Trgovina
Vaša košarica

Bekunis, tablete

Bekunis, tablete Zdravila brez recepta
Bekunis, tablete
Bekunis, tablete so odvajalo rastlinskega izvora, ki učinkuje po 8 do 12 urah. Namenjeno je kratkotrajni uporabi za spodbujanje odvajanja blata v prim..
Izbrano pakiranje:
45 tablet
Proizvajalec: Roha
Naročite lahko le 3 izdelke.
5.55€
Brez DDV: 5.07€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe prebavila, črevesje
Simptom/Problem zaprtje, prebava
Ciljna skupina odrasli, moški, ženska, starejši
Ključne beside naravno zdravilo, črevesje, prebava, zaprtje, potovanje, odrasli, starejši, odvajalo
Bekunis, tablete so odvajalo rastlinskega izvora, ki učinkuje po 8 do 12 urah. Namenjeno je kratkotrajni uporabi za spodbujanje odvajanja blata v primerih občasnega zaprtja, kot so na primer zaprtje zaradi spremenjenega načina prehranjevanja, na potovanjih, v stresnih obdobjih, pri zmanjšani fizični aktivnosti, pretežno sedečem delu in podobnih stanjih. Uporabljamo ga takrat, ko zaprtje ni mogoče odpraviti s spremenjeno prehrano in vlakninskimi odvajali. 
Vzemite eno gastrorezistentno tableto dnevno. Zaužijte jo z malo tekočine, najbolje po večernem obroku pred spanjem. Gastrorezistentne tablete ne žvečite! Običjano zadostuje, da vzamete zdravilo 2 do 3 krat na teden. Odmerek lahko spremenite le po dogovoru z zdravnikom ali farmacevtom. Ne uporabljajte zdravila dlje kot 1 do 2 tedna brez posveta z zdravnikom. Če ste vzeli večji odmerek zdravila Bekunis gastrorezistentne tablete, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
1 gastrorezistentna tabelta vsebuje naslednjo zdravilno učinkovino: 150 do 220 mg suhega ekstrakta plodu ozkolistne sene (Cassia angustifolia Vahl, fructus), tako da ustreza 20 mg hidroksiantracenskih derivatov, izraženih kot senozid B. Ekstrakcijsko topilo: voda.

Pomožne snovi: mikrokristalna celuloza; magnezijev stearat; smukec; titanov dioksid (E171); natrijev karmelozat; želatina; polisorbat 80; makrogol 6000; brezvodna laktoza; saharoza; 30 odstotna disperzija kopolimera metakrilne kisline in etilakrilata 1:1; arabski gumi, pripravljenz razprševalnim sušenjem; kalcijev karbonat (E 170); tekoča glukoza; stearinska kislina; metiliran silicijev dioksid; montanglikolni vosek.

Ne jemljite zdravila Bekunis gastrorezistentne tablete
 • Če ste preobčutljivi na zdravilne učinkovine;
 • Če imate črevesno zaporo (ileus), zožitev (stenozo) ali ohlapnost (atonijo) črevesa, vnetje slepiča (apendicitis), vnetno bolezen debelega črevesa (npr. Chronova bolezen, ulcerozni kolitis);
 • Če imate trebušne bolečine neznanega izvora;
 • Če imate hudo dehidracijo z izgubo vode in elektrolitov.
 • Gastrorezistentnih tablet ne smejo uporabljati otroci mlajših od 12 let.

Bodite pozorni pri uporabi zdravila Bekunis gastrorezistentne tablete

 • Ne uporabljajte zdravila dlje kot 1 do 2 tedna brez posveta z zdravnikom; če težave v tem času ne prenehajo ali pa se pojavijo neželeni učinki, se posvetujte z zdravnikom!
 • Kot vsa odvajala se tudi to zdravilo ne sme uporabljati pri bolnikih z zastojem blata v danki ter ob nepojasnjenih akutnih ali dolgotrjanih prebavnih motnjah (npr. trebušni bolečini, slabosti in bruhanju), razen po navodilu zdravnika; ti znaki so namreč lahko znak potencialne ali obstoječe črevesne zapore.
 • Če so odvajala potrebna vsakodnevno, potrebno raziskati vzrok zaprtja.
 • Dolgotrajni uporabi odvajal se je treba izogibati; uporaba stimulativnih odvajal skozi daljše obdobje lahko poruši elektrolitsko ravnovesje v telesu in povzroči spremembe na sluznici debelega črevesa ter vodi v poslabšano delovanje oz. lenobnost črevesa in odvisnost od odvajal.
 • Driska je lahko znak prevelikega odmerjanja.
 • Zdravilo naj se uporablja le tedaj, ko zdravilnega učinka ni mogoče doseči s spremembo prehrane ali uporabo vlakninskih odvajal oz. odvajal, ki povečajo volumen blata.
 • Ob uporabi zdravila pri odraslih bolnikih z inkotinenco naj se hlačne predloge menjajo pogosteje, da se prepreči podaljšan stik kože z blatom.
 • Med uporabo zdravila se lahko pojavi tudi rumerno ali rdeče-rjavo obarvanje urina, ki nima za zdravje škodljivih posledic.
 • pri bolnikih z obolenji ledvic je večja verjetnost elektrolitskega neravnotežja.
 • Uporaba antrkinonskih odvajal pri kroničnem zaprtju ne more nadomestiti sprememb v prehrani.
 • Odvajala niso primerno sredstvo za hujšanje.

Jemanje drugih zdravil

V primeru dolgotrajne uporabe oz. zlorabe zdravila lahko pride do znižanja ravni kalija v krvi (hipokaliemija), posledica česar je okrepitev delovanja srčnih glikozidov in medsebojno delovanje z zdravili za zdravljenje motenj srčnega ritma. Sočasna uporaba z drugimi zdravili, ki znižujejo koncentracijo kalija v krvi npr. zdravila, ki odvajajo vodo iz telesa (diuretiki), zdravila, ki imajo podobno delovanje kot hormoni skorje nadledvične žleze (kortikosteroidi) in korenina golostebelnega sladkega korena (Liquiritae radix), lahko vodi v povečano elektrolitsko neravnotežje. Če jemljete katero do navedenih zdravil, se pred uporabo zdravila Bekunis gastrorezistentne tablete posvetujte z zdravnikom. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje

Uporabo v času nosečnosti in dojenje odsvetujemo.Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni znano, da bi imele Bekunis gastrorezistentne tablete vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Bekunis gastrorezistentne tablete

Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev (imate intoleranco za nekatere sladkorje), se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje