Aspirin plus C, 20 šumečih tablet

Kratek opis
Blagovna znamka Bayer
Oblika šumeče tablete
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem vnetje , artritis , gripa , prehlad , vročina , glavobol , bolečina
Ciljna skupina starejši , ženske
Ključne beside mišice , vitamini , prehlad , kosti , bolečina , vročina , vnetje , zobobol , glavobol

10.48 €10.48
Redna cena €11.03 Prihranek €0.55

Šumeče tablete Aspirin plus C vsebujejo acetilsalicilno kislino, ki ima protibolečinsko in protivnetno delovanje ter znižuje povišano telesno temperaturo, ter vitamin C.
Aspirin plus C šumeče tablete se uporabljajo za lajšanje različnih vrst bolečin, kot so glavobol, zobobol, bolečine v slepih, mišicah in hrbtu, menstrualne bolečine, blažje revmatične bolečine ter bolečine ob vnetju grla. Učinkovito lajšajo simptome gripe in prehlada, saj znižujejo povišano telesno temperaturo in odpravljajo bolečine, ki se pojavljajo pri teh obolenjih.
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.
 

Odmerjanje
 • Odrasli: 1 do 2 tableti na vsakih 4 do 8 ur oziroma po potrebi, vendar ne prej kot po štirih urah. Največji dovoljeni dnevni odmerek je 10 tablet (4,0 g acetilsalicilne kisline).
 • Otroci po 12. letu: priporočeni dnevni odmerek znaša 60 mg/kg telesne mase otroka, ki ga razdelimo na 4 do 6 odmerkov tekom dneva (npr. 10 mg/kg telesne mase na vsake 4 ure). Priporočen enkratni odmerek je 1 šumeča tableta (400 mg acetilsalicilne kisline).
Zdravilo Aspirin plus C raztopite v približno 2 dcl vode in popijte.
Zdravilo Aspirin plus C lahko jemljete največ tri dni zaporedoma. Če težave ne odpravite, se posvetujte z zdravnikom.1 pakiranje vsebuje 20 šumečih tablet.

1 šumeča tableta vsebuje 400 mg acetilsalicilne kisline in 240 mg askorbinske kisline (vitamina C).

Pomožne snovi: natrijev dihidrogencitrat (E331), natrijev hidrogenkarbonat (E500), brezvodna citronska kislina (E330) in brezvodni natrijev karbonat (E500).
Zdravila Aspirin plus C ne smete jemati, če:
 • ste alergični na acetilsalicilno kislino, salicilate ali katerokoli sestavino zdravila,
 • ste po jemanju salicilatov ali učinkovin s podobnim delovanjem (npr. nesteroidnih antirevmatikov) doiveli astmatičen napad,
 • jemljete 15 mg ali več metotreksata na teden,
 • ste nagnjeni h krvavitvam,
 • imate razjedo na dvanajstniku in/ali želodcu,
 • imate hudo srčno popuščanje, hudo jetrno ali hudo ledvično odpoved,
 • ste v zadnjem trimesečju nosečnosti.
Pred jemanjem zdravila Aspirin plus C se posvetujte z zdravnikom in bodite še posebej pozorni, če:
 • ste alergični na druga protivnetna zdravila in antirevmatike,
 • imate jetrne ali ledvične težave,
 • imate seneni nahod, astmo, kronično obstruktivno pljučno bolezen ali otečeno nosno sluznico,
 • ste že imeli razjede na prebavilih ali krvavitve iz prebavil,
 • se istočasno zdravite z drugimi nesteroidnimi antirevmatiki, sistemskimi glukokortikoidi, antikoagulanti,
 • zaviralci agregacije trombocitov (zdravila, ki raztapljajo krvne strdke oz. preprečujejo strjevanje krvi), zdravili za zniževanje vrednosti krvnega sladkorja, inhibitorji angiotenzinske konvertaze (zdravila za zniževanje krvnega tlaka), diuretiki, valprojsko kislino, digoksinom ali metotreksatom.
Zdravilo Aspirin plus C in ostala zdravila z acetilsalicilno kislino zavirajo strjevanje krvi, zato se morate, če se pripravljate na kirurški poseg (tudi npr. izdrtje zoba) in hkrati jemljete Aspirin plus C, pred posegom obvezno posvetovati z zdravnikom ali zobozdravnikom.
Sočasno uživanje alkoholnih pijač in zdravila Aspirin plus C zveča nevarnost krvavitve iz prebavil.
Uporaba zdravila Aspirin plus C (in ostalih zdravil, ki vsebujejo acetilsalicilno kislino) pri otrocih in mladostnikih je zaradi možnosti pojava Reyevega sindroma (redke, a hude bolezni) dopustna le po predhodnem posvetovanju z zdravnikom.
Tablet Aspirin plus C ne smete jemati v zadnjem trimesečju nosečnosti. O uporabi zdravila Aspirin plus C v prvem šestih mesecih nosečnosti ali v času dojenja se posvetujte z zdravnikom.
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki