Bio-Krom, 30 tablet

Kratek opis
Blagovna znamka Pharma Nord
Oblika tablete
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem presnova , diabetes
Ciljna skupina moški , ženske
Ključne beside hujšanje , šport , kri , minerali , vročina , celiakija , potenje , prebava , presnova , krom

9.62 €9.62
Redna cena €10.86 Prihranek €1.24

Bio-Krom, 30 tablet je prehransko dopolnilo, ki vsebuje naravno obliko minerala kroma, ki velja za najbolj učinkovito, saj je krom v tej obliki telesu najbolj dostopen. Krom je telesu nujno potreben oligoelement, ki igra pomembno vlogo pri normalni presnovi ogljikovih hidratov in maščob.
Krom iz telesa izgubljamo med telesnim naporom in potenjem, z uživanjem sladke hrane, hkrati pa z nepravilno pripravo hrane izgubljamo tiste količine kroma, ki se v njej nahajajo. S staranjem organizma pa se sposobnost izkoriščanja kroma iz hrane nenehno zmanjšuje, zato je smiselno le-tega nadomestiti z uporabo prehranskih dopolnil, ki vsebujejo krom.
Priprava hrane odplavlja veliko kroma, v industrijsko pripravljeni hrani, v jedeh na žaru, zamrznjenih živilih je malo kroma, v konzervah pa ga skoraj ni. Veliko kroma porabimo z uživanjem slaščic. Nadalje izgubimo veliko kroma pri potenju, na primer pri fizičnih naporih, pri rekreaciji oziroma vrhunskem športu, zaradi vročega vremena poleti, v savnah ipd.
Znano je tudi to, da je v srednjih letih in še posebej v starosti vsrkavanje hranil iz črevesja slabše, kar seveda velja tudi za krom. Iz vsega skupaj sledi, da je pomanjkanje kroma lahko kar pogost pojav. Osrednji znak tega pomanjkanja je nepotrebna lakota, na primer pol, tričetrt ure po obroku. Znanstveno je ugotovljeno, da je v teh primerih manj kroma v krvi. Ko si krom dodajamo k hrani, si to nadlego odpravimo. S tem lažje in z več užitka vodimo svojo telesno težo, v telo vnašamo tiste količine kroma, ki jih potrebujemo za normalo presnovo ogljikovih hidratov in maščob.
 
Zelo pomembno je, da je učinkovina v Bio-Kromu naravna. To je kvasna biomasa s trivalentnim kromom. Primerjalne znanstvene raziskave so pokazale, da je ta oblika kroma najbolj učinkovita. V kvasni biomasi je tudi tako imenovani glukozni tolerančni faktor, zaradi katerega je biološka uporabnost kroma najvišja.
 
Tablete Bio-Krom ne vsebujejo sladkorja in glutena, zato so primerne tudi za bolnike s celiakijo in bolnike z diabetesom.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo.
Odmerjanje:
Priporočen odmerek je 1 tableta na dan.
Tableto vzemite s hrano.1 pakiranje vsebuje 30 tablet.
Ena tableta vsebuje: Krom 100 mcg z glukoznim tolerančnim dejavnikom(GTF).
Sestavine: kvasna biomasa s kromom(organsko vezani krom vključno z glukoznim tolerančnim dejavnikom GTF), maltodekstrin, magnezijev stearat, silicijev dioksid, smukec.
Ne vsebuje sladkorja in glutena.
Hranilna vrednost (v 1 tbl):
  • energijska vrednost 6,4 kJ/1,5 kcal,
  • beljakovine 82 mg,
  • oglj.hidrati 287mg,
  • maščobe 6 mg.
Kvasna biomasa s kromom je oblika kroma z najboljšo biološko uporabnostjo in z najmanj stranskimi učinki. Previdnost pri jemanju predlagamo pri ledvičnih in sladkornih bolnikih, ki naj se predhodno posvetujejo s svojim zdravnikom. Odsvetujemo jemanje pri preobčutljivosti na kvas. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti.
Stranskih učinkov, kot se pojavljajo pri kromovem pikolinatu in anorganiskih oblikah kroma, je pri preparatu Bio-Krom bistveno manj. Jemanje odsvetujemo pri tistih, ki so preobčutjivi na kvas. Ledvični in sladkorni bolniki naj se predhodno posvetujejo s svojim zdravnikom.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro