Trgovina
Vaša košarica

Bepanthen Plus, pršilo za oskrbo ran

Bepanthen Plus, pršilo za oskrbo ran Zdravila brez recepta
Bepanthen Plus, pršilo za oskrbo ran
Bepanthen Plus, pršilo za oskrbo ran je antiseptična raztopina, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje zdravilni učinkovi..
Izbrano pakiranje:
30 ml
Proizvajalec: Bayer
Naročite lahko le 3 izdelke.
9.86€
Brez DDV: 9.00€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapršilo
Mesto uporabekoža
Simptom/Problemvnetje, bolečina, okužba, rane, opekline, odrgnine, poškodba
Ciljna skupinaodrasli, moški, ženske, starejši, otroci
Ključne besidepotovanje, dezinfekcija, depilacija, nega, vnetje, okužba, rane, opeklina, poškodba
Bepanthen Plus, pršilo za oskrbo ran je antiseptična raztopina, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje zdravilni učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diglukonat.

Dekspantenol po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo. V kožnih celicah se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki bistveno vpliva na tvorbo in obnovo kožnega epitelija, pospešuje celjenje ran in blaži vnetja. Klorheksidin je antiseptik in deluje močno protibakterijsko (ubija bakterije, zavira njihovo rast in razmnoževanje) na klinično pomembne po Gramu pozitivne bakterije in tako preprečuje ali omejuje okužbo na površini kože. Učinek klorheksidina v telesu je zanemarljiv zaradi zelo majhnega prehajanja v kri.

Zdravilo Bepanthen plus se uporablja za:
 • celjenje površinskih ran, pri katerih obstaja možnost okužbe (odrgnine, vreznine, praske, ragade, opekline, vnetje kože (dermatitis));
 • celjenje kroničnih ran, kakršne so razjede na nogi (ulkusi) in preležanine (dekubitusni ulkusi);
 • zdravljenje okužb kože, kot sta npr. sekundarno inficirani ekcem in nevrodermatitis;
 • celjenje razpokanih bradavic zaradi dojenja;
 • celjenje poškodb in operacijskih ran po manjših kirurških posegih.

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Bepanthen plus nanesite v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan na očiščeno rano ali vnete dele kože. Lahko jih po potrebi pokrijete z gazo ali obližem. Pred prvo uporabo je treba razpršilno glavo večkrat pritisniti, preden lahko razpršite raztopino. Zdravili Bepanthen plus dermalno pršilo in Bepanthen plus krema se ne razlikujeta v ničemer, razen v farmacevtski obliki. Zato se lahko uporabljata po izbiri posameznika.

Uporaba pri otrocih

 • Zaradi načina odmerjanja uporaba dermalnega pršila pri dojenčkih ni priporočljiva.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilni učinkovini sta dekspantenol in klorheksidinijev diglukonat. 1 ml raztopine vsebuje 50 mg dekspantenola in 5 mg klorheksidinijevega diglukonata v obliki 20 % raztopine klorheksidinijevega diglukonata.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so DL-pantolakton, makrogol lavrileter, etanol in prečiščena voda.
Ne uporabljajte zdravila Bepanthen plus
 • če ste alergični (preobčutljivi) na dekspantenol ali klorheksidinijev diglukonat ali katerokoli sestavino zdravila Bepanthen plus. 

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Bepanthen plus

 • Pri uporabi pazite, da vam raztopina ne zaide v oči ali na sluznice. Če raztopina slučajno vendarle pride v stik z očesno veznico, jo izmijte z vodo ali fiziološko raztopino.
 • Dermalnega pršila ne uporabljajte pri globokih in umazanih ranah. Pri takih poškodbah poiščite zdravniško pomoč.
 • Zdravila Bepanthen plus ne uporabljajte pri dojenčkih, ker lahko v primeru nehotenega vdihovanja povzroči draženje dihalnih poti. 

Za zdravljenje razdražene kože, pri kateri ni možnosti okužbe (sončne opekline), je priporočljiva uporaba zdravila Bepanthen krema, ki ne vsebuje antiseptika. Pri preprečevanju in zdravljenju pleničnih izpuščajev ali pordelosti oziroma bolečin in razpok bradavic na dojkah je priporočljiva tudi uporaba zdravila Bepanthen mazilo. 

Uporaba drugih zdravil

Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če uporabljate ali ste pred kratkim uporabljali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Zdravila Bepanthen plus ne uporabljajte hkrati z drugimi antiseptiki. Klorheksidin je nezdružljiv z mili in drugimi anionskimi spojinami. 

Nosečnost in dojenje

Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Ni podatkov o škodljivem vplivu zdravila Bepanthen plus na nosečnost in dojenje. Kljub temu naj nosečnice in doječe matere zdravila ne uporabljajo na velikih površinah. 

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni podatkov, da bi zdravilo Bepanthen plus imelo vpliv na sposobnost vožnje in upravljanje s stroji. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje