Trgovina
Vaša košarica

Blog

27 Sep Hemoroidi: vzroki, simptomi in zdravljenje
LekarnaZalog 0 16
Hemoroidi so pogosta zdravstvena težava, s katero se srečuje vse več ljudi. Gre za razširjene in vnete žile v analnem predelu, ki lahko povzročijo neprijetne simptome. Razumevanje tega problema je ključno za njegovo preprečevanje in zdravljenje. V tem članku bomo raziskali, kaj so hemoroidi, kako ji..
26 Sep Poletje, sonce in koža
LekarnaZalog 0 16
Ko se dnevi podaljšajo in temperature dvignejo, nas poletje vabi, da se prepustimo sončnim žarkom in se osvežimo v vodi. Sonce nam prinaša mnoge koristi, vendar je potrebna previdnost pri njegovem uživanju.Kaj je sončna svetloba?Sončna svetloba je sestavljena iz vidne svetlobe in ultravijoličnih (UV..
26 Sep Ublažimo simptome PMS z navadno konopljiko
LekarnaZalog 0 21
V dneh pred menstruacijo več kot 80 odstotkov žensk v reproduktivnem obdobju doživlja vsaj enega od predmenstrualnih simptomov (PMS). Etiologija za PMS zaenkrat še ni popolnoma pojasnjena. Obstajajo številne razlage, saj je razlogov verjetno več (biološki in psihosocialni dejavniki).Vedno več posame..
03 Sep Razkuževanje rok
LekarnaZalog 0 4051
Higiena je veda o zdravju in je ena od temeljnih medicinskih ved, ki se ukvarja s preučevanjem različnih vplivov na človekovo zdravje in podaja navodila za njegovo krepitev. Higieno rok delimo na več segmentov: Umivanje rok,Razkuževanje rok, Nega kože rok, Uporaba rokavic,Tehnika ne dotikanja. Higie..
29 Oct POMANJKANJE SPANJA
LekarnaZalog 0 2278
Pomanjkanje spanja je posledica slabega spanca, zaradi česar imamo lahko težavi tudi podnevi in nam zaradi dolgih delovnikih, prekratnih vikendih, vsakodnevnih pritiskih povzroča še dodaten stres.Poznamo dve stanji pomanjkanja spanjaPremalo spanja. Različni ljudje potrebujejo različno dolžino spanja..
24 Sep ČIŠČENJE NOSU
LekarnaZalog 0 657
Nos je vohalni organ, hkrati pa je tudi glavna pot zračnega toka v pljuča in iz njih. Ima pomembno vlogo v boju z okužbami. Za normalno dihanje je potrebno zdravo stanje nosne sluznice. Nosna votlina je obložena s sluznico, ki je zelo dobro prekrvavljena. Prekrvavljenost in velika površina sluznice ..
17 Sep IMUNSKI SISTEM
LekarnaZalog 0 365
Ali vaš imunski sistem ne deluje dobro in se zavedate da bi morali poskrbeti za krepitev? Tako kot obstajajo številni povzročitelji bolezni, tako so lahko tudi simptomi padca odpornosti različni in pogosti. Imunski sistem je naš obrambni mehanizem. Osnovna naloga imunskega sistema je varovanje tele..
27 Aug Migrena
LekarnaZalog 0 569
Migrena je ena najpogostejših oblik glavobola, ki prizadenejo odraslo populacijo in je pogostejša pri ženskah, zaradi hormonskih vplivov. Pojavijo se že v otroštvu ali pri mladih odraslih in lahko močno vpliva na kakovost življenja. Migreno povzroča predhodna razširitev možganskih žil, hkrati pa bol..
19 Aug MOŽGANSKA KAP
LekarnaZalog 0 557
Možganska kap vsako leto prizadene vsaj 0,2 % populacije in več kot 1 % ljudi, starejših od 65 let. Bolezen je usodna za eno tretjino zbolelih, tretjina je popolnoma odvisna od tuje pomoči in le ena tretjina jih po kapi lahko živi samostojno. V Sloveniji se zdravi zaradi možgansko-žilnih bolezni zdr..
12 Aug KROM
LekarnaZalog 0 381
Krom je oligoelement, ki je nujen za presnovo ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin ter ima vlogo pri vzdrževanju normalne ravni krvnega sladkorja. Ko ga primanjkuje, se rado pojavi poželenje po sladkarijah in še zlasti nepotrebna lakota takoj ali kmalu po obrokih, ker je potem razlog za nabiran..
28 May BELILNE ZOBNE PASTE
LekarnaZalog 0 425
Beljenje zob je ena najbolj priljubljenih metod za lep nasmeh. Uporaba belilnih zobnih past pa ne zahteva obiska strokovnjaka za ustno higieno saj lahko to opravimo sami doma in je cenovno ugodnejša. Vendar to naj ne bosta edina razloga, da odhitite v najbljižjo trgovino in domov odnesete katero kol..
24 May ZAPRTJE
LekarnaZalog 0 877
Zaprtje je pogosta motnja delovanja gastrointestinalnega trakta. Za mnoge pomeni to neredno odvajanje blata, za druge odvajanje majhnih količin blata, napetost v trebuhu in občutek, da se črevo ni izpraznilo. Na splošno velja, da je posameznik zaprt, če odvaja trdo in suho blato, če čuti v trebuhu n..
Prikazujem 1 do 12 od 75 (7 strani)