Trgovina
Vaša košarica

Ataxxa, kožni nanos, raztopina za pse od 4 do 10 kg

Ataxxa, kožni nanos, raztopina za pse od 4 do 10 kg Za živali
Ataxxa, kožni nanos, raztopina za pse od 4 do 10 kg
Ataxxa, kožni nanos, raztopina za pse od 4 do 10 kg  za zatiranje klopov in bolh na psih.Indikacije:- Zdravljenje in preprečevanje infest..
Izbrano pakiranje:
1 x 1 ml
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
8.88€
Brez DDV: 7.28€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Simptom/Problemuši

Ataxxa, kožni nanos, raztopina za pse od 4 do 10 kg  za zatiranje klopov in bolh na psih.

Indikacije:
- Zdravljenje in preprečevanje infestacije z bolhami (Ctenocephalides felis). Bolhe na psu poginejo v enem dnevu po nanosu. Enkratni nanos preprečuje nadaljno infestacijo z bolhami štiri tedne. Zdravilo se lahko uporablja kot del strategije zdravljenja dermatitisa zaradi alergije na bolhe. Zdravilo ima obstojen akaricidni učinek na klope (pri klopih vrste Rhipicephalus sanguineus in Ixodes ricinus deluje štiri tedne in pri klopih vrste Dermacentor reticulatus tri tedne). Če so klopi ob nanosu zdravila že prisotni, ni nujno, da bodo poginili vsi klopi v dveh dneh po nanosu in lahko ostanejo pritrjeni in vidni. Priporoča se odstranjevanje klopov, ki so prisotni na psu ob nanosu zdravila, da bi preprečili njihovo pritrditev in sesanje krvi.
 
Kontraindikacije:
- Zaradi pomanjkanja podatkov zdravila ne uporabite pri pasjih mladičih, mlajših od 7 tednov ali lažjih od 1,5 kg telesne mase (zdravilo za pse do 4 kg), 4 kg telesne mase (zdravilo za pse nad 4 kg do 10 kg), 10 kg telesne mase (zdravilo za pse nad 10 kg do 25 kg) oziroma lažjih od 25 kg telesne mase (zdravilo za pse nad 25 kg). Ne uporabite v primeru preobčutljivosti na zdravilni učinkovini ali katero koli pomožno snov. Ne uporabite pri mačkah. 
 
Neželeni učinki:
- Na mestu nanosa se lahko se pojavijo srbenje, izpadanje dlake, rdečina, edem ter erozije. Ti večinoma minejo sami od sebe. V zelo redkih primerih se lahko pojavijo vedenjske spremembe (vznemirjenje, nemir, cviljenje, valjanje), gastro-intestinalni simptomi (bruhanje, driska, prekomerno slinjenje, zmanjšan tek) in nevrološki znaki, kot so zanašanje in trzanje ali letargija pri psih, ki so občutljivi na sestavino permetrin. Vsi ti znaki so običajno prehodni in minejo sami od sebe. Nenamerno zaužitje lahko povzroči prehodno bruhanje in nevrološke znake, kot je tremor in neusklajenost gibov. Zdravljenje je simptomatsko. Specifičnega protistrupa ni. Če opazite kakršne koli resne stranske učinke ali druge učinke, ki niso omenjeni v teh navodilih za uporabo, obvestite svojega veterinarja.
Vsaka merilna kapalka z 0,4 ml vsebuje:
Zdravilni učinkovini: permetrin 200,0 mg, imidakloprid 40,0 mg
 
Pomožna snov: butilhidroksitoluen (E321) 0,4 mg
 
Vsaka merilna kapalka z 1,0 ml vsebuje:
Zdravilni učinkovini: permetrin 500,0 mg, imidakloprid 100,0 mg
 
Pomožna snov: butilhidroksitoluen (E321) 1,0 mg
 
Vsaka merilna kapalka z 2,5 ml vsebuje:
Zdravilni učinkovini: permetrin 1250,0 mg, imidakloprid 250,0 mg
 
Pomožna snov: butilhidroksitoluen (E321) 2,5 mg
 
Vsaka merilna kapalka s 4,0 ml vsebuje:
Zdravilni učinkovini: permetrin 2000,0 mg, imidakloprid 400,0 mg
 
Pomožna snov: butilhidroksitoluen (E321) 4,0 mg
 
Bistra rumenkasta do rjavkasta raztopina.
Posebna opozorila za vsako ciljno živalsko vrsto: Posamezni klopi se lahko pritrdijo. Zato v neugodnih okoliščinah ni možno izključiti prenosa kužnih bolezni. Zdravilo še naprej učinkuje proti bolham, če se zdravljene živali zmočijo. Po enotedenskem namakanju v vodi po eno minuto se čas trajanja insekticidnega učinka proti bolham ni zmanjšal. Izogibati pa se je treba daljši in večji izpostavljenosti vodi. Pri pogosti in/ali daljši izpostavljenosti vodi (npr. plavanje ali umivanje s šamponom) se lahko učinkovitost zdravila zmanjša. V teh primerih zdravila ne nanesite ponovno pogosteje kot enkrat na teden. Če je treba psa umiti s šamponom, je treba šampon uporabiti pred nanašanjem zdravila ali najmanj 2 tedna po nanašanju, da bo zdravilo optimalno učinkovito.
 
Učinkovitosti zdravila proti klopom po plavanju ali uporabi šampona niso preverjali.
 
Posebni previdnostni ukrepi za uporabo pri živalih: Paziti je treba, da vsebina merilne kapalke psu ne zaide v oči ali gobec. Paziti je treba, da se zdravilo daje pravilno, kot je opisano v poglavju 8. Še posebej je treba paziti, da zdravljene živali ali živali, ki so z njimi v stiku, zdravila ne bodo zaužile peroralno z lizanjem mesta, na katerega je bilo naneseno. Ne uporabite pri mačkah. Zdravilo je izjemno strupeno za mačke, pri katerih lahko ima usodne posledice, ker mačke zaradi svoje povsem specifične fiziologije nekaterih spojin, tudi permetrina, ne presnavljajo. Da ne bi bile mačke nenamerno izpostavljene zdravilu, naj bodo zdravljeni psi po nanašanju zdravila ločeni od mačk, dokler mesto nanosa zdravila ni suho. Poskrbeti je treba, da mačke ne bodo lizale mesta, na katero je bilo pri psu naneseno zdravilo. Če se to zgodi, se nemudoma posvetujte z veterinarjem. Preden zdravilo uporabite pri bolnih in izčrpanih psih, se posvetujte z veterinarjem. Ker je zdravilo nevarno za vodne organizme, zdravljeni psi še 2 dni po nanosu zdravila ne smejo pod nobenim pogojem plavati v kakršnih koli vodotokih.
 
Posebni previdnostni ukrepi, ki jih mora izvajati oseba, ki živalim daje zdravilo: Pazite, da zdravilo ne bi prišlo v stik s kožo, z očmi ali usti. Med dajanjem zdravila ne jejte, pijte ali kadite. Po uporabi si temeljito umijte roke. V primeru nenamernega razlitja po koži takoj sperite z milom in vodo. Bolniki z občutljivo kožo so lahko še posebej občutljivi na zdravilo. Prevladujoči klinični simptomi, ki pa se pojavijo izjemno redko, so prehodne senzorične motnje na koži, kot so mravljinčenje, pekoč občutek ali otrplost. Če zdravilo pomotoma zaide v oči, je treba oči temeljito splakniti z vodo. Če dražeč učinek na koži ali v očesu ne mine, se takoj posvetujte z zdravnikom in mu pokažite navodila za uporabo ali ovojnino. Ne zaužijte. V primeru nenamernega zaužitja, se takoj posvetujte z zdravnikom in mu pokažite navodilo za uporabo ali ovojnino. Dokler mesto nanosa zdravila ni suho, se psa ne dotikajte, kar velja zlasti za otroke. Za to lahko poskrbite tako, da psu zdravilo nanesete zvečer. Psi, pri katerih je bil nanos uporabljen nedavno, ne smejo spati pri lastnikih, še zlasti ne pri otrocih. Da merilne kapalke ne bi prišle v roke otrokom jih shranjujte v originalnem pretisnem omotu in uporabljene merilne kapalke takoj zavrzite. Topilo v zdravilu lahko pusti madeže na usnju, tkanini, plastiki in lakiranih površinah. Pazite, da bo mesto nanosa popolnoma suho, preden pridejo živali v stik s temi materiali.
 
Brejost in laktacija: Varnost zdravila v obdobju brejosti in laktacije ni bila ugotovljena. Uporabite le v skladu z oceno odgovornega veterinarja o razmerju med koristjo in tveganjem.
 
Medsebojno delovanje z drugimi zdravili in druge oblike interakcij: Niso znane.
 
Zdravilo ne sme priti v vodotoke, ker je lahko nevarno za ribe in druge vodne organizme. Po uporabi merilno kapalko ponovno zaprite z zaporko. Vsako neporabljeno zdravilo za uporabo v veterinarski medicini ali odpadne snovi, ki nastanejo iz teh zdravil, je treba odstraniti v skladu z lokalnimi predpisi.
 
Preveliko odmerjanje (simptomi, nujni ukrepi, protistrupi): Pri zdravih pasjih mladičih ali odraslih psih, ki so bili izpostavljeni 5-krat prevelikim odmerkom, ali pasjih mladičih, katerih matere so bile izpostavljene 3-krat prevelikim odmerkom kombinacije imidakloprida in permetrina, niso zasledili neželenih kliničnih znakov. Resnost kožnega eritema, ki se včasih pojavi na mestu nanosa se poveča z prevelikim odmerjanjem.
 
Inkompatibilnosti: Niso znane.
Samo za nanašanje na kožo. Koža ne sme biti poškodovana. Priporočeni najmanjši odmerek je: 10 mg/kg telesne mase imidakloprida in 50 mg/kg telesne mase permetrina.
 
Način uporabe: Iz ovojnine vzemite eno merilno kapalko. Držite zaporko z merilno kapalko v pokončnem položaju. Potrkajte po ozkem delu merilne kapalke, da bo vsa vsebina stekla v njen glavni del ter zavrtite in snemite zaporko. Zaporko obrnite in jo z drugo stranjo namestite na merilno kapalko. Pritisnite na zaporko in jo zavrtite, da se pretrga tesnilo, in jo odstranite z merilne kapalke.
 
Za pse s telesno maso 10 kg ali manj: Pes naj mirno stoji. Razdelite dlako v predelu med lopaticami, tako da se vidi koža. Nastavite vrh merilne kapalke na kožo in jo večkrat močno stisnite, da vso vsebino nanesete neposredno na kožo. Ne nanesite preveč raztopine na eno mesto, ker bi je lahko nekaj steklo ob straneh psa.
 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje