Trgovina
Vaša košarica

Blog

03 Sep Razkuževanje rok
LekarnaZalog 0 3671
Higiena je veda o zdravju in je ena od temeljnih medicinskih ved, ki se ukvarja s preučevanjem različnih vplivov na človekovo zdravje in podaja navodila za njegovo krepitev. Higieno rok delimo na več segmentov: Umivanje rok,Razkuževanje rok, Nega kože rok, Uporaba rokavic,Tehnika ne dotikanja. Higie..
29 Oct POMANJKANJE SPANJA
LekarnaZalog 0 1925
Pomanjkanje spanja je posledica slabega spanca, zaradi česar imamo lahko težavi tudi podnevi in nam zaradi dolgih delovnikih, prekratnih vikendih, vsakodnevnih pritiskih povzroča še dodaten stres.Poznamo dve stanji pomanjkanja spanjaPremalo spanja. Različni ljudje potrebujejo različno dolžino spanja..
24 Sep ČIŠČENJE NOSU
LekarnaZalog 0 565
Nos je vohalni organ, hkrati pa je tudi glavna pot zračnega toka v pljuča in iz njih. Ima pomembno vlogo v boju z okužbami. Za normalno dihanje je potrebno zdravo stanje nosne sluznice. Nosna votlina je obložena s sluznico, ki je zelo dobro prekrvavljena. Prekrvavljenost in velika površina sluznice ..
17 Sep IMUNSKI SISTEM
LekarnaZalog 0 333
Ali vaš imunski sistem ne deluje dobro in se zavedate da bi morali poskrbeti za krepitev? Tako kot obstajajo številni povzročitelji bolezni, tako so lahko tudi simptomi padca odpornosti različni in pogosti. Imunski sistem je naš obrambni mehanizem. Osnovna naloga imunskega sistema je varovanje tele..
27 Aug Migrena
LekarnaZalog 0 468
Migrena je ena najpogostejših oblik glavobola, ki prizadenejo odraslo populacijo in je pogostejša pri ženskah, zaradi hormonskih vplivov. Pojavijo se že v otroštvu ali pri mladih odraslih in lahko močno vpliva na kakovost življenja. Migreno povzroča predhodna razširitev možganskih žil, hkrati pa bol..
19 Aug MOŽGANSKA KAP
LekarnaZalog 0 503
Možganska kap vsako leto prizadene vsaj 0,2 % populacije in več kot 1 % ljudi, starejših od 65 let. Bolezen je usodna za eno tretjino zbolelih, tretjina je popolnoma odvisna od tuje pomoči in le ena tretjina jih po kapi lahko živi samostojno. V Sloveniji se zdravi zaradi možgansko-žilnih bolezni zdr..
12 Aug KROM
LekarnaZalog 0 326
Krom je oligoelement, ki je nujen za presnovo ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin ter ima vlogo pri vzdrževanju normalne ravni krvnega sladkorja. Ko ga primanjkuje, se rado pojavi poželenje po sladkarijah in še zlasti nepotrebna lakota takoj ali kmalu po obrokih, ker je potem razlog za nabiran..
28 May BELILNE ZOBNE PASTE
LekarnaZalog 0 394
Beljenje zob je ena najbolj priljubljenih metod za lep nasmeh. Uporaba belilnih zobnih past pa ne zahteva obiska strokovnjaka za ustno higieno saj lahko to opravimo sami doma in je cenovno ugodnejša. Vendar to naj ne bosta edina razloga, da odhitite v najbljižjo trgovino in domov odnesete katero kol..
24 May ZAPRTJE
LekarnaZalog 0 711
Zaprtje je pogosta motnja delovanja gastrointestinalnega trakta. Za mnoge pomeni to neredno odvajanje blata, za druge odvajanje majhnih količin blata, napetost v trebuhu in občutek, da se črevo ni izpraznilo. Na splošno velja, da je posameznik zaprt, če odvaja trdo in suho blato, če čuti v trebuhu n..
23 May PREGLED UPORABE ZDRAVIL V VAŠI LEKARNI
LekarnaZalog 0 313
Dobro počutje in zdravje sta ključ do kakovostnega življenja. Odslej se lahko ob posvetu svojih zdravil in drugih izdelkih za varovanje zdravja, z magistrom farmacije individualno posvetujete. S storitvijo ki se imenuje pregled uporabe zdravil, vam bodo ob strokovnem pogovoru magistri farmacije svet..
21 May SLADKORNA BOLEZEN
LekarnaZalog 0 422
Sladkorna bolezen, pogosto imenovana tudi diabetes je kronično stanje, pri katerem celice trebušne slinavke (pankreasa) ne proizvajajo dovolj inzulina oz. pri katerem telo proizvedenega inzulina ne more učinkovito rabiti. Inzulin je hormon, kemijsko beljakovina, ki jo izločajo beta celice v trebušni..
16 May CELULIT
LekarnaZalog 0 332
Celulit je pogosta estetska težava, zanj je značilen videz kože, ki je kot videz pomaranče lupine ali skute. Celulit je pogostejši pri ženskah kot pri moških zaradi razlik v načinu razdeljevanja maščobnih celic, mišic in vezivnega tkiva v moški in ženski koži.Gre za normalno fiziološko stanje pri že..
Prikazujem 1 do 12 od 72 (6 strani)