Bisolvon, tablete

Kratek opis
Blagovna znamka Boehringer Ingelheim
Oblika tablete
Mesto uporabe pljuča
Simptom/Problem kašelj , prehlad
Ciljna skupina otroci

5.92 €5.92
Redna cena €6.69 Prihranek €0.76

Zdravilna učinkovina zdravila Bisolvon je bromheksinijev klorid, ki je sintetični derivat učinkovine rastlinskega izvora vasicina. Bromheksinijev klorid pospešuje izkašljevanje in ublaži kašelj. Zdravilo Bisolvon uporabljamo kot sekretolitik (utekočinja sluz) in sekretomotorik (pospešuje izločanje sluzi iz dihal) pri akutnih in kroničnih boleznih bronhijev in pljuč z bolezensko spremenjenim izločanjem sluzi in njenim prenosom.

Učinkovina: bromheksin

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Če se simptomi pri akutnih dihalnih obolenjih ne zmanjšajo ali se med zdravljenjem poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila
Če opazite kakršnekoli spremembe na koži ali sluznici, zaradi previdnosti nemudoma prenehajte z zdravljenjem in se posvetujte z zdravnikom. Zelo malo so poročali o hudih kožnih reakcijah, kot sta Stevens-Johnsonov sindrom (resna kožna bolezen, pri kateri vrhnji sloj kože odmira in se lušči) in toksična epidermalna nekroliza (TEN, redka in včasih življenjsko nevarna reakcija na zdravila, pri kateri velike površine vrhnjega kožnega sloja odstopijo od globjih slojev kože in ki lahko prizadene tudi oči, usta, grlo in bronhije), ki so bile časovno povezane z uporabo eksperatoransov, kot je bromheksin.

Nosečnost in dojenje
Omejene izkušnje do zdaj niso pokazale škodljivih učinkov na plod, a se je potrebno iz previdnostnih razlogov uporabi zdravila Bisolvon med nosečnostjo izogibati. Ni znano, ali se bromheksin izloča v materino mleko, vendar tveganja za dojenega otroka ne moremo izključiti, zato se zdravila Bisolvon med dojenjem ne sme uporabljati.

Pomembne informacije o zdravilu
Pri zdravljenju z zdravilom Bisolvon pride do pričakovano povečanega izločanja sluzi.

Odmerjanje zdravila
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: 1 tableta (8mg) 3-krat na dan.
Otroci od 6 do 12 let: 1/2 tablete (4mg) 3-krat na dan.
Otroci od 2 do 6 let: 1/2 tablete (4mg) 2-krat na dan.

Način uporabe zdravila
Tablete jemljite neprežvečene s tekočino. Zdravilo Bisolvon lahko jemljete s hrano ali brez nje. Tableta se lahko deli na enaki polovici.
Odraslim bolnikom je na začetku zdravljenja včasih treba skupni dnevni odmerek povečati do 48 mg. 

Če se simptomi pri akutnih dihalnih obolenjih ne zmanjšajo ali se med zdravljenjem poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro