Bisolvon, sirup

Kratek opis
Blagovna znamka Boehringer Ingelheim
Oblika sirup
Mesto uporabe dihala
Simptom/Problem kašelj , prehlad
Ciljna skupina otroci , odrasli , moški , ženska
Ključne beside zdravilo , kašelj , dihala , prehlad

8.20 €8.20
Redna cena €8.78 Prihranek €0.59

Bisolvon, sirup ima zdravilna učinkovino bromheksin, ki je sintetični derivat učinkovine rastlinskega izvora vasicina. Bromheksin pospešuje izkašljevanje in ublaži kašelj. Zdravilo BISOLVON uporabljamo kot sekretolitik (utekočinja sluz) in sekretomotorik (pospešuje izločanje sluzi iz dihal) pri akutnih in kroničnih boleznih bronhijev in pljuč z bolezensko spremenjenim izločanjem sluzi in njenim prenosom.


Pri jemanju zdravila BISOLVON natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Sirup po 4 mg/5 ml (1 mala žlica = 5 ml)

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 2 mali žlici (10 ml) 3-krat na dan

Otroci od 6 do 12 let: 1 malo žlico (5 ml) 3-krat na dan

Otroci od 2 do 6 let: 1/2 male žlice (2,5 ml) 3-krat na dan

Odraslim bolnikom je na začetku zdravljenja včasih treba skupni dnevni odmerek povečati do 48 mg. Sirup ne vsebuje sladkorja, zato ga lahko uporabljajo bolniki s sladkorno boleznijo in otroci.

Opomba

Pri zdravljenju z zdravilom BISOLVON pride do pričakovano povečanega izločanja sluzi. Če se simptomi pri akutnih dihalnih obolenjih ne zmanjšajo ali se med zdravljenjem poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom

Zdravilna učinkovina je bromheksinijev klorid.

Pomožne snovi so tekoči maltitol (E965), sukraloza (E955), benzojska kislina (E210), aroma višnje, aroma čokolade, levomentol, prečiščena voda.


Ne jemljite zdravila BISOLVON:

- če ste alergični (preobčutljivi) na bromheksinijev klorid ali katerokoli drugo sestavino zdravila BISOLVON,

- če imate redko dedno bolezen, ki bi lahko bila inkompatibilna s katero od pomožnih snovi zdravila.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila BISOLVON:

- če opazite kakršnekoli spremembe na koži ali sluznici. Če se pojavijo, se nemudoma posvetujte z zdravnikom in zaradi previdnosti prenehajte z zdravljenjem. Zelo malo so poročali o hudih kožnih reakcijah, kot sta Stevens-Johnsonov sindrom (resna kožna bolezen, pri kateri vrhnji sloj kože odmira in se lušči) in toksična epidermalna nekroliza (TEN, redka in včasih življenjsko nevarna reakcija na zdravila, pri kateri velike površine vrhnjega kožnega sloja odstopijo od globjih slojev kože in ki lahko prizadene tudi oči, usta, grlo in bronhije), ki so bile časovno povezane z uporaboeksperatoransov, kot je bromheksin. Njihov pojav so v  večini primerov lahko pojasnili z bolnikovo osnovno boleznijo in/ali sočasnim jemanjem drugih zdravil. 

Jemanje drugih zdravil

Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli drugo zdravilo, čeprav ste ga dobili brez recepta. Poročila ne navajajo klinično pomembnih neugodnih interakcij z drugimi zdravili.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Omejene izkušnje do zdaj niso pokazale škodljivih učinkov na plod med nosečnostjo. Iz previdnostnih razlogov se je med nosečnostjo uporabi zdravila BISOLVON treba izogibati. Ni znano, ali se bromheksin izloča v materino mleko. Razpoložljivi podatki pri živalih kažejo na izločanje v mleko. Tveganja za dojenega otroka ne moremo izključiti. Zdravila BISOLVON se med dojenjem ne sme uporabljati. Študij o učinku zdravila BISOLVON na plodnost pri človeku niso izvajali. Razpoložljive izkušnje na živalih ne kažejo na možne učinke na plodnost zaradi uporabe bromheksina.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

O vplivu na sposobnost za vožnjo in upravljanje strojev niso izvajali posebnih raziskav.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila BISOLVON

Maltitol: Zdravilo vsebuje 2400 mg tekočega maltitola na 5 ml sirupa (oziroma 9600 mg v dvojnem odmerku za odrasle na začetku zdravljenja). Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Zdravilo lahko deluje blago odvajalno.


Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro