Trgovina
Vaša košarica

Bronchostop timijan in slez, peroralna raztopina

Bronchostop timijan in slez, peroralna raztopina Zdravila brez recepta
Bronchostop timijan in slez, peroralna raztopina
Bronchostop timijan in slez, peroralna raztopina  se uporablja za pomirjanje razdraženega žrela in lažje izkašljevanje pri prehladnih obolenjih s k..
Izbrano pakiranje:
150 ml
Proizvajalec: Kwizda Pharma-OTC
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.82€
Brez DDV: 7.14€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika raztopina
Mesto uporabe pljuča, sluznica, žrelo, grlo, usta
Simptom/Problem draženje, prehlad, kašelj
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside zdravilo, kašelj, zelišča, izkašljevanje

Bronchostop timijan in slez, peroralna raztopina  se uporablja za pomirjanje razdraženega žrela in lažje izkašljevanje pri prehladnih obolenjih s kašljem. Zdravilo Timijan in slez Bronchostop je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 5 dneh, se posvetujte z zdravnikom. 

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v navodilu. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Za peroralno uporabo. Po odprtju steklenice je treba peroralno raztopino porabiti v 4 tednih. Če je potrebno, lahko zdravilo Timijan in slez Bronchostop raztopite v vodi ali toplem čaju. Neposredno po uporabi zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da ne bi
pospešili odstranjevanje zdravila z ustne sluznice ali žrela.

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: 15 ml vsake 3 do 4 ure, do 6-krat na dan. Največji dnevni odmerek  90 ml.
Otroci, stari od 6 do 12 let: 7,5 ml vsake 3 do 4 ure, do 6-krat na dan. Največji dnevni odmerek  45 ml.
Otroci, mlajši od 6 let: Zaradi pomanjkanja podatkov in vsebnosti alkohola se uporaba ne priporoča. Pred uporabo pri otrocih, mlajših od 6 let, se je potrebno posvetovati z zdravnikom.
Nosečnost in dojenje: Zaradi pomanjkanja podatkov se med nosečnostjo in dojenjem uporaba zdravila odsvetuje.
 
Zdravilni učinkovini sta tekoči ekstrakt zeli vrtne materine dušice in tekoči ekstrakt korenine navadnega sleza. 5 ml (5,7 g) peroralne raztopine vsebuje:
- 0,77 g tekočega ekstrakta zeli vrtne materine dušice (Thymus vulgaris L. in/ali Thymus zygis L., herba) (1 : 2 - 2,5). Ekstrakcijsko topilo: 10 odstotna (m/m) raztopina amoniaka / 85-odstotni (m/m) glicerol / 90 odstotni (V/V) etanol / voda (1 / 20 / 70 / 109).
- 0,66 g tekočega ekstrakta korenine navadnega sleza (Althaea officinalis L., radix) (1 : 20). Ekstrakcijsko topilo: voda. Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so malinov sirup, askorbinska kislina, propilparahidroksibenzoat (E216), metilparahidroksibenzoat (E218), saharoza, etanol in prečiščena voda. 
Ne jemljite zdravila Timijan in slez Bronchostop
- če ste alergični na ekstrakt zeli vrtne materine dušice, ekstrakt korenine navadnega sleza, druge rastline iz družine Lamiaceae (ustnatice) ali katero koli sestavino tega zdravila 

Opozorila in previdnostni ukrepi
Če se pojavijo težko dihanje, povišana telesna temperatura ali gnojni izpljunek, takoj poiščite zdravniško pomoč!

Uporaba pri otrocih, mlajših od 6 let
Zaradi pomanjkanja podatkov in vsebnosti alkohola se uporaba pri otrocih, mlajših od 6 let, ne priporoča.

Druga zdravila in zdravilo Timijan in slez Bronchostop
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Ni podatkov o medsebojnem delovanju zdravila Timijan in slez Bronchostop z drugimi zdravili.

Zdravilo Timijan in slez Bronchostop skupaj s hrano in pijačo
Na voljo ni podatkov, ki bi dokazovali, da hrana ali pijača vplivata na delovanje zdravila Timijan in slez Bronchostop.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zaradi pomanjkanja zadostnih podatkov in zaradi vsebnosti alkohola se jemanje zdravila Timijan in slez Bronchostop med nosečnostjo in dojenjem ne priporoča.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Študij, ki bi dokazovale vpliv zdravila Timijan in slez Bronchostop na sposobnost upravljanja vozil in strojev, niso izvedli.

Zdravilo Timijan in slez Bronchostop vsebuje saharozo, propilparahidroksibenzoat, metilparahidroksibenzoat in alkohol Zdravilo Timijan in slez Bronchostop vsebuje saharozo. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Zdravilo Timijan in slez Bronchostop vsebuje propilparahidroksibenzoat (E216) in metilparahidroksibenzoat (E218), ki lahko povzročita alergijske reakcije (lahko zapoznele). Zdravilo Timijan in slez Bronchostop vsebuje 5,8 vol % etanola (alkohola), to je do 348 mg na odmerek za odrasle in mladostnike nad 12 let, kar ustreza 17,5 ml piva oziroma 7,3 ml vina. Vsebnost alkohola na odmerek za otroke med 6. in 12. letom ustreza 8,8 ml piva oziroma 3,7 ml vina. Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Pri bolnikih, ki so odvisni od alkohola, uporaba zdravila Timijan in slez Bronchostop ni priporočljiva. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje