Trgovina
Vaša košarica

Aptamil Proexpert Comfort 2

Aptamil Proexpert Comfort 2 Za Mamice in Nosečnice
Aptamil Proexpert Comfort 2
Aptamil Proexpert Comfort 2  je posebej pripravljeno nadaljevalno mleko za dojenčke, ki pomaga lajšati prebavne težave. Formula vsebuje izbrano mešani..
Izbrano pakiranje:
400g
Proizvajalec: Milupa
16.40€
Brez DDV: 14.98€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika nadomestno mleko, prah
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem prebava, krči, zaprtje
Ciljna skupina otroci, dojenčki
Ključne beside prehrana,prebava, krči, zaprtje, rast in razvoj, vitamini, prebiotiki

Aptamil Proexpert Comfort 2  je posebej pripravljeno nadaljevalno mleko za dojenčke, ki pomaga lajšati prebavne težave. Formula vsebuje izbrano mešanico prebiotikov (scGOS/lc FOS (9:1)), vitaminov A, C, D & železo ter večkrat nenasičenih maščobnih kislin LCP (DHA/AA). Formula vsebuje tudi hidrolizirane beljakovine, znižano vrednost laktoze v primerjavi z običajno nadaljevalno mlečno formulo, in beta palmitinsko kislino, ki mehča blato in lajša nelagodje v trebuščku.

Aptamil Proexpert Comfort 2 je namenjen za posebne prehranske namene in se lahko uporablja kot del raznolike prehrane dojenčkov po dopolnjenem 6. mesecu starosti. Nobeno nadaljevalno mleko, kot tudi Aptamil Proexpert Comfort 2, se v prvih 6-ih mesecih dojenčkovega življenja ne sme uporabljati kot nadomestek za materino mleko.

Tabela za hranjenje: 6-12 mesecev (če zdravnik ne predpiše drugače). To so splošna navodila za pripravo; vaš dojenček pa lahko potrebuje več ali manj od navedenega.

Starost dojenčka

Približna teža (kg)

Št. Hranjenj na 24 ur

Za en obrok potrebuje

Količina vode ml

Število meric Comfort1

Od 6 – 12 mesecev

6 – 11

3

180

6

Po 12. mesecu

>10

3

210

7

 

Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 4,9 g. Uporabljajte le priloženo merico. Formule ne pripravljajte močnejše ali šibkejše koncentracije kot je navedeno.

  • Vedno si umijte roke in vse pripomočke, ki jih boste uporabili.
  • Stekleničko in cucelj sterilizirajte v vreli vodi 10 minut.
  • Zavrite pitno vodo za 10 minut in jo ohladite na približno 40 °C. V stekleničko vlijte potrebno količino prekuhane vode.
  • Merico napolnite z izdelkom in jo poravnajte z nožem do roba (ne pritiskajte). V stekleničko z vodo dodajte ustrezno število meric izdelka.
  • Stekleničko zaprite z zamaškom in jo stresajte. Namestite steriliziran cucelj. Temperaturo obroka preverite na svojem zapestju. Idealna temperatura obroka je, ko ne čutite ne toplo ne hladno (cca 37 °C). Pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite.
  • Stekleničko in cucelj očistite takoj po uporabi. Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Dobro zaprt izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku). Porabite v 3 tednih po odprtju.

Sestavine: hidrolizirane beljakovine sirotke (iz mleka), rastlinska olja (strukturirano rastlinsko olje, repično, kokosovo, olje enoceličnih organizmov in sončnično olje), glukozni sirup, škrob (krompir, koruza), galakto-oligosaharidi (iz mleka), laktoza (iz mleka), frukto-oligosaharidi, kalijev hidrogen fosfat, kalcijev fosfat, kalcijev klorid, natrijev klorid, ribje olje, magnezijev hidrogen fosfat, L-tirozin, holin klorid, L-askorbinska kislina, tavrin, natrijev L-askorbat, železov sulfat, DL-alfa tokoferil acetat, inozitol, cinkov sulfat, uridin 5’-monofosfat natrijeva sol, citidin 5’-monofosfat, adenozin 5’-monofosfat, inozin 5’-monofosfat natrijeva sol, L-karnitin, nikotinamid, gvanozin 5’-monofosfat natrijeva sol, kalcijev D-pantotenat, emulgator: sojin lecitin, D-biotin, holekalciferol, bakrov sulfat, pteroilmonoglutaminska kislina, retinil acetat, retinil palmitat, DL-alfa tokoferol, fitomenadion, riboflavin, tiamin hidroklorid, piridoksin hidroklorid, kalijev jodid, manganov sulfat, natrijev selenit.

Alergeni: mleko, ribe, soja.

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem s področja medicine, farmacije oz. prehrane, nege in otroka. Izdelek se mora uporabljati po zdravniškem nasvetu.

Če dojenčka dojite in mu ponudite hrano po steklenički, se lahko zgodi, da ne bo želel nadaljevati z dojenjem. Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Med hranjenjem dojenčka nikoli ne pustite samega. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti po nasvetu strokovnjaka postopoma pričnite z uvajanjem čvrste hrane, saj tako zadovoljite dojenčkove specifične potrebe v rasti in razvoju.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje