Bepanthen krema

Kratek opis
Blagovna znamka Bayer
Oblika krema
Mesto uporabe koža
Simptom/Problem suha , razdražena koža
Ciljna skupina dojenčki , otroci , starejši
Ključne beside higiena , vitamini , nega , koža , suha

5.55 €5.55
Redna cena €6.01 Prihranek €0.46

Bepanthen krema z zdravilno učinkovino dekspantenol vpliva na tvorbo in obnovo epitelija kože. Dekspantenol se v kožnih celicah pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki nato vstopa v sestavo koencima A in tako bistveno vpliva na tvorbo in obnovo epitelija. Spodbuja celično mitozo, prispeva k trajnosti kolagenskih vlaken, pospešuje celjenje ran ter blaži vnetja.
Kremo Bepanthen uporabljamo za zdravljenje odrgnin, nego suhe in pordele kože in pleničnih izpuščajev pri dojenčkih ter preprečevanje in zdravljenje ragad na koži. Kremo Bepanthen uporabljamo tudi za odpravljanje težav, ki se pojavijo po pikih žuželk.
Zdravilo Bepanthen krema ni mastna in se hitro vpije v kožo. Zato jo priporočamo ga predvsem za nanašanje na vlažne poškodbe, za nezaščiteno kožo ter poraščeno kožo. Za razliko od mazila Bepanthen ima manjšo viskoznost in jo zato lažje nanašamo na kožo. Zato je predvsem primerna za boleče sončne in druge manjše opekline.

Za okužene rane uporabljajte kremo Bepanthen Plus.
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.
Zdravilo Bepanthen krema se uporablja za:
  • nego suhe, hrapave ali razpokane kože,
  • nego dojk med dojenjem, zdravljenje vnetih in razpokanih prsnih bradavic,
  • nego dojenčka: preprečevanje in zdravljenje pleničnega izpuščaja,
  • pospeševanje celjenja in epitelizacije manjših poškodb (npr. manjših opeklin in odrgnin), vzdražene kože (npr. po radioterapiji, fototerapiji ali izpostavljanju UV žarkom), kroničnih razjed in preležanin, analnih fisur (razpok zadnjika), kožnih presadkov in erozij (razjed) materničnega vratu,
  • nego kože med prekinitvijo terapije s kortikosteroidi in po njej.
Uporaba kreme Bepanthen:
  • Za nego suhe in razdražene kože kremo Bepanthen nanesite v tankem sloju enkrat, po potrebi pa tudi večkrat na dan.
  • Za nego dojk med dojenjem nanesite kremo Bepanthen po vsakem dojenju na boleče razdražene bradavice.
  • Za nego dojenčka nanesite kremo Bepanthen po vsakem previjanju. Kremo vedno nanesite na umito in dobro posušeno kožo na mesta, ki so pordela ali prizadeta zaradi bolnišničnih izpuščajev.
  • Za pospeševanje celjenja in epitelizacije manjših poškodb ter zdravljenje poškodovane cervikalne sluznice nanesite kremo enkrat ali večkrat na dan po zdravnikovem navodilu.
1 pakiranje vsebuje 30 g kreme.
Zdravilna učinkovina v kremi je Bepanthen je dekspantenol. 1 g kreme vsebuje 50 mg dekspantenola.
Pomožne snovi: DL-pantolakton, fenoksietanol, kalijev heksadecilhidrogenfosfat, cetilalkohol, lanolin (E 913), izoproilmiristat, propilenglikol, prečiščena voda. 

Zdravila Bepanthen krema ne smete jemati, če ste alergični na dekspantenol ali katerokoli sestavino zdravila.
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.
Nekatere sestavine kreme Bepanthen (lanolin, stearilalkohol in cetilalkohol) lahko povzročijo lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom.
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki