Trgovina
Vaša košarica

Ca-C Calvive, šumeče tablete

Ca-C Calvive, šumeče tablete Zdravila brez recepta
Ca-C Calvive, šumeče tablete
Ca-C Calvive, šumeče tablete vsebuje kalcij, esencialni mineral, ki se v telesu v največji meri nahaja v kosteh in zobeh. Kalcij je nujno potreben ..
Izbrano pakiranje:
10 šumečih tablet
Proizvajalec: Novartis
Naročite lahko le 3 izdelke.
8.63€
Brez DDV: 7.88€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikašumeče tablete
Mesto uporabekosti, mišice, srce
Simptom/Problempadec odpornosti, gripa, prehlad, artritis
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besideimunski sistem, minerali, šport, vitamini, vitamin C, zdravilo, kalcij

Ca-C Calvive, šumeče tablete vsebuje kalcij, esencialni mineral, ki se v telesu v največji meri nahaja v kosteh in zobeh. Kalcij je nujno potreben za delovanje številnih regulacijskih mehanizmov. Za opravljanje teh nalog mora biti v določenih tkivih prisoten v pravi koncentraciji. Vsebuje tudi askorbinsko kislino (vitamin C), ki ima pomembno vlogo v biokemičnih procesih. Potrebna je tudi za nastajanje kolagena in obnavljanje tkiv.

Zdravilo Ca-C Calvive lahko uporabljate pri pomanjkanju kalcija in askorbinske kisline, ki je lahko posledica nezadostne prehrane ali povečanih potreb:

  • med nosečnostjo in dojenjem,
  • med obdobji hitre rasti (otroštvo, mladostniška leta),
  • v starosti,
  • pri infekcijskih boleznih,
  • med okrevanjem.

Zdravilo Ca-C Calvive lahko uporabite tudi kot dodatek pri zdravljenju prehladov in gripe. Vitamin C in ionizirani kalcij pokrijeta dnevne potrebe v obdobjih, ko so njune potrebe povečane.


Odmerjanje zdravila
  • Odrasli in otroci, starejši od 7 let: Ena šumeča tableta na dan.
  • Otroci, od 3 do 7 let: 1/2 šumeče tablete na dan.
Način uporabe zdravila: Šumečo tableto morate raztopiti v kozarcu vode (približno 200 ml) in takoj popiti.

Zdravilne učinkovine so kalcijev laktat glukonat, kalcijev karbonat in askorbinska kislina (vitamin C). Ena šumeča tableta zdravila Ca-C Calvive vsebuje 1000 mg kalcijevega laktata glukonata in 327 mg kalcijevega karbonata (kar ustreza 260 mg oziroma 6,5 mmol ioniziranega kalcija) ter 1000 mg askorbinske kisline (vitamina C). Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: saharoza, natrijev hidrogenkarbonat, brezvodna citronska kislina, makrogol 4000, natrijev saharinat, betakaroten, aroma grenkega pomarančevca (maltodekstrin, arabski gumi, sorbitol (E420), eterična olja 20-25 %, D-limonen in naravni β-pinen), aroma limone (koruzni maltodekstrin, α-tokoferol (E307) in naravne arome).
Pred zdravljenjem z zdravilom se posvetujte s svojim zdravnikom:
če imate blago ali zmerno okvarjeno delovanje ledvic,
če ste kdaj z urinom izločili ledvične kamne.
Priporočljivo je, da pijete več tekočine.

Jemanje drugih zdravil
Med zdravljenjem z zdravilom Ca-C Calvive se morate izogibati velikim odmerkom vitamina D, razen če vam jih ni zdravnik posebej predpisal.
Kalcij lahko zmanjša absorpcijo nekaterih zdravil (npr. tiazidnih diuretikov, peroralnih tetraciklinov (antibiotikov) in fluoridnih pripravkov). Med jemanjem zdravila Ca-C Calvive in omenjenih zdravil morajo miniti vsaj 4 ure.
Za podrobnosti o sočasnem jemanju Ca-C Calvive z drugimi zdravili ali drugimi vitaminskimi, vitaminsko-mineralnimi in/ali mineralnimi izdelki se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Nosečnost in dojenje
Zdravilo Ca-C Calvive lahko uporabljate med nosečnostjo in dojenjem.

Pomembne informacije o zdravilu
Oksalna kislina (v špinači in rabarbari) in fitinska kislina (v žitih) lahko zaradi tvorbe netopnih spojin s kalcijevimi ioni zmanjšata absorpcijo kalcija. Kalcijevih pripravkov ne smete jemati še dve uri po zaužitju hrane bogate z oksalno in fitinsko kislino.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje