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Dobro zaprt izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku). Porabite v 3 tednih po odprtju.

Sestavine: laktoza (iz mleka), posneto mleko v prahu, rastlinska olja (palmovo, repično, kokosovo, sončnično olje in olje enoceličnih organizmov), maltodekstrin, gumi iz zrn rožičevca, kalcijev karbonat, ribje olje, L-cistein hidroklorid, L-askorbinska kislina, emulgator: sojin lecitin, tavrin, holin klorid, natrijev L-askorbat, železov sulfat, inozitol, cinkov sulfat, uridin 5’-monofosfat natrijeva sol, citidin 5’-monofosfat, DL-alfa tokoferil acetat, adenozin 5’-monofosfat, inozin 5’-monofosfat natrijeva sol, nikotinamid, gvanozin 5’-monofosfat natrijeva sol, L-karnitin, bakrov sulfat, pteroilmonoglutaminska kislina, kalcijev D-pantotenat, manganov sulfat, retinil palmitat, DL-alfa tokoferol, D-biotin, tiamin hidroklorid, cianokobalamin, holekalciferol, piridoksin hidroklorid, kalijev jodid, fitomenadion, natrijev selenit.

Alergeni: mleko, ribe, soja.

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem s področja medicine, farmacije oz. prehrane, nege in otroka.

Izdelek se mora uporabljati pod zdravniškim nadzorom. Aptamil Proexpert Anti Regurgitation (A.R.) je namenjen za posebne zdravstvene namene in se lahko uporablja kot edini vir prehrane dojenčkov od rojstva dalje. Če dojenčka dojite in mu ponudite hrano po steklenički, se lahko zgodi, da ne bo želel nadaljevati z dojenjem. Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Med hranjenjem dojenčka nikoli ne pustite samega. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti po nasvetu zdravnika ali medicinske sestre postopoma pričnite z uvajanjem čvrste hrane.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje