Trgovina
Vaša košarica

Betadine, vaginalne globule

Betadine, vaginalne globule Zdravila brez recepta
Betadine, vaginalne globule
Betadine, vaginalne globule vsebuje kompleks joda in povidona. Povidon omogoča prenos joda in topnost zdravila v vodi. Po dotiku s sluznico se iz komp..
Izbrano pakiranje:
14 vaginalet
Proizvajalec: Alkaloid
Naročite lahko le 3 izdelke.
8.94€
Brez DDV: 8.16€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika vaginalete
Mesto uporabe nožnica
Simptom/Problem okužba, vnetje, kandida, glivice, okužba, srbenje
Ciljna skupina starejši, odrasli, ženske, otroci
Ključne beside potovanje, globule, intima nega, jod,
Betadine, vaginalne globule vsebuje kompleks joda in povidona. Povidon omogoča prenos joda in topnost zdravila v vodi. Po dotiku s sluznico se iz kompleksa počasi sprošča jod, ki je učinkovita neselektivna snov, ki uničuje mikroorganizme (bakterije, viruse, glivice in praživali) na koži in sluznicah ali preprečuje njihovo razmnoževanje.

Zdravilo BETADINE se uporablja za zdravljenje blagega nožničnega draženja in vnetij kot so:
- nespecifično vnetje nožnice,
- vnetje nožnice zaradi mešane okužbe,
- vnetje nožnice, ki ga povzroča glivica Candida albicans (npr. po zdravljenju s kortikosteroidi ali antibiotiki),
- vnetje nožnice, ki ga povzroča pražival Trichomonas vaginalis.
Pri uporabi zdravila BETADINE natančno upoštevajte priloženo navodilo! Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Vaginalno globulo zvečer pred spanjem previdno odvijte, jo namočite v vodi in vstavite čim globlje v nožnico. Najbolje je, da pri tem ležite na hrbtu z nekoliko skrčenimi nogami. Ker zdravilo lahko izteka iz nožnice je med zdravljenjem dobro, da uporabljate higienske vložke, da zavarujete spodnje perilo. Ne smete pa uporabljati tamponov. Zdravljenje traja običajno neprekinjeno 14 dni, po zdravnikovem navodilu se lahko podaljša na tri tedne. Zdravljenje lahko začnete kadarkoli v menstrualnem ciklusu, zaradi menstruacije ga ne smete prekiniti. Za preprečevanje ponovne okužbe od zunaj je priporočeno umivanje okolice zadnjika vsak večer z razkužilom (npr. z raztopino jodiranega povidona).

Uporaba pri bolnicah z ledvično okvaro - Uporaba zdravila se pri bolnicah z ledvično okvaro ne priporoča.

Uporaba pri bolnicah z jetrno okvaro - Uporaba zdravila se pri bolnicah z jetrno okvaro ne priporoča.

Uporaba pri otrocih - Zdravilo BETADINE ni namenjeno za uporabo pri otrocih in mladostnicah pred puberteto

Zdravilna učinkovina je jodirani povidon. 1 vaginalna globula vsebuje 200 mg jodiranega povidona, kar ustreza 20 mg joda. Pomožna snov je makrogol 1000.


Ne uporabljajte zdravila BETADINE
- če ste alergični (preobčutljivi) na jodirani povidon, jod, jodide ali katerokoli drugo sestavino zdravila BETADINE, 
- če imate herpetiformni dermatitis (Duhringova bolezen), ki je kronična, vnetna, kožna bolezen z značilnimi simetričnimi srbečimi izbruhi mehurčkov in papul (bunčic), ki so razporejeni v skupinah, s pogostimi ponavljanji in pridruženo celiakijo, pri kateri je zaradi okvare sluznice tankega črevesa ovirana absorpcija maščob in drugih sestavin hrane,
- če imate hipertirozo (povečano delovanje ščitnice),
- pred in po zdravljenju z radiojodom,
- pri otrocih in mladostnicah pred puberteto

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila BETADINE
Uporaba zdravila BETADINE se ne priporoča, če imate ledvično in/ali jetrno okvaro. Stalna ali dolgotrajna uporaba zdravila ni primerna, če se zdravite z litijem, ali če imate ledvično okvaro in/ali obolelo ščitnico. Rjava barva zdravila je znak učinkovitosti zdravila. Razbarvanje pomeni, da ima zdravilo zmanjšano učinkovitost. Zdravilo je namenjeno le za vaginalno uporabo. Ob pojavu znakov neprenašanja (draženje, preobčutljivost) morate z zdravljenjem prekiniti in se posvetovati z zdravnikom. Modri madeži na perilu, ki lahko nastanejo zaradi iztekanja zdravila iz nožnice, se iz naravnih tkanin lahko izperejo z milom in vodo, iz sintetičnih tkanin pa z razredčenim amonijakom ali z raztopino natrijevega tiofosfata. Zdravilo lahko povzroči lažno pozitivne rezultate laboratorijskih preiskav na prikrito kri v urinu in prikrito kri v blatu. Uporaba zdravila lahko spremeni izvid scintigrafije ščitnice (rentgenološka preiskava ščitnice z radioaktivnim jodom). Zdravilo zato morate prenehati uporabljati najmanj 1 do 2 tedna pred predvideno scintigrafijo ščitnice.

Uporaba drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Zdravila BETADINE vaginalne globule ne smete uporabljati skupaj z zdravili, ki vsebujejo klorheksidin, srebrov sulfadiazin ali živo srebro. Izogibajte se uporabi zdravila, če jemljete zdravila z litijem, ker je ob sočasni uporabi zvečano tveganje za nastanek hipotiroze (zmanjšanega delovanja ščitnice).

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden uporabite katerokoli zdravilo. Nosečnost - Uporaba joda med nosečnostjo lahko škodljivo vpliva na plod. Uporaba zdravila BETADINE med nosečnostjo je zato dovoljena samo po navodilu zdravnika. Zdravnik pri tem oceni, da korist za mater opravičuje tveganje za plod. Dojenje - Uporaba joda med med dojenjem lahko škodljivo vpliva na dojenčka. Uporaba zdravila BETADINE med dojenjem je zato dovoljena samo po navodilu zdravnika. Zdravnik pri tem oceni, da korist za mater opravičuje tveganje za dojenčka.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Terapevtski odmerki zdravila BETADINE nimajo vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje