Trgovina
Vaša košarica

Bisolvon, tablete

Bisolvon, tablete Zdravila brez recepta
Bisolvon, tablete
Bisolvon, tablete uporabljamo kot sekretolitik (utekočinja sluz) in sekretomotorik (pospešuje izločanje sluzi iz dihal) pri akutnih in kroničnih bolez..
Izbrano pakiranje:
20 tablet
Proizvajalec: Sanofi aventis
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.13€
Brez DDV: 6.51€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe pljuča
Simptom/Problem kašelj, prehlad
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside izkašljevanje, kašelj, prehlad, redčenje sluzi, blaži kašelj

Bisolvon, tablete uporabljamo kot sekretolitik (utekočinja sluz) in sekretomotorik (pospešuje izločanje sluzi iz dihal) pri akutnih in kroničnih boleznih bronhijev in pljuč z bolezensko spremenjenim izločanjem sluzi in njenim prenosom. Zdravilna učinkovina zdravila BISOLVON je bromheksinijev klorid, ki je sintetični derivat učinkovine rastlinskega izvora vasicina. Bromheksinijev klorid pospešuje izkašljevanje in ublaži kašelj.

Pri jemanju zdravila BISOLVON natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  • Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 1 tableta (8mg) 3-krat na dan
  • Otroci od 6 do 12 let : 1/2 tablete (4mg) 3-krat na dan
  • Otroci od 2 do 6 let: 1/2 tablete (4mg) 2-krat na dan

Odraslim bolnikom je na začetku zdravljenja včasih treba skupni dnevni odmerek povečati do 48 mg. Tablete jemljite neprežvečene s tekočino. Zdravilo BISOLVON lahko jemljete s hrano ali brez nje. Tableta se lahko deli na enaki polovici.

Opomba: Pri zdravljenju z zdravilom BISOLVON pride do pričakovano povečanega izločanja sluzi. Če se simptomi pri akutnih dihalnih obolenjih ne zmanjšajo ali se med zdravljenjem poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom.

Zdravilna učinkovina je bromheksinijev klorid. Ena tableta vsebuje 8 mg bromheksinijevega klorida. Pomožne snovi so: laktoza monohidrat, koruzni škrob, magnezijev stearat.

Ne jemljite zdravila BISOLVON:

  •  če ste alergični (preobčutljivi) na bromheksinijev klorid ali katerokoli sestavino zdravila BISOLVON.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila BISOLVON:

  • če opazite kakršnekoli spremembe na koži ali sluznici. Če se pojavijo, se nemudoma posvetujte z zdravnikom in zaradi previdnosti prenehajte z zdravljenjem. Zelo malo so poročali o hudih kožnih reakcijah, kot sta Stevens-Johnsonov sindrom (resna kožna bolezen, pri kateri vrhnji sloj kože odmira in se lušči) in toksična epidermalna nekroliza (TEN, redka in včasih življenjsko nevarna reakcija na zdravila, pri kateri velike površine vrhnjega kožnega sloja odstopijo od globjih slojev kože in ki lahko prizadene tudi oči, usta, grlo in bronhije), ki so bile časovno povezane z uporaboeksperatoransov, kot je bromheksin. Njihov pojav so v večini primerov lahko pojasnili z bolnikovo osnovno boleznijo in/ali sočasnim jemanjem drugih zdravil. 

Jemanje drugih zdravil

Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli drugo zdravilo, čeprav ste ga dobili brez recepta. Poročila ne navajajo klinično pomembnih neugodnih interakcijah z drugimi zdravili.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Omejene izkušnje do zdaj niso pokazale škodljivih učinkov na plod med nosečnostjo. Iz previdnostnih razlogov se je med nosečnostjo uporabi zdravila BISOLVON treba izogibati. Ni znano, ali se bromheksin izloča v materino mleko. Razpoložljivi podatki pri živalih kažejo na izločanje v mleko. Tveganja za dojenega otroka ne moremo izključiti. Zdravila BISOLVON se med dojenjem ne sme uporabljati. Študij o učinku zdravila BISOLVON na plodnost pri človeku niso izvajali. Razpoložljive izkušnje na živalih ne kažejo na možne učinke na plodnost zaradi uporabe bromheksina.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

O vplivu na sposobnost za vožnjo in upravljanje strojev niso izvajali posebnih raziskav.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila BISOLVON

Ena tableta zdravila BISOLVON vsebuje 74 mg laktoze. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje