Trgovina
Vaša košarica

Bronchostop sine timijan in slez, peroralna raztopina

Bronchostop sine timijan in slez, peroralna raztopina Zdravila brez recepta
Bronchostop sine timijan in slez, peroralna raztopina
Bronchostop sine timijan in slez, peroralna raztopina se uporablja za pomirjanje razdraženega žrela in lažje izkašljevanje pri prehladnih obolenjih s ..
Izbrano pakiranje:
120 ml
Proizvajalec: Kwizda Pharma-OTC
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.18€
Brez DDV: 6.56€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikasirup
Mesto uporabesluznica, žrelo, grlo, usta
Simptom/Problemprehlad, kašelj
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci, diabetiki
Ključne besidetimijan, slez, sirup, kašelj, prehlad, izkašljevanje, blaži, diabetiki

Bronchostop sine timijan in slez, peroralna raztopina se uporablja za pomirjanje razdraženega žrela in lažje izkašljevanje pri prehladnih obolenjih s kašljem. Zdravilo Timijan in slez Bronchostop Sine je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 5 dneh, se posvetujte z zdravnikom. 

Kašelj se izraža na različne načine. Obstaja dražeč kašelj, npr. pri občutljivosti za hladen zrak ali na začetku bolezni, in suh, zelo boleč kašelj brez izmečka. Kašelj je lahko tudi zelo globok, takrat se običajno nabira sluz. Bolečine v prsnem košu, težave z dihanjem in vročina so pogosto pridruženi simptomi kašlja, prav tako hripavost in občutek stiskanja v grlu vse do dispneje.

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: Vzemite 15 ml vsake 3 do 4 ure, do 6-krat na dan. Največji dnevni odmerek je 90 ml.

Otroci, stari od 4 do 12 let: Otroku dajte 7,5 ml vsake 3 do 4 ure, do 6-krat na dan. Največji dnevni odmerek je 45 ml.

Otroci, mlajši od 4 let: Zaradi pomanjkanja podatkov se uporaba pri otrocih, mlajših od 4 let, ne priporoča.

Način uporabe: Za peroralno uporabo. Vzemite zdravilo Timijan in slez Bronchostop Sine tako, da odmerite zgoraj navedeni odmerek v priloženo merico, ki ima oznake od 2,5 ml do 20 ml. Če je potrebno, lahko zdravilo Timijan in slez Bronchostop Sine raztopite v vodi ali toplem čaju. Neposredno po uporabi zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da ne bi pospešili odstranjevanja zdravila z ustne sluznice ali žrela.

Trajanje zdravljenja: Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 5 dneh, se posvetujte z zdravnikom. 

Zdravilni učinkovini sta suhi ekstrakt zeli vrtne materine dušice in tekoči ekstrakt korenine navadnega sleza.

15 ml (16,7 g) peroralne raztopine vsebuje:

  • 0,12 g suhega ekstrakta zeli vrtne materine dušice (Thymus vulgaris L. in/ali Thymus zygis L., herba) (7 – 13 : 1). Ekstrakcijsko topilo: voda.
  • 0,83 g tekočega ekstrakta korenine navadnega sleza (Althaea officinalis L., radix) (1 : 13). Ekstrakcijsko topilo: voda.

Druge sestavine zdravila so maltodekstrin, arabski gumi (E414), ksantanski gumi (E415), koncentriran sok maline, aroma maline, ksilitol (E967), brezvodna citronska kislina (E330), propilparahidroksibenzoat (E216), metilparahidroksibenzoat (E218) in prečiščena voda. 

Ne jemljite zdravila Timijan in slez Bronchostop Sine
- če ste alergični na ekstrakt zeli vrtne materine dušice, ekstrakt korenine navadnega sleza, druge rastline iz družine Lamiaceae (ustnatice) ali katero koli sestavino tega zdravila.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Če se pojavijo težko dihanje, povišana telesna temperatura ali gnojni izpljunek, takoj poiščite zdravniško pomoč!

Uporaba pri otrocih, mlajših od 4 let
Zaradi pomanjkanja podatkov se uporaba pri otrocih, mlajših od 4 let, ne priporoča.

Druga zdravila in zdravilo Timijan in slez Bronchostop Sine
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Ni podatkov o medsebojnem delovanju zdravila Timijan in slez Bronchostop Sine z drugimi zdravili. 

Zdravilo Timijan in slez Bronchostop Sine skupaj s hrano in pijačo 
Na voljo ni podatkov, ki bi dokazovali, da hrana ali pijača vplivata na delovanje zdravila Timijan in slez Bronchostop Sine.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zaradi pomanjkanja zadostnih podatkov se jemanje zdravila Timijan in slez Bronchostop Sine med
nosečnostjo in dojenjem ne priporoča.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Študij, ki bi dokazovale vpliv zdravila Timijan in slez Bronchostop Sine na sposobnost upravljanja vozil in strojev niso izvedli.

Zdravilo Timijan in slez Bronchostop Sine vsebuje propilparahidroksibenzoat in metilparahidroksibenzoat
Zdravilo Timijan in slez Bronchostop Sine vsebuje propilparahidroksibenzoat (E216) in metilparahidroksibenzoat (E218), ki lahko povzročita alergijske reakcije (lahko zapoznele). 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje