Trgovina
Vaša košarica

Bio-Kult Candea, kapsule

Bio-Kult Candea, probiotiki Prehrana in dopolnila
Bio-Kult Candea, kapsule
Bio-Kult Candea, kapsule je probiotik s 7 sevi bakterij, česnom in izvlečkom pešk grenivke. Te bakterije znižujejo pH v črevesju, da kandida, ki ima r..
Izbrano pakiranje:
60 kapsul
Proizvajalec: Bio kult
22.51€
Brez DDV: 20.55€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikakapsule
Mesto uporabeprebavila, črevesje
Simptom/Problemkandida, napenjanje, driska
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidepotovanje, probiotiki, kandida, napenjanje, driska, 7 sevov

Bio-Kult Candea, kapsule je probiotik s 7 sevi bakterij, česnom in izvlečkom pešk grenivke. Te bakterije znižujejo pH v črevesju, da kandida, ki ima raje bolj bazično okolje, ne more dobro uspevati.

Vsaj tretjina zdravih ljudi ima v ustih, črevesju ali nožnici glivico kvasovko, imenovano kandida. V takšni obliki je kandida navadno neškodljiva. V določenih okoliščinah, na primer pri pretiranem razraščanju v črevesju, pa lahko obliko spremeni in postane invazivna glivica. To povzroči kandidozo, pri kateri se filamenti pritrdijo na črevesno steno in prekinejo vez z obtočili.

Protimikrobno delovanje česna, za katerega so dovzetne bakterije Proteus spp., Escherichia coli, Salmonella spp. in Staphylococcus aureus, je obširno raziskano. Raziskano pa je tudi njegovo protiglivično delovanje, za katerega je še posebej dovzetna glivica Candida albicans. Objavljenih je bilo že veliko prispevkov, ki dokazujejo protimikrobne lastnosti izvlečka grenivkinih pečk. Izvleček grenivkinih pečk deluje tako, da pretrga membrano mikrobov in spremeni njihov način pritrjevanja na črevesno steno. Sedem sevov znižujejo pH v črevesju, da kandida, ki ima raje bolj bazično okolje, ne more dobro uspevati.

 

  • Jemanje: 2 kapsuli na dan med obrokom. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
  • Otroci, mlajši od 12 let, jemljejo polovični odmerek. Nosečnice: Bio-Kult® je primeren za jemanje med nosečnostjo. Pred jemanjem se vedno posvetujte s svojim zdravnikom ali ginekologom.
Če jemljete zdravila, pri katerih je kontraindicirano uživanje grenivkinega soka ali česna, na primer statine ali nekatera zdravila za krvni tlak, se pred jemanjem probiotika Bio-Kult Candéa posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Ena kapsula vsebuje:  izvleček pešk grenivke 130 mg, česen 60 mg, probiotične kulture: 1 milijardo probiotičnih mikroorganizmov (1 x 109 KE/kapsulo). Koncentracija 1 milijarda mikroorganizmov na kapsulo je zagotovljena do konca roka uporabnosti.
 

Če jemljete zdravila, pri katerih je kontraindicirano uživanje grenivkinega soka ali česna, na primer statine ali nekatera zdravila za krvni tlak, se pred jemanjem probiotika Bio-Kult Candéa posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje

Newsletter

* E-mail: