Trgovina
Vaša košarica

Bilobil 120 mg, trde kapsule

Bilobil 120 mg,  trde kapsule Zdravila brez recepta
Bilobil 120 mg, trde kapsule
Bilobil 120 mg,  trde kapsule vsebujejo kvantificirani suhi ekstrakt lista ginka. Kapsule Bilobil spadajo v skupino zdravil rastlinskega izvora, ki se..
Izbrano pakiranje:
60 kapsul
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
19.22€
Brez DDV: 17.55€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika kapsule
Mesto uporabe kri, možgani, noge, roke
Simptom/Problem glavobol, spomin, demenca, vrtoglavica
Ciljna skupina otroci, odrasli, ženske, moški, starejši
Ključne beside spomin, starost, demenca, možgani, krvni obtok, zdravilo
Bilobil 120 mg,  trde kapsule vsebujejo kvantificirani suhi ekstrakt lista ginka. Kapsule Bilobil spadajo v skupino zdravil rastlinskega izvora, ki se uporabljajo za lajšanje simptomov demence. 

Demenca je kronična napredujoča bolezen možganov, katere najbolj očiten znak je izguba spomina. Kapsule Bilobil lahko zboljšujejo prekrvitev možganov in presnovo ter tako preprečujejo zmanjšanje intelektualne sposobnosti pri blagi do zmerni demenci vseh vrst. Pri motnjah prekrvitve okončin pa blažijo občutek hladnosti, ščemenja in otrplosti ter bolečin med hojo. 

Kapsule Bilobil so zdravilo rastlinskega izvora, ki ga priporočamo za lajšanje simptomov: 
- pri blagi do zmerni demenci vseh vrst (pri primarni degenerativni demenci, žilni demenci ali mešani obliki), in sicer za lajšanje pojemanja spomina in intelektualnih sposobnosti, nerazpoloženja, vrtoglavice, šumenja v ušesih, glavobola in motenj spanja, 
- pri začetnih motnjah prekrvitve okončin, skupaj z ustrezno fizikalno terapijo, zlasti s treningi hoje.

Pri jemanju zdravila Bilobil natančno upoštevajte navodilo. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. 

Blaga do zmerna demenca Običajni odmerek je 2-krat na dan po 1 kapsula. 
Začetne motnje prekrvitve okončin Običajni odmerek je 1-krat na dan po 1 kapsula, najbolje zjutraj in zvečer.

Kapsulo pogoltnite s tekočino. Zdravilo lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane. Prvi znaki zboljšanja se ponavadi pokažejo po enem mesecu. Za trajnejši učinek priporočamo jemanje vsaj tri mesece, še posebno starejšim ljudem. Po treh mesecih se z zdravnikom ali s farmacevtom posvetujte, ali je zdravljenje smiselno nadaljevati.

Zdravilna učinkovina je suh, prečiščen in kvantificiran ekstrakt lista ginka. Ena trda kapsula vsebuje 120 mg suhega, prečiščenega in kvantificiranega ekstrakta lista ginka (Ginkgo biloba L., folium) (35–67 : 1), ki ustreza: - 26,4–32,4 mg flavonoidov, izraženih kot flavonski glikozidi, - 3,36–4,08 mg ginkolidov A, B, C in - 3,12–3,84 mg bilobalida. Ekstrakcijsko topilo: 60-odstotni (m/m) aceton. Druge sestavine zdravila so laktoza monohidrat, koruzni škrob, smukec (E553b), brezvodni koloidni silicijev dioksid (E551) in magnezijev stearat (E572) v jedru kapsule ter črni železov oksid (E172), rdeči železov oksid (E172), rumeni železov oksid (E172), titanov dioksid (E171) in želatina (E441) v ovojnici kapsule.

Pomožna snov v rastlinskem pripravku je tekoča glukoza, pripravljena z razprševalnim sušenjem.

Ne jemljite zdravila Bilobil: 
Če ste alergični (preobčutljivi) na ekstrakt ginka ali katerokoli sestavino zdravila Bilobil. 

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Bilobil: 
Pred začetkom zdravljenja z zdravilom Bilobil se posvetujte z zdravnikom, da ugotovi, ali so navedeni simptomi posledica druge bolezni, ki zahteva specifično zdravljenje. Če ste bolezensko bolj nagnjeni h krvavitvam (hemoragična diateza) ali se zdravite z zdravili, ki preprečujejo strjevanje krvi (s kumarinskimi antikoagulanti, acetilsalicilno kislino in drugimi nesteroidnimi protivnetnimi zdravili), lahko zdravilo Bilobil jemljete le po posvetu z zdravnikom. Če jemljete zdravila za zniževanje krvnega sladkorja ali zdravila za zniževanje krvnega tlaka, se morate pred začetkom zdravljenja z zdravilom Bilobil posvetovati z zdravnikom. Otrokom ne priporočamo kapsul Bilobil, ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila pri otrocih. Pred operacijo povejte zdravniku, da jemljete kapsule Bilobil. Ne jemljite večjih odmerkov od priporočenih.

Jemanje drugih zdravil 
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Jemanja kapsul Bilobil ne priporočamo, če stalno jemljete zdravila, ki preprečujejo strjevanje krvi (kumarinske antikoagulante, acetilsalicilno kislino in druga nesteroidna protivnetna zdravila). Ob sočasnem jemanju zdravila Bilobil in teh zdravil se lahko poveča možnost krvavitve. Če jemljete zdravila za zdravljenje epilepsije (npr. valproat, fenitoin), se pred začetkom jemanja kapsul Bilobil posvetujte s svojim zdravnikom. Kapsule Bilobil lahko vplivajo na presnovo zdravil, ki se presnavljajo prek encimskega sistema citokroma P450. Sočasnega jemanja kapsul Bilobil in teh zdravil ne priporočamo. Če jemljete katerakoli druga zdravila, se pred jemanjem kapsul Bilobil posvetujte s svojim zdravnikom.

Jemanje zdravila Bilobil skupaj s hrano in pijačo 
Kapsule Bilobil lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane. Do danes ni poročil, da bi hrana in pijača kakorkoli vplivali na delovanje ginka. Jemanje kapsul skupaj z alkoholnimi pijačami odsvetujemo. 

Nosečnost in dojenje 
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabe v teh obdobjih ne priporočamo. 

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev 
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev. 

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Bilobil 
Zdravilo Bilobil vsebuje laktozo in glukozo. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev (imate intoleranco za nekatere sladkorje), se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Zdravilo Bilobil vsebuje azo barvilo azorubin (E122), ki lahko povzroči alergijske reakcije.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje