Trgovina
Vaša košarica

Baldrijanove kapljice

Baldrijanove kapljice Zdravila brez recepta
Baldrijanove kapljice
Baldrijanove kapljice so naravno zdravilo rastlinskega izvora in vsebujejo izvleček iz korenin zdravilne špajke. Namenjene so za pomirjanje pri ner..
Izbrano pakiranje:
50 ml
Proizvajalec: Lekarna Ljubljana
Naročite lahko le 3 izdelke.
5.09€
Brez DDV: 4.65€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika kapljice
Simptom/Problem napetost, nespečnost, nemir, stres, spanje
Ciljna skupina odrasli
Ključne beside naravno zdravilo, zelišča
Baldrijanove kapljice so naravno zdravilo rastlinskega izvora in vsebujejo izvleček iz korenin zdravilne špajke. Namenjene so za pomirjanje pri nervozi, čustveni napetosti, tesnobi, razdražljivosti in za premagovanje težav z nespečnostjo.
Korenina zdravilne špajke ali baldrijana vsebuje učinkovine, ki delujejo pomirjevalno in izboljšajo kakovost spanja.
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in stranskih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
 
Več zdravil brez recepta si poglejte tukaj.
1 pakiranje vsebuje 50 g izvlečka.
Zdravilna učinkovina v Baldrijanovih kapljicah je etanolno-vodni izvleček iz korenine zdravilne špajke (Valerianae radix, Valeriana officinalis L.).
Pomožne snovi: etanol, prečiščena voda.
Uporaba in odmerjanje:
Uporabo Baldrijanovih kapljic priporočamo pri:
  • nervozi,
  • čustveni napetosti,
  • tesnobi,
  • razdražljivosti,
  • nespečnosti.
Pri živčni napetosti, nemiru in razdražljivosti vzemite do 3-krat dnevno po 30 do 50 kapljic.
Pri težavah z nespečnostjo vzemite po 50 do 100 kapljic pol do eno uro pred spanjem, če je potrebno, pa še en dodaten odmerek v zgodnejših večernih urah.
Kapljice nakapajte v pol kozarca vode in popijte.
Baldrijanove kapljice niso primerne za otroke do 12. Leta starosti.
Ne jemljite Baldrijanovih kapljic, če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino zdravila. Uporabo zdravila odsvetujemo pri otrocih, mlajših od 12 let.
Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabo zdravila v teh obdobjih odsvetujemo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.
To zdravilo vsebuje 70 vol % etanola (alkohola), to je do 2080 mg alkohola na odmerek, kar ustreza 51,6 ml piva oziroma 21,6 ml vina na odmerek. Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo.
Zdravilo lahko vpliva na poslabšanje sposobnosti vožnje in upravljanja s stroji, na kar bodite še posebej pozorni. Prizadeti bolniki naj zdravila ne jemljejo neposredno preden upravljanjem vozil ali strojev.
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in stranskih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje