Trgovina
Vaša košarica

Bekunis, zdravilni čaj

Bekunis, zdravilni čaj Zdravila brez recepta
Bekunis, zdravilni čaj
Bekunis zdravilni čaj  je odvajalo rastlinskega izvora, ki učinkujejo po 8 do 12 urah.  Namenjeno je kratkotrajni uporabi za spodbujanje odvajanja ..
Izbrano pakiranje:
80 g
Proizvajalec: Roha
Naročite lahko le 3 izdelke.
5.98€
Brez DDV: 5.46€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikačaj
Mesto uporabeprebavila , črevesje
Simptom/Problemzaprtje , prebava
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska
Ključne besidenaravno zdravilo , črevesje , prebava , zaprtje , potovanje , odrasli , starejši , odvajalo

Bekunis zdravilni čaj  je odvajalo rastlinskega izvora, ki učinkujejo po 8 do 12 urah.  Namenjeno je kratkotrajni uporabi za spodbujanje odvajanja blata v primerih občasnega zaprtja, kot so na primer zaprtje zaradi spremenjenega načina prehranjevanja, na potovanjih, v stresnih obdobjih, pri zmanjšani fizični aktivnosti, pri pretežno sedečem delu in podobnih stanjih. Uporabljamo ga takrat, ko zaprtja ni mogoče odpraviti s spremenjeno prehrano in vlakninskimi odvajali.

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: Popijte eno skodelico zdravilnega čaja dnevno, najbolje po večernem obroku pred spanjem.

Običajno zadostuje, da vzamete zdravilo 2 do 3 krat na teden.

Prelijte eno polno žličko čaja s skodelico vrele vode in pustite stati 5-20 minut. Poparek odcedite in srkajte v majhnih požirkih. Ne uporabljajte zdravila dlje ko 1 do 2 tedna brez posveta z zdravnikom; če težave v tem času ne prenehajo ali pa se pojavijo neželeni učinki, se posvetujte z zdravnikom!

100 g zdravilnega čaja vsebuje: 25 g lista sene (Cassia senna L., folium) in 75 g plodu sene (največ 50 g plodu ozkolistne sene (Cassia angustifolia Vahl, fructus) in največ 25 g plodu ostrolistne sene (Cassia senna L., fructus)). Pomožnih snovi ni.

Navedba sestave na odmerno enoto: 1 polna čajna žlička (1 g) zdravilnega čaja vsebuje 0,25 g lista sene (Cassia senna L., folium) in 0,50 - 0,75 g plodu sene (največ 0,50 g plodu ozkolistne sene (Cassia angustifolia Vahl, fructus) in največ 0,25 g plodu ostrolistne sene (Cassia senna L., fructus), tako da ustreza 22,5 -30,0 mg hidroksiantracenskih derivatov, izraženih kot senozid B.

Ne jemljite zdravila Bekunis zdravilni čaj:
- če ste preobčutljivi na zdravilne učinkovine;
- če imate črevesno zaporo (ileus), zožitev (stenozo) ali ohlapnost (atonijo) črevesa, vnetja slepiča (apendicitis), vnetno bolezen debelega črevesa (npr. Crohnova bolezen, ulcerozni kolitis);
- če imate trebušne bolečine neznanega izvora;
- če imate hudo dehidracijo z izgubo vode in elektrolitov.
Zdravilnega čaja ne smejo uporabljati otroci, mlajši od 12 let.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Bekunis zdravilni čaj
- Ne uporabljajte zdravila dlje kot 1 do 2 tedna brez posveta z zdravnikom; če težave v tem času ne prenehajo ali pa se pojavijo neželeni učinki, se posvetujte z zdravnikom!
- Kot vsa odvajala se tudi to zdravilo ne sme uporabljati pri bolnikih z zastojem blata v danki ter ob nepojasnjenih akutnih ali dolgotrajnih prebavnih motnjah (npr. pri trebušni bolečini, slabosti in bruhanju), razen po navodilu zdravnika; ti znaki so namreč lahko znak potencialne ali črevesne zapore.
- Če so odvajala potrebna vsakodnevno, treba raziskati vzrok zaprtja.
- Dolgotrajni uporabi odvajal se je treba izogibati; uporaba stimulativnih odvajal skozi daljše obdobje lahko poruši elektrolitsko ravnovesje v telesu in povzroči spremembe na sluznici debelega črevesa ter vodi v poslabšano delovanje oz. lenobnost črevesa in odvisnost od odvajal.
- Driska je lahko znak prevelikega odmerjanja.
- Zdravilo naj se uporablja le tedaj, ko zdravilnega učinka ni mogoče doseči s spremembo prehrane ali uporabo vlakninskih odvajal oz. odvajal, ki povečajo volumen blata.
- Ob uporabi zdravila pri odraslih bolnikih z inkotinenco naj se hlačne predloge menjajo pogosteje, da se prepreči podaljšan stik kože z blatom.
- Med uporabo zdravila se lahko pojavi tudi rumeno ali rdeče-rjavo obarvanje urina, ki nima za zdravje škodljivih posledic.
- Pri bolnikih z obolenji ledvic je večja verjetnost elektrolitskega neravnotežja.
- Uporaba antrakinonskih odvajal pri kroničnem zaprtju ne more nadomestiti sprememb v prehrani.
- Odvajala niso primerno sredstvo za hujšanje.

Jemanje drugih zdravil
V primeru dolgotrajne uporabe oz. zlorabe zdravila lahko pride do znižanja ravni kalija v krvi (hipokaliemija), posledica česar je okrepitev delovanja srčnih glikozidov in medsebojno delovanje z zdravili za zdravljenje motenj srčnega ritma. Sočasna uporaba z drugimi zdravili, ki znižujejo koncentracijo kalija v krvi (npr. zdravila, ki odvajajo vodo iz telesa (diuretiki), zdravila, ki imajo podobno delovanje kot hormoni skorje nadledvične žleze (kortikosteroidi) in korenina golostebelnega sladkega korena (Liquiritiae radix), lahko vodi v povečano elektrolitsko neravnotežje. 

Če jemljete katero od navedenih zdravil, se pred uporabo zdravila Bekunis zdravilnega čaja posvetujte z zdravnikom. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili na recept.

Nosečnost in dojenje
Uporabo v času nosečnosti in dojenja odsvetujemo.
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi imel Bekunis zdravilni čaj vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.


Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje